Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ραγδαίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό – Τέλος ο Λίνεν – 40.000 ευρώ πρόστιμο στον Ντιόγκο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Πόσα χρήματα χάνει ο Ολυμπιακός – Οι συνέπειες για τη χώρα μας
– Τι δήλωσε ο Μαρινάκης
– 40.000 ευρώ το πρόστιμο στον Ντιόγκο
– Έντονες αποδοκιμασίες για Λίνεν, Ντιόγκο – Δείτε το βίντεο
– Είπε “όχι” ο Βαλβέρδε, έρχεται ο Ράμος
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πιάνει Πειραιά ο Ράμος – Είπε “όχι” ο Βαλβέρδε!

Έρχεται και δοκιμάζεται ο Καμαρά

Πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι χανουν σε χρήμα και μαζι συμπαρασύρουν τη χώρα μας που χάνει σε “πρεστίζ” και βαθμούς στο σχετικό πίνακα της ΟΥΕΦΑ.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο περίμενε πολλά από τον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν πρόλαβαν να φορέσουν την χειμωνιάτικη εμφάνιση στην Ευρώπη και περιορίστηκαν στα…”κοντομάνικα”, για να αφιερωθούν από εδώ και στο εξής μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό από χθές το βράδυ, με την κορύφωση να έρχεται σήμερα. “Λύσαμε τη συνεργασία μας με τον κύριο Λίνεν κοινή συναινέσει. Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό ήξερα πως θα αντιμετωπίσω δυσκολίες. Έχω μάθει στα δύσκολα. Προχωράμε πιο δυνατά από πριν. Ο στόχος είναι ένας, η κορυφή. Από εκεί και πέρα τα λόγια είναι φτώχεια, οι πράξεις μετράνε. Τις επόμενες ημέρες ο Ολυμπιακός θα έχει έναν πολύ καλό προπονητή”, είναι το μήνυμα που έστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά τη συνάντηση με τον Λίνεν.

Ο Έβαλντ Λίνεν, όπως ήταν αναμενόμενο είδε την “πόρτα” της εξόδου και αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, 53 ημέρες μετά τον ερχομό του στον Πειραιά. Ο Γερμανός προπονητής είχε τρίωρη συνάντηση με τον 43χρονο εφοπλιστή, όπου αποφασίστηκε να λυθεί άμεσα η συνεργασία τους.

“Ήταν μια δύσκολη κατάσταση. Μια καινούρια ομάδα με καινούριους παίκτες που δεν ήταν έτοιμοι να παίξουν στο Γιουρόπα Λιγκ. Υπήρχε μεγάλη πίεση σε μένα σαν προπονητή και πήραμε την απόφαση να λύσουμε τη συνεργασία μας για να μην υπάρχει τόση πίεση από τον κόσμο”, δήλωσε ο Λίνεν, βγαίνοντας από τα γραφεία της ΠΑΕ.

Στη συνέχεια των δηλώσεων του ευχήθηκε περισσότερη…τύχη: “Ήταν μία σύντομη, αλλά θετική εμπειρία για μένα. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο και ιδανικές συνθήκες για εργασία. Εύχομαι στην ομάδα και τον καινούριο ιδιοκτήτη περισσότερη τύχη από ό,τι είχαμε τις τελευταίες εβδομάδες.

Την ίδια ώρα με τον Λίνεν (12:00) έφτασε και ο Ντιόγκο στα γραφεία της ΠΑΕ, αλλά έμεινε μόλις μια ώρα. Ο Βραζιλιάνος απολογήθηκε, ενώπιων του Βαγγέλη Μαρινάκη και αποφασίστηκε να του επιβληθεί υψηλό χρηματικό από τη διοικηση. Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί, πήρε το μήνυμα να βρεί άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Ο Ντιόγκο θα κληθεί αν πληρώσει 40.000 ευρώ, ένα πρόστιμο που είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί ποτέ σε παίκτη του Ολυμπιακού.

Τόσο ο Λίνεν, όσο και ο Ντόγκο αποδοκιμάστηκαν έντονα από οπαδούς του Ολυμπιακού, που βρέθηκαν έξω από τα γραφεία. Δείτε το βίντεο του Rednews.gr

Η μόνιμη παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, είχε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες. Μαζί με τον ΠΑΟΚ, τον Άρη και την ΑΕΚ, η χώρα μας θα είχε 4 εκπροσώπους στο Γιουρόπα Λιγκ κάτι που μεταφράζεται σε επιπλέον 4-5 εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν χθες, συν τα υπόλοιπα που θα προέκυπταν από τη συνέχεια της ομάδας στη διοργάνωση.

Όλα αυτά βέβαια, αν ξεπερνούσε ένα ακόμη εμπόδιο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, που θα οδηγούσε στους ομίλους, όπου από εκεί και πέρα θα είχε τουλάχιστον 4 αγώνες στη διοργάνωση.

Οι αγώνες αυτοί δεν θα είχαν μόνο οικονομικό όφελος για τους “ερυθρόλευκους”, αλλά ταυτόχρονα η συγκομιδή βαθμών στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, ίσως ανέβαζε τη χώρα μας ή τουλάχιστον θα την διατηρούσε στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Η άμεση συνεπαγωγή αυτού είναι η διατήρηση των εκπροσώπων της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα επόμενα χρόνια.

Τα ταμεία των ομάδων γεμίζουν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις…κοινώς από την “κάνουλα” της Ουεφα. Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να κερδίσει σημαντικά χρήματα, ειδικά αυτή την εποχή όπου κάθε ομάδα μετρά το υπόλοιπο του ταμείου της και αυτό αντικατοπτρίζεται στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Ολυμπιακός για… γέλια αποκλείστηκε από την Ευρώπη – Τεράστια οικονομική ζημιά – Βαλβέρδε προ των πυλών

Το Live του αγώνα λεπτό προς λεπτό

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε