Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

“Ψαγμένη” άμυνα, ψάχνεται στην επίθεση – Θέλει δουλειά η Εθνική(VIDEO)

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Καλά στοιχεία ειδικά στην άμυνα και μάλλον προβληματική εικόνα στην επίθεση είχε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στο πρώτο της φιλικό ματς προετοιμασίας ενόψει του Euro 2012. O Toροσίδης πέτυχε το γκολ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που τελείωσε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κονέ. Με πολύ όμορφο γκολ του Κούρτιτς ισοφάρισε στο τέλος η Σλοβενία.

Δείτε το LIVE του αγώνα με φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την αποστολή του NewsIt στην Αυστρία.

Το Newsit στην Αυστρία: Η κριτική του φιλικού της Εθνικής

Η Εθνική ομάδα δεν ενθουσίασε με την εμφάνιση της κόντρα στη Σλοβενία και σίγουρα ο Σάντος έχει μπροστά του πολύ δουλειά με τους διεθνείς. Στα θετικά της η αμυντική της λειτουργία. Οι Σλοβένοι αν και στο μεγαλύτερο μέρος του ματς είχαν τον έλεγχο της μπάλας δεν έφταναν εύκολα στην περιοχή του Χαλκιά, ενώ το γκολ τους ήρθε από εκπληκτικό χτύπημα φάουλ.

Στα αρνητικά η έλλειψη φαντασίας στην επίθεση και η αδυναμία της Εθνικής να επιτεθεί και από τις δύο πλευρές, τουλάχιστον στο πρώτο μέρος. Ο τραυματισμός του Τοροσίδη δεν φαίνεται να είναι σοβαρός, ενώ ο Κονέ αποβλήθηκε για αντιαθλητικό χτύπημα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο για την Εθνική ομάδα αφού αν και η Σλοβενία μπήκε πιο δυνατά, οι παίκτες του Σάντος ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους φάση. Ο Μανιάτης έβγαλε όμορφα στον Τοροσίδη και ο τελευταίος με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ.

 
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετώπιζε τις επιθέσεις των Σλοβένων, όμως επιθετικά με δυσκολία έφτανε στην περιοχή του Χαντάνοβιτς.
 
Όσο η ώρα πέρναγε η Εθνική κέρδιζε μέτρα και στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους απείλησε δύο φορές με τα σουτ των Καραγκούνη και Κατσουράνη που πέρασαν άουτ.
 
Ο Σάντος στο δεύτερο μέρος έβαλε τους Μαλεζά και Φορτούνη, αντί των Κατσουράνη, Σαμαρά. Ο Παπασταθόπουλος πέρασε στο δεξί άκρο της άμυνας και έτσι ο Σάντος δοκίμασε σε ένα ματς και τους τρεις δεξιούς μπακ του. Ξεκίνησε με Τοροσίδη και στο 21′ όταν βγήκε ως αλλαγή, πήγε ο Μανιάτης δεξιά.
 
Η Σλοβενία έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 47′ με την κεφαλιά του Σούλερ που πέρασε λίγο άουτ. Η Εθνικη μας αντέδρασε με τον Γκέκα να μην μπορεί από καλή θέση να σκοράρει.
 
Ο Σάντος συνέχισε τις δοκιμές, έβαλε και τους Μήτρογλου, Λυμπερόπουλο, Κονέ στο ματς, με την Εθνική να συνεχίζει να κρατάει το μηδέν στην άμυνα και να απειλεί κατά διαστήματα.
 
Ο Χαλκιάς έκανε μεγάλη επέμβαση στο 71′ αρχικά στο φάουλ του Ίλισιτς και στη συνέχεια στο κοντινό σουτ του Σούλερ.
 
Οι παίκτες του Σάντος φάνηκαν να κουράζονται, οι Σλοβένοι το πάλεψαν και κατάφεραν να φτάσουν στο τέλος στην ισοφάριση. Στο 88′ ο Κούρτιτς με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Χαλκιά.
 
Το ματς τελείωσε με άσχημο τρόπο για την Εθνική αφού ο Κονέ εκνευρίστηκε, χτύπησε αντίπαλο του και ο διαιτητής σωστά του έδειξε την κόκκινη κάρτα.
 
Ελλάδα (Σάντος):  Χαλκιάς, Τοροσίδης (23′ Τζιόλης), Α.Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Κατσουράνης (46′ Μαλεζάς), Καραγκούνης, Μανιάτης (64′ Λυμπερόπουλος), Σαμαράς (46′ Φορτούνης), Γκέκας (64′ Μήτρογλου), Νίνης (72′ Κονέ).
Σλοβενία (Στογιάνοβιτς): Σ.Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερ, Σέζαρ, Τζόκιτς (21′ Κέλχαρ), Κούρτιτς, Ραντοσάβλεβιτς, Βρσιτς, Κιρμ (66′ Ίλισιτς), Σίσιτς, Μάταβζ (79′ Βελίκονια).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε