Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

ΠΣΑΠ: Πρέπει να θρηνήσουμε νεκρό για να ασχοληθείτε;

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο σύλλογος των ποδοσφαιριστών με ανακοίνωση κάνει λόγο για αηδία και σκηνικό ζούγκλας αναφορικά με τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εκφράζει τον αποτροπιασμό, την αγανάκτηση αλλά μαζί και την απογοήτευση του για όσα είδαμε να συμβαίνουν στον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου.

Αντί να χαρούμε την γιορτή του αγώνα που κρίνει την κατάκτηση του Κυπέλλου, όπως γίνεται ακόμα και στις χώρες που έχουν υποβαθμισμένο επίπεδο πολιτισμού και ποδοσφαίρου, παρακολουθήσαμε, με αηδία, οργή αλλά και απέραντη θλίψη, εικόνες ντροπής και μίσους.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο ζημιώθηκε και πάλι και μάλιστα σε ένα παιχνίδι που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ήταν διαφήμιση του.

Οι κροτίδες, οι φωτοβολίδες, τα επεισόδια πριν καν αρχίσει το παιχνίδι, η έλλειψη σεβασμού ακόμα και στην ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου, η εισβολή ανεγκέφαλων στον αγωνιστικό χώρο πριν καν λήξει ο τελικός και ασφαλώς οι εγκληματικές, απαράδεκτες, καταδικαστέες και άκρως επικίνδυνες επιθέσεις οπαδών της ΑΕΚ σε βάρος των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου Αθηνών αλλά και του διαιτητή Κάκου, συνθέτουν σκηνικό ζούγκλας.

Έλεος πια. Σας χτυπήσαμε το καμπανάκι πολλές φορές. Οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν να σας αφυπνίσουν, να σας φέρουν μπροστά από τις ευθύνες σας. Και εσείς αδρανείτε, μένετε απαθείς.

Πρέπει να θρηνήσουμε νεκρό για να αποφασίσετε να ασχοληθείτε;

Για αυτό το αίσχος του τελικού η ΕΠΟ ποια θέση θα πάρει ; Τι έχει να μας πει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τις δικές της ευθύνες;

Η Πολιτεία τι θα πράξει ; Θα συνεχίσει τα ευχολόγια και θα μείνει στις ανακοινώσεις με τις οποίες θα εκφράζει την ευαρέσκεια της για τον… περιορισμό των κρουσμάτων βίας ;

Οι σεκιούριτι του τελικού τι ακριβώς έκαναν για να προλάβουν το κακό;
Η Αστυνομία πως άφησε να μπουν εκατοντάδες κροτίδες και φωτοβολίδες στις εξέδρες του ΟΑΚΑ; Τα πιστόλια των φωτοβολίδων αφαιρούν ζωές, δεν είδατε τι έγινε με το παιδάκι στη Χαλκίδα, δε θυμάστε τον Μπλιόνα, πρέπει οπωσδήποτε να κλάψουμε και για άλλον;

Η ατιμωρησία αυτά φέρνει. Όπως και η αδιαφορία και η συνένοχη σιωπή.
Έτσι όπως το κάνατε το ποδόσφαιρο μας να το χαίρεστε. Ειλικρινά, σας αξίζει πλήρως. Κοιταχτείτε μόνο στον καθρέφτη, αν έχετε αυτό το θάρρος, ώστε να δείτε ποιοι φταίνε για το γεγονός ότι η παραβατική συμπεριφορά έχει γίνει πλέον κανόνας στα γήπεδα μας.

Ο Π.Σ.Α.Π. προσπαθεί, όμως, είναι απελπιστικά μόνος, όπως όλοι βλέπουν αφού όλοι οι άλλοι φορείς είτε αδρανούν είτε, το χειρότερο, ενθαρρύνουν τους χούλιγκαν και τους διευκολύνουν μάλιστα στο έργο τους.

Υπάρχει όμως και ένα μπράβο. Για τους υγιείς φιλάθλους της ΑΕΚ, την πλειοψηφία των φίλων της Ένωσης, που έβριζαν εν χορώ τους χούλιγκαν οι οποίοι μπήκαν μέσα στο γήπεδο και γύρισαν την πλάτη στις σκηνές βίας.

Όλοι μαζί ωστόσο, ας σκεφθούμε τι μπορούμε να πούμε σε αυτά τα παιδιά που έζησαν στο ΟΑΚΑ ή είδαν από την τηλεόραση ακόμα μία φιέστα βίας στο ποδόσφαιρο μας, στην βραδιά της υποτιθέμενης γιορτής.
Ξυπνήστε. Το… προϊόν σας κινδυνεύει. Ούτε αυτό σας νοιάζει ;

ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Σ.Α.Π. / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ»

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε