Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρέαλ – Μπαρτσελόνα: Το πρώτο από τα τέσσερα

Ολόκληρη η ποδοσφαιρική υφήλιος περιμένει την πρώτη από τις τέσσερις κόντρες, μέσα σε 20 μέρες, των “αιωνίων” της Ισπανίας. Το σερί των Καταλανών και η εκδίκηση για την πεντάρα του πρώτου γύρου που ψάχνει η “βασίλισσα”.

Η μονομαχία των δυο κορυφαίων ισπανικών συλλόγων ξεδιπλώνεται φέτος σε τρία μέτωπα. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ καλούνται να λύσουν «λογαριασμούς» σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Απόψε στις 23:00 διεξάγεται το λιγότερο σημαντικό “clasico”. Το +8 που χωρίζει τις δύο ομάδες ακόμα και αν γίνει +5 για τους μπλαουγκράνα θεωρείται απίθανο να καλυφθεί στις έξι αγωνιστικές που θα απομένουν και με το πρόγραμμα που έχουν οι δύο ομάδες. Ωστόσο ο νικητής θα αποκτήσει το ψυχολογικό προβάδισμα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου και των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα καλείται να καλύψει τις σημαντικές απουσίες στην άμυνα καθώς δεν βρίσκονται στην αποστολή οι τραυματίες Πουγιόλ και Αμπιντάλ αλλά και ο τιμωρημένος Μασεράνο, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες μόνο του Λασανά Ντιαρά.
 
Στα επιμέρους στοιχεία του “clasico” η Μπαρτσελόνα μετράει ένα σερί 5-0 απέναντι στην Ρεάλ, ενώ η νίκη της στον πρώτο γύρο ήταν η μεγαλύτερη ήττα στην καριέρα του Μουρίνιο.
 
Επίσης οκτώ φορές έχει αγωνιστεί κόντρα σε ομάδες του Μουρίνιο ο Μέσι (48 γκολ σε 46 αγώνες), καμία δεν έχει σκοράρει. Σε τέσσερα ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα ο Κριστιάνο Ρονάλντο επίσης δεν έχει σκοράρει.
 
Σε 209 clasicos ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης η Ρεάλ έχει 85 νίκες και η Μπαρτσελόνα 82. Από το 1935 έχει να βρεθεί η Μπαρτσελόνα τόσο κοντά σε νίκες, το 1931 είχε περάσει μπροστά (6-5). Αν η Μπαρτσελόνα νικήσει απόψε θα γίνει η μοναδική ομάδα που θα έχει νικήσει τρεις συνεχόμενες φορές στο «Μπερναμπέου».

Πιθανές συνθέσεις:


Ρεάλ Μαδρίτης -Ζοσέ Μουρίνιο(4-2-3-1): Κασίγιας – Ράμος, Πέπε, Καρβάλιο, Μαρσέλο (Αρμπελόα) – Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο – Ντι Μαρία, Εζίλ, Κρ. Ρονάλντο – Μπενζεμά.

Μπαρτσελόνα -Πεπ Γκουαρδιόλα(4-3-3): Βαλντές – Αλβες, Πικέ, Μπουσκέτς, Μάξουελ – Τσάβι, Κεϊτά, Ινιέστα – Πέδρο, Μέσι, Βίγια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε