Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρεάλ – Μπάγερν: Στους “4” η “βασίλισσα” με… 100άρη Ρονάλντο! [vid]

REUTERS
REUTERS

 Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και οι διαιτητικές… γκέλες έστειλαν την Ρεάλ Μαδρίτης στους ημιτελικούς του Champions League. Η “βασίλισσα” επικράτησε 4-2 της Μπάγερν στην παράταση, στην οποία οδηγήθηκαν οι Γερμανοί με 10 παίκτες μετά τη λανθασμένη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βιντάλ στο 84′. Η κανονική διάρκεια έληξε 1-2 υπέρ της ομάδας του Μονάχου. 

 Ο CR7 με χατ τρικ έφτασε τα 100 γκολ στη διοργάνωση και χάρισε τη μεγάλη πρόκριση στους “μερένγκες”, ωστόσο και στο δεύτερο και στο τρίτο του γκολ στο ματς ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι Βαυαροί, που είχαν ηττηθεί στον πρώτο προημιτελικό στο Μόναχο με 2-1, κατάφεραν να οδηγήσουν το ματς στο έξτρα ημίωρο, καθώς επικράτησαν με το ίδιο σκορ στην κανονική διάρκεια του ματς, αλλά η αποβολή του Βιντάλ στο 84΄ και τα οφσάιντ γκολ του Ρονάλντο στο 105΄ και στο 109′ δεν τους επέτρεψαν να διεκδικήσουν στα ίσια την πρόκριση στην τετράδα.

Παίζοντας με ψυχραιμία και χωρίς μεγάλα ρίσκα η Μπάγερν πήρε το προβάδισμα στο 53΄ με το πέναλτι του Λεβαντόφσκι. Ο Κασάι αποφάσισε να δώσει παράβαση στο μαρκάρισμα του Κασεμίρο στον Ρόμπεν, σε μία δύσκολη φάση. Ο αγώνας μετά το 60΄ έγινε πιο ανοιχτός… 

Οι “μερένγκες” ήταν αυτοί που τα κατάφεραν έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς στο 76΄ με το 98ο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στη διοργάνωση. Ομως, χάρηκαν δύο λεπτά, καθώς οι Βαυαροί στο 78΄ ισοφάρισαν το εις βάρος τους σκορ του πρώτου αγώνα με το αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος στην 100ή του συμμετοχή με τη Ρεάλ στο Champions League.

Η αποβολή του Βιντάλ στο 84΄ (φάουλ στον Ασένσιο) ήταν καθοριστική όπως φάνηκε, καθώς ανάγκασε την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να οπισθοχωρήσει.

H αριθμητική υπεροχή των “μερένγκες” έκρινε το ματς. Στο 105΄ ο Ρονάλντο από τη σέντρα του Ράμος ισοφάρισε (2-2), αν και το γκολ δεν θα έπρεπε να μετρήσει καθώς ο CR7 ήταν μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό της Μπάγερν. Μετά η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι “παραδόθηκε” και στο 109΄ ύστερα  από την ατομική προσπάθεια του Μαρσέλο, ο Ρονάλντο σε άδεια εστία “έγραψε” το 3-2. Δύο λεπτά μετά ο Ασένσιο με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

 

 

 

 

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Νάτσο, Ρονάλντο, Κρόος (115΄ Κόβατσιτς), Μπενζεμά (64΄ Ασένσιο), Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Ίσκο (71΄ Λούκας Βάσκεθ)

ΜΠΑΓΕΡΝ (Κάρλο Αντσελότι): Νόιερ, Χούμελς, Αλκάνταρα, Ριμπερί (71΄ Ντάγκλας Κόστα), Λεβαντόφσκι (88΄ Κίμιχ), Ρόμπεν, Τσάμπι Αλόνσο (74΄ Μίλερ), Λαμ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Βιντάλ 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε