Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Πρωτοβουλία τεσσάρων μετόχων για την αγοραπωλησία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Πρωτοβουλία τεσσάρων μετόχων για την αγοραπωλησία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Οι Γιώργος Νίκας, Γιάννης Ξυλάς, Μιχάλης Ζολώτας και Παναγιώτης Δάβαρης εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν πως θα μεσολαβήσουν για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ανδρέα Βγενόπουλου και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Συνάντηση θα έχουν με Τζίγγερ, Παύλο Γιαννακόπουλο.

Η πρωτοβουλία του τεσσάρων μετόχων έχει στόχο να αλλάξει τα δεδομένα και να ζεστάνει τις “ψυχραμένες” σχέσεις των δύο άνδρων. Το έργο τους είναι δύσκολο καθώς τόσο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης όσο και ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχουν χρησιμοποιήσει κατά το πρόσφατο παρελθόν βαριές εκφράσεις, ωστόσο το μέλλον  θα δείξει αν θα τα καταφέρουν.

Εν τω μεταξύ οι 4 μέτοχοι θα κάτσουν στο τραπέζι την Τρίτη με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 
“Δεν βρίσκουμε πια λόγια. Ίσως και να τα εξαντλήσαμε όλες αυτές τις ημέρες, προσπαθώντας να διασώσουμε την έννοια και την ουσία της Παναθηναϊκής πολυμετοχικότητας.

Αφού λοιπόν αναζητήσαμε μαζί με συναδέλφους μας μάταια μια συνισταμένη για την κοινή πορεία που υποσχεθήκαμε πριν από δύο χρόνια, είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα.

Η επόμενη ημέρα φαίνεται δυστυχώς, πως δεν μας χωράει όλους ταυτόχρονα. Αυτό που απομένει είναι μέσα από μια σύντομη, πολιτισμένη, καθαρή και δίκαιη για όλους διαδικασία να διασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό για τον Παναθηναϊκό.

Και αυτό δεν πρέπει να εξελιχθεί σ’ ένα παιχνίδι που θα αναδείξει νικητές και ηττημένους. Μια τέτοια διαδικασία εξ΄ ορισμού στρεβλώνει τους όρους διαπραγμάτευσης και το τίμημα μιας ενδεχόμενης αγοροπωλησίας, δημιουργεί απωθημένα και «καίει» εφεδρείες που θα μπορούσαν στο μέλλον και υπό άλλες συνθήκες να αποδειχθούν πολύτιμες για τον Παναθηναϊκό.

Στο δια ταύτα, είναι θεμιτό κάποιος να ενδιαφέρεται να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Παναθηναϊκού και είναι σκόπιμο να αφήσουμε την διαπραγμάτευση να εξελιχθεί ώστε ακόμη και αν τελικά δεν ολοκληρωθεί η αγοροπωλησία ο κόσμος να γνωρίζει ότι η προσπάθεια έγινε αλλά δεν τελεσφόρησε και για ποιους λόγους δεν έγινε αυτό. Είναι ανούσιο να αναλωνόμαστε σε μια κουβέντα για το αν είναι πιο πρόθυμος ο πωλητής ή ο αγοραστής. Η ίδια η διαδικασία θα καταδείξει τελικά την αξιοπιστία της κάθε πλευράς.

Είτε προηγηθεί είτε ακολουθήσει τον έλεγχο της εταιρίας από τους Ορκωτούς λογιστές μια πρόταση με ένα συγκεκριμένο τίμημα, έστω και υπό την αίρεση των αποτελεσμάτων του ελέγχου, θα πρέπει να υπάρξει όπως επίσης θα υπάρξει και ο έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές του αγοραστή. Έχουμε όλοι μας πουλήσει και αγοράσει αρκετές εταιρίες για να αναλωνόμαστε σε κουβέντες για το αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα είτε ακόμη χειρότερα να αμφισβητούμε παγκοσμίως γνωστές και πάγιες πρακτικές αγοροπωλησιών.

Δεν είμαστε στο σχολείο για να λέμε ό ένας στον άλλο «πες εσύ!» «όχι πες εσύ πρώτα!», όχι όταν συζητάμε για την επόμενη μέρα και το μέλλον του Παναθηναϊκού μας που αποδεδειγμένα όλοι αγαπούμε και στον οποίο έχουμε όλοι, στο μέτρο της μέχρι σήμερα εμπλοκής και των δυνατοτήτων του ο καθένας, προσφέρει.

Και όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν με αντεγκλήσεις και υπονοούμενα γι’ αυτό και ήταν ατυχές το κλείσιμο της τελευταίας επιστολής του Γιάννη Βαρδινογιάννη που αόριστα δήλωσε ότι κάποιοι εξ’ ημών παίζουμε κάποιο παιχνίδι σε βάρος του Παναθηναϊκού.

Τις επόμενες ημέρες, μαζί με άλλους μετόχους που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις και τους ίδιους προβληματισμούς, θα αναλάβουμε εκ νέου πρωτοβουλία ώστε να φέρουμε τον πωλητή και τον αγοραστή σε απ’ευθείας διαπραγμάτευση.

Όλοι μας κρινόμαστε από τον κόσμο που είναι ο απώτατος θεματοφύλακας της Παναθηναϊκής ιδέας και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων καθαρά και Παναθηναϊκά”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε