Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Ψυχάρα” ο ΠΑΟΚ – Νίκησε τη Φενέρ

Ο Βιεϊρίνια σημείωσε το χρυσό γκολ του ΠΑΟΚ, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν εκπληκτικός στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε με 1-0 και θα μπορούσε να σημειώσει και δεύτερο γκολ. Στο δεύτερο έμεινε με 10 παίκτες αλλά άντεξε στην πίεση των Τούρκων. Σε σπουδαία μέρα ο Κρέσιτς.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο κόσμος στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του, αφού δεν άναψε ούτε καπνογόνο, οι παίκτες τα έδωσαν όλα και έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στη Φενέρ που “έπαιξε” μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Δικέφαλος έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αυστηρής αποβολής του Βιτόλο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
 
Οι γηπεδούχοι στο πρώτο 45λεπτο κυριάρχησαν ολοκληρωτικά. Ευτύχισαν να προηγηθούν με την πρώτη τους ουσιαστικά ευκαιρία.
 
Ο Βιεϊρίνια με εκπληκτικό σουτ στην κίνηση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βολκάν Ντεμιρέλ που αρκέστηκε να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του.

 
Οι Τούρκοι δεν συνήλθαν ποτέ, ο ΠΑΟΚ έφτανε με ευκολία στην περιοχή του Βολκάν αλλά δεν μπορούσε να ολοκληρώσει σωστά τις ευκαιρίες.
 
Στο 45′ ο Μουσλίμοβιτς πέρασε και τον τερματοφύλακα της Φενέρ αλλά πάνω στη γραμμή ο Εκέρ έδιωξε τη μπάλα και κράτησε το 1-0.
 
Ο Νιανγκ μπήκε στο δεύτερο μέρος, η Φενέρ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της, κλείνοντας τον ΠΑΟΚ στα καρέ του αλλά βρήκε απέναντι της τον εκπληκτικό Κρέσιτς.
 
Τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για το Δεικέφαλο του Βορρά στο 57′ όταν ο Βιτόλο αποβλήθηκε με αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνη προβολή στο κέντρο του γηπέδου.
 
Όσο η ώρα πέρναγε οι Τούρκοι απογοητευόντουσαν και ο ΠΑΟΚ, μετά τις αλλαγές του Δερμιτζάκη, κέρδιζε χώρο.
 
Στο 90′ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Παπάζογλου να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μέσα από τη μικρή περιοχή.
 
Στην επόμενη φάση έφτασαν και οι Τούρκοι μία ανάσα από το γκολ αλλά ο Κρέσιτς δεν επέτρεψε στον Τοπάζ να σκοράρει.
 
Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού της Τουρκίας που θα γίνει την επόμενη Πέμπτη.
 
 
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς (77′ Φιλομένο), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (86′ Παπάζογλου), Μουσλίμοβιτς (60′ Σορλέν).
 
Φενέρμπαχτσε: Ντεμιρέλ, Λουγκάνο, Εκέρ, Άλεξ, Κριστιάν, Σαχίν (80′ Οζάλ), Σεντούρκ (46′ Νιανγκ), Αντρέ Σάντος, Τοπούζ, Γκονούλ, Ερκίν (70′ Οζέρ).
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε