Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρεχάγκελ: Θέλουμε να φύγουμε χαρούμενοι από το γήπεδο

Ο Ότο Ρεχάγκελ στο Πορτ Ελίζαμπεθ
Ο Ότο Ρεχάγκελ στο Πορτ Ελίζαμπεθ, ΦΩΤΟ REUTERS.

Στην τελευταία συνέντευξη τύπου πριν την πρεμιέρα της Εθνικής ο Ότο Ρεχάγκελ δήλωσε ευτυχισμένος που βρίσκεται στη Νότια Αφρική και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το ματς κόντρα στη Ν. Κορέα. Δείτε το βίντεο.

Ρεχάγκελ, Χαριστέας και Καραγκούνης μίλησαν στους εκπροσώπους του τύπου για τον κρίσιμο πρώτο αγώνα της Εθνικής Ελλάδος

Ρεχάγκελ 

“Είμαστε εδώ και προετοιμαζόμαστε τέσσερις εβδομάδες. Είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε, έχουμε προπονηθεί όσο καλύτερα μπορούσαμε αλλά δεν έχουμε προπονηθεί όσο θέλαμε αλλά αυτό ισχύει και για τις άλλες ομάδες. Θέλουμε να φύγουμε χαρούμενοι από το γήπεδο. Μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα βρίσκεται εδώ ενώ έχουν αποκλειστεί άλλες μεγάλες ομάδες. Θέλουμε να συνεχίσουμε στον δρόμο των επιτυχιών.

Σε ότι αφορά την κατάκτηση του 2004, αυτά δεν επαναλαμβάνονται. Τα πάντα ρει, όπως λέμε και στα ελληνικά τα πάντα αλλάζουν.

Οι Κορεάτες είναι γρήγοροι και δυνατοί τους είδαμε στην Αυστρία σε δύο αγώνες και θα έλεγα ότι είναι πολύ καλοί να εκτελούν συγκεκριμένες οδηγίες και όταν ο προπονητής τους πει τρέξτε, τρέχουν, αντίστοιχα παγώνουν το παιχνίδι. Θα δούμε με ποια στρατηγική θα κατεβούν στον γήπεδο.

Η καρδιά μου ελπίζω να χτυπά για πολύ καιρό, τώρα χτυπά πιο γρήγορα. Είμαι ευτυχής που είμαι εδώ, η Νότιος Αφρική είναι φανταστική χώρα. Αύριο η καρδιά μου θα χτυπά δυνατά και πιστεύω ότι θα κατέβουμε για να κερδίσουμε. Η καρδιά μου θα χτυπά πιο δυνατά όπως θα συνέβαινε σε κάθε φυσιολογικό άνθρωπο.

Από πλευράς τακτικής πιστεύω ότι έχουν βελτιωθεί πολύ οι Κορεάτες. Το 1962 είχαμε πάει στην Ασία και είχαμε κερδίσει εύκολα σε φιλικούς αγώνες σημειώνοντας 7 και 8 γκολ. Οι Ασιατικές ομάδες κινούνται πολύ εύκολα, έχουν πολύ καλή τακτική και όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η τακτική στο ποδόσφαιρο.

Έχω πει στους παίκτες μου αν νομίζουν ότι μπορούν να χαλαρώσουν για ένα δευτερόλεπτο θα είναι πολύ γελασμένοι.

Το τι θα πω στους παίκτες; Δώστε τον καλύτερό σας εαυτό, να είστε συγκεντρωμένοι. Θυμηθείτε το σχολείο. Όποιος δεν είναι συγκεντρωμένος έπρεπε να γράψει τιμωρία 100 φορές. Ποδόσφαιρο παίζουμε ξέρουμε ότι οι Βραζιλιάνοι έχουν την καλύτερη ομάδα αλλά θα πρέπει να το αποδείξουν στο γήπεδο. Ποδόσφαιρο παίζουμε και ίσως κάποια ομάδα από την Αφρική να είναι η έκπληξη.

Δεν ξέρω αν θα νικήσει όποια ομάδα σημειώσει πρώτη γκολ. Θυμηθείτε την Λίβερπουλ που έχανε 3-0 και στο τέλος κέρδισε. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο και πολλές φορές γίνονται θαύματα. Ελπίζουμε για το καλύτερο όπως ελπίζουν και οι Κορεάτες.

Άγγελος Χαριστέας

“Μετά από μία προετοιμασία που ξεκίνησε στην Ελλάδα και συνεχίστηκε στην Ελβετία περιμένουμε το αυριανό παιχνίδι με την Νότια Κορέα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάει το Παγκόσμιο και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρισκόμαστε εδώ. Δίκαια βρισκόμαστε στις καλύτερες ομάδες.

Είναι πολύ σημαντικό να απαρτίζεται η ομάδα από νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές αλλά ο προπονητής θα κρίνει την συμμετοχή του ή όχι. Έχουμε κάνει ένα μείγμα έμπειρών και ταλαντούχων παικτών και αυτό είναι το πλεονέκτημά μας. Η Κορέα δεν βασίζεται σε ένα ή δύο παίκτες αλλά στο σύνολο. Έτσι είναι η τακτική που όλοι μαζί κάνουν δουλειά. Είναι η φιλοσοφία τους να δουλεύουν για το σύνολο.”

Γιώργος Καραγκούνης

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έφτασε η μέρα να ξεκινήσουμε αυτό το μεγάλο τουρνουά, μπορώ να πως ότι προετοιμαστήκαμε καλά αυτές τις 25 μέρες που είμαστε μαζί, όλοι έχουν βοηθήσει να μην μας λείψει τίποτα να έρθουμε εδώ με τις καλύτερες συνθήκες και να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Θέλω να πιστεύω ότι αύριο θα παρουσιάσουμε στον αγωνιστικό χώρο τον καλύτερό μας εαυτό και θα το συνδυάσουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Την έχουμε δει την Νότια Κορέα. Είναι συμπαγής ομάδα με πολύ καλές αλληλεπικαλύψεις παίζει ο ένας για τον άλλος από το μισό και πίσω, στην άμυνά τους παίζουν πάντα δύο με έναν μοιάζουμε σε αυτό το σημείο.

Η Ελλάδα δεν παίζει μόνο καλή άμυνα παίζει και καλή επίθεση προσπαθούμε να βάζουμε γκολ είναι χαρακτηριστικό μας η συμπαγής ομάδας και θέλουμε να μην δεχθούμε γκολ αλλά για να πετύχουμε ότι έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια σημαίνει ότι σκοράρουμε.

Αυτές τις 25 ημέρες έχουμε κάνει όλοι μαζί μία προσπάθεια για εμφανιστούμε μαζί. Από την μαγείρισσα μέχρι τον φροντιστή. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας το έχουμε αποδείξει αλλά δεν φτάνει αυτό κάθε μέρα πρέπει να αποδεικνύεις. Έχουμε φιλοδοξίες και αν δεν είχαμε δεν θα πετυχαίναμε την πρόκριση στην Ουκρανία.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε