Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πρόβα τζενεράλε με… ερωτηματικά – Νίκησε αλλά προβλημάτισε η Εθνική(VIDEO)

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Το καλό πρόσωπο της Γαλανόλευκης στο πρώτο μέρος -όταν και σκόραρε- αντικαταστάθηκε από το προβληματικό της επανάληψης. Οι διεθνείς έδειξαν σημαντικά προβλήματα στην ανάπτυξη τους, έκαναν πολλά λάθη και “σώθηκαν” από την καλή αμυντική παρουσία του Παπασταθόπουλου, και των δύο Παπαδόπουλων. 1-0 το τελικό σκορ επί της Αρμενίας – Δύο χαμένα πέναλτι για την Εθνική.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο 23′ ήταν αυτό που έκρινε την φιλική αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας με την Αρμενία, στην τελευταία αναμέτρηση της Γαλανόλευκης πριν τον εναρκτήριο αγώνα του Euro 2012 κόντρα στην οικοδέσποινα Πολωνία.

Το γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο 23′ ήταν αυτό που έκρινε την φιλική αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας με την Αρμενία, στην τελευταία αναμέτρηση της Γαλανόλευκης πριν τον εναρκτήριο αγώνα του Euro 2012 κόντρα στην οικοδέσποινα Πολωνία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε δύο πρόσωπα, κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει έντονα τον Φερνάντο Σάντος, μία εβδομάδα πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Η εξαιρετική και πολλά υποσχόμενη εικόνα της στο πρώτο μέρος που σφραγίστηκε με το τέρμα του Κυριάκου Παπαδόπουλου… παραδόθηκε στην απογοητευτική του δεύτερου 45λεπτου.

Πολύ καλή παρουσία από Παπασταθόπουλο, που έπαιξε στο δεξιό της άκρο της άμυνας, χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, ενώ και οι δυο Παπαδόπουλοι (Κυριάκος και Αβραάμ) έδειξαν ικανοί να καλύψουν τα λάθη του Χολέμπας (βρέθηκε σε κακή μέρα), αλλά και της μεσαίας γραμμής (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο).

Η Εθνική μπήκε στον αγώνα με σκοπό να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της και να κάνει επιθετικό παιχνίδι, δημιουργώντας ρήγματα από τα άκρα (με Φορτούνη και Σαλπιγγίδη). Μάλιστα κατάφερε στο πρώτο δεκάλεπτο να κάνει αισθητή την παρουσία της στην εστία του Μπερεζόφσκι με τις κεφαλιές των Κ. Παπαδόπουλου και Σαλπιγγίδη.

Μετά το πρώτο δραστήριο δεκάλεπτο, η Γαλανόλευκη “πάγωσε” τον ρυθμό της, χωρίς όμως να το πληρώσει από τους αντιπάλους της, που έδειξαν ανίκανοι να απειλήσουν (έπαιξαν πάντως σκληρά). Στις στημένες φάσεις πάντως οι διεθνείς μας υπερείχαν και σε μία απ’ αυτές κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με την κεφαλιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου (23′). Παρά την υπεροχή της Εθνικής, δεν είδαμε κάποια καλή φάση στην συνέχεια και έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0.

Με την έναρξη της επανάληψης οι Αρμένιοι μπήκαν δυνατά, επιχείρησαν αρκετά σουτ προς την εστία μας και μάλιστα ανάγκασαν τον Σηφάκη να κάνει μία πολύ καλή απόκρουση στο 46′. Οι τυπικά γηπεδούχοι κυρίως εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη των διεθνών στο κέντρο και προσπάθησαν να “χτυπήσουν” στις αντεπιθέσεις.

Ο Σάντος προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην συνέχεια, χωρίς να αλλάξει την διάταξη της ομάδας, αλλά οι Αρμένιοι -που είχαν αναλάβει τα ηνία- συνέχισαν να επιτίθενται. Τα λάθη των διεθνών μας συνεχίστηκαν, παρά τις φωνές του ομοσπονδιακού τεχνικού, η ψυχραιμία έλειψε μετά την αλλαγή του Καραγκούνη, ενώ και η ψυχολογία έφτασε… πάτο, μετά και τα δυο χαμένα πέναλτι από Σαμαρά (71′) και Κατσουράνη (85′).

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Παπασταθόπουλος (60΄ Μάκος), Χολέμπας (60΄ Τζαβέλλας), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης (46΄ Φωτάκης), Σαλπιγγίδης (85΄ Μήτρογλου), Φορτούνης (46΄ Σαμαράς), Γκέκας (60΄ Φετφατζίδης)

ΑΡΜΕΝΙΑ (Βαρντάν Μινασιάν): Μπερεζόφσκι, Χοβσεπιάν, Αρζουμανιάν, Αλεξανιάν (78΄ Μικογιάν), Χαϊραπετιάν, Μκρτσιάν, Μχιταριάν, Χαζαριάν (88΄ Σαρκίσοφ), Μανογιάν, Μάρκος Πιτσέλι (73΄ Αρτούρ Γεντιγκαριάν), Μόβσισιάν

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε