Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πρόκριση “θρίλερ” στα πέναλτι – Τα… χρειάστηκε η Ξάνθη!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Οι Ακρίτες παραλίγο να πέσουν θύμα έκπληξης στο Κύπελλο, αλλά τελικά κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τους “16” του θεσμού απέναντι στον Εθνικό Γαζώρου , στην διαδικασία των πέναλτι (5-4) που ήταν άκρως συναρπαστική (1-1 η κανονική διάρκεια)!

Η Skoda Ξάνθη  πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας  στα πέναλτι με 5-4 επί του Εθνικού Γαζώρου και αφού πρώτα γλίτωσε δύο φορές τον αποκλεισμό.

Ο Εθνικός κατάφερε να προηγηθεί στο 23′ με το αυτογκόλ του Γούτα. Στην επανάληψη, οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 με τον Ονουάτσι (60′) και κατά συνέπεια το σκορ του πρώτου ματς, όμως δεν έστειλαν ξανά την μπάλα στα δίχτυα και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και στη συνέχεια στην διαδικασία των πέναλτι..

Εκεί, οι τέσσερις πρώτοι από κάθε ομάδα ήταν εύστοχοι, αλλά στη συνέχεια έγινε διαγωνισμός αστοχίας. Ο Εθνικός Γαζώρου είχε δύο ευκαιρίες να φύγει με την πρόκριση, όμως οι Ναλμπάντης, Σαββίδης και Γεωργιάδης δεν τα κατάφεραν και έτσι οι Ακρίτες πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Η διαδικασία των πέναλτι

Μάνταλος 1-0

Κωνσταντινίδης 1-1

Μαρσελίνιο 2-1

Γκόκας 2-2

Μπαξεβανίδης 3-2

Καπιάς 3-3

Βασιλακάκης 4-3

Αλεξάντροβιτς 4-4

Νάκα 4-4 (Απέκρουσε ο Βαλσαμάκης πέφτοντας αριστερά)

Ναλμπάντης 4-4 (Δοκάρι και έξω)

Ντάνι 4-4 (Άουτ)

Σαββίδης 4-4 (Απέκρουσε ο Λυμπερόπουλος, πέφτοντας αριστερά)

Βάλλας 5-4

Γεωργιάδης 5-4 (Δοκάρι και άουτ)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Γούτας, Μπέρτος, Βάλλας, Μάνταλος, Μαρκόφσκι (45′ Μαρσελίνιο), Ντάνι, Ονουάτσι (115′ Νάκα), Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Πλατέλλας (76′ Ράνος).

Εθνικός Γαζώρου (Παναγιώτης Διλμπέρης): Βαλσαμάκης, Κοσμίδης, Νύρλας, Κατσαβάκης, Καπίας, Σαββίδης, Γεωργιάδης, Μαχαιρούδης (59′ Ναλμπάντης), Μπεκιάρης (72′ Γκόγκας), Κωνσταντινίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε