Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πρωτιά για Ραϊκόνεν – “Άναψε” η μάχη του τίτλου

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Στην πίστα Yas Marina του Άμπου Ντάμπι, ο Φινλανδός πιλότος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μετά από τρία χρόνια, δύο μήνες και πέντε μέρες. Πραγματικός νικητής ο Φερνάντο Αλόνσο, που τερμάτισε δεύτερος και μείωσε τη διαφορά του στους 10 βαθμούς από τον Σεμπάστιαν Φέτελ, που από τελευταίος στην εκκίνηση,είδε τρίτος την καρό σημαία!

Ο Φινλανδός πήρε την πρώτη νίκη του στη “δεύτερη” καριέρα του στη Φόρμουλα 1 και την πρώτη μετά το Σπα το 2009. Παράλληλα, ο “iceman” έγινε ο πρώτος πιλότος της Lotus που το καταφέρνει μετά το 1987. Τότε ο Αϊτον Σένα είχε ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Ραϊκόνεν βρίσκονταν πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον, μέχρι τη στιγμή (20ος γύρος) που η McLaren πρόδωσε τον Βρετανό πιλότο, ο οποίος εγκατέλειψε.

Ο Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari τερμάτισε δεύτερος και τρίτος ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull). Πλέον η διαφορά των δύο οδηγών στη βαθμολογία είναι μόλις δέκα βαθμοί και απομένουν μόλις δύο αγώνες.

Ο Φέτελ εκκίνησε από το pitlane μετά την τιμωρία από τους αγωνοδίκες και οδηγώντας εντυπωσιακά, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα ατυχήματα που έγιναν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Αναλυτικά η κατάταξη

1. Ραϊκόνεν, Lotus 
2. Αλόνσο, Ferrari 
3. Φέτελ, Red Bull 
4. Μπάτον, McLaren 
5. Μαλδονάδο, Williams 
6. Κομπαγιάσι, Sauber 
7. Μάσα, Ferrari 
8. Σένα, Williams 
9. Ντι Ρέστα, Force India 
10. Ρικιάρντο, Toro Rosso 

11. Σουμάχερ, Mercedes 
12. Βερνιέ, Toro Rosso 
13. Κοβαλάινεν, Caterham 
14. Γκλοκ, Maussia 
15. Πέρες, Sauber 
16. Πετρόφ, Caterham 
17. Ντε λα Ρόσα, HRT 

Εγκατέλειψαν: 
1. Πικ, Marussia 
2. Ρόσμπεργκ, Mercedes 
3. Χάμιλτον, McLaren 
4. Γκροσεάν, Lotus 
5. Γουέμπερ, Red Bull 
6. Χούλκενμπεργκ, Force India 
7. Καρθικέγιαν, HRT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε