Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Πρόωρη πρόκριση – Η Σάλκε έκανε “πάρτι” στο Μιλάνο και η Ρεάλ στο “σπίτι” της

Άφωνη όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη άφησε η Σάλκε που διέλυσε την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, Ιντερ μέσα στο “σπίτι” της με 5-2.  Με το ενάμιση πόδι στα ημιτελικά και η Ρεάλ Μαδρίτης που επικράτησε με 4-0 της Τότεναμ στο “Μπερναμπέου”.

Μπορεί στην Μπουντεσλίγκα να παραπαίει όμως στην Ευρώπη η Σάλκε δεν σταματά να εντυπωσιαζεί και να τιμωρεί όποιον την υποτιμά. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ίντερ, μπορεί να προηγήθηκε στο 1ο λεπτό με γκολ από την… σέντρα του Στάνκοβιτς και να απάντησε με τον Μιλίτο στο 34΄στο γκολ του Ματίπ (12΄), ωστόσο δεν κατάφερε να αντιδράσει στα υπόλοιπα 4! τέρματα που δέχθηκε, πληρώνοντας τα πολλά κενά στην άμυνα.

Η γερμανική ομάδα με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να αγωνίζεται σε όλο το ματς σε ρόλο αμυντικού χαφ ήταν η αππόλυτη κυρίαρχος καθώς εκτός από τα 5 γκολ εχε και δύο δοκάρια, ενώ η Ίντερ τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Κίβου στο 62΄.

Οι Εντού (40΄, 75΄), Ραούλ (57΄) και Ρανόκια (αυτ. 57΄) έγραψαν το τελικό 2-5 που φέρνει την Σάλκε από απόψε στα ημιτελικά και στερεί από την Ίντερ το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τίτλο της. 

Στον άλλο προημιτελικό της βραδιάς η Τότεναμ αντιστάθηκε μόλις για τρία λεπτά στην πίεση της Ρεάλ, όταν και ο Αντεμπεγιόρ άνοιξε με κεφαλιά το σκορ. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους Λονδρέζους όταν στο 15΄ο Κράουτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι Μαδριλένοι στη συνέχεια ήταν εντυπωσιακοί και έφτασαν σε μία άνετη επικράτηση με τον Αντεμπαγιόρ να κάνει το 2-0 στο 57΄, τον Ντι Μαρία με εκπληκτικό σουτ στο 72΄το 3-0 και τον Ρονάλντο να γράφει το τελικό 4-0 στο 87΄.

Αξίζει να αναφερθεί πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Σάλκε θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Τσέλσι – Μάντσεστερ Γ. και η Ρεάλ Μαδρίτης αυτόν του Μπαρτσελόνα – Σαχτάρ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε