Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πρωταθλήτρια Αφρικής η Νιγηρία (VIDEO)

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η Νιγηρία στέφθηκε πρωταθλήτρια Αφρικής για 3η φορά στην ιστορία της, επικρατώντας με 1-0 της έκπληξης Μπουρκίνα Φάσο, στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών της Νότιας Αφρικής.

Οι “σούπερ αετοί” ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στο Γιοχάνεσμπουργκ, αφού η διαφορά δυναμικής σε αυτό το κρίσιμο ματς υπερκέρασε κάθε πιθανότητα νέου ευχάριστου… σοκ από το συγκρότημα του Πολ Πουτ.

Το μοναδικό τέρμα τη συνάντησης σημείωσε ο Σάντεϊ Μπα με εξαιρετική προσπάθεια στο 40ό λεπτό κι ενώ οι Αχμέντ Μουσά και Βίκτορ Μόουζες έχασαν 2 καλές ευκαιρίες στη συνέχεια. Η Μπουρκίνα Φάσο, η οποία έκανε ντεμπούτο στην τελική φάση του θεσμού φέτος, έχει να επιδείξει μία ευκαιρία του Βιλφρίντ Σανού που έδιωξε πολύ δύσκολα ο τερματοφύλακας Βίνσεντ Ενγιάμα.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τη Νιγηρία νικήτρια και τον Στέφεν Κέσι, νικητή ως αρχηγός της χώρας το 1994, να γίνεται ο 1ος μαύρος Αφρικανός προπονητής που κατακτά το τρόπαιο, μετά τον Γέο Μαρτιάλ της Ακτής Ελεφαντοστού το 1992.


Nigeria 1 0 Burkinna faso Hoofoot… από hoofoot
Οι συνθέσεις

Νιγηρία: Ενγιάμα, Ετσιετζίλε (67′ Οσανίβα), Άμπροουζ, Ομπομπόνα, Ομερουό, Μπράουν, Μίκελ, Ονάζι, Μόουζες, Ούτσε (53′ Μουσά), Μπα (89′ Γιόμπο)

Μπουρκίνα Φάσο: Ντιακιτέ, Μπ. Κονέ, Π. Κουλιμπαλί (84′ Νταγκανό), Παναντετιγκιρί, Κόφι, Τζ. Κονέ (90′ Α. Ρ. Τραορέ), Ρουαμπά (65′ Σανού), Πιτρόιπα, Καμπορέ, Νακουλμά, Μπανς

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε