Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρίκκα: Η ΑΕΚ δεν σώζεται μόνο με το όνομα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Αντώνης Ρίκκα αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης της ΑΕΚ επί της Ξάνθης, μίλησε για το λάθος να… αργήσουν όλοι στην ομάδα να καταλάβουν την κατάσταση και τόνισε ότι το όνομα και η ιστορία της Ένωσης δεν μπορούν από μόνα τους να σώσουν την ομάδα

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αντώνης Ρίκκα στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για:

-την ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Ξάνθης
: «Είναι μια ωραία μέρα για μας, από τις λίγες μέχρι τώρα. Πέρα από τη νίκη θέλαμε και μια καλή εμφάνιση, που πιστεύω πως την κάναμε, για να τονώσει την ψυχολογία μας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μας».

-τις προσθήκες των Πετρόπουλου και Μητρόπουλου: «Είναι πολύ καλοί παίκτες, αυτό το ξέραμε. Έρχονταν από άλλες ομάδες, που δεν είχαν ζήσει αυτό που ζήσαμε εμείς στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, και μας έφεραν μια θετική αύρα».

-τη βοήθεια των έμπειρων παικτών στην ομάδα: «Έχουμε λίγους έμπειρους παίκτες, αλλά ακόμη κι αυτοί οι λίγοι μπορούν να χειριστούν τις καταστάσεις αυτές. Πολλές φορές ήμασταν μπροστά στο σκορ στο ΟΑΚΑ και ισοφαριστήκαμε επειδή μας έλειψε η εμπειρία. Πιστεύω πως πλέον έχουμε μάθει από τα λάθη μας».

-τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και τα προβλήματα που δημιουργούνται: «Είναι προσωπικά θέματα αυτά. Ακόμη δεν έχουμε πάρει κάποιοι το περσινό συμβόλαιο. Παίρνουμε κάποια χρήματα έναντι για να μπορούμε να ζήσουμε και να κινούμαστε. Είναι αλλιώς να συζητάμε για παιδιά που αρχίζουν τώρα την καριέρα τους και περιμένουν να ζήσουν από ένα μισθό και να περάσουν το μήνα. Όταν δεν τον παίρνουν στην ώρα τους, έχουν μεγάλο πρόβλημα. Εγώ και κάποιοι άλλοι που έχουμε κρατήσει κάποια λεφτά από τα προηγούμενα χρόνια, τα καταφέρνουμε. Ρωτάμε τους υπόλοιπους πώς είναι και προσπαθούμε να επισημάνουμε κάποια πράγματα στη διοίκηση. Υπάρχουν παιδιά που χρειάζονται χρήματα για βασικές ανάγκες, να φάνε, να έρθουν στην προπόνηση, να πληρώσουν το νοίκι τους…».

-το αν αντιλήφθηκε εγκαίρως η ΑΕΚ τις δυσκολίες στην προσπάθεια που κάνει: «Θα ήταν καλό να ανησυχούσαμε πιο νωρίς. Ευτυχώς το καταλάβαμε. Είναι καλό να ανησυχείς και να καταλαβαίνεις τι γίνεται. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, αλλά δεν σώζεται μόνο με το όνομα. Πολλές ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο και είναι δύσκολα τα πράγματα. Το καταλάβαμε λίγο αργά, αλλά τώρα πιστεύω πως το έχουμε καταλάβει καλά».

-την επίθεση οπαδών στον Φουρτάδο: «Ήταν πολύ δύσκολη στιγμή. Δεν δικαιολογείται κάτι τέτοιο. Στην κατάσταση που βρίσκεται η ΑΕΚ, όταν την αγαπάς όπως κάνουν οι οπαδοί της, κάνεις και πράγματα που δεν είναι λογικά. Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν δύσκολη, προσπαθήσαμε να συγκεντρωθούμε μόνο στο παιχνίδι και με τη βοήθεια του Θεού τα καταφέραμε. Τώρα έχουμε περισσότερη ηρεμία. Φέτος είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για μας και ο κόσμος είναι δίπλα μας. Μας βοηθούν εντός κι εκτός έδρας, περισσότερο και από πέρυσι που ήμασταν καλύτεροι. Ελπίζω στη συνέχεια να είμαστε πιο ήρεμοι στον αγωνιστικό χώρο για να βγαίνει κι αυτό στο γήπεδο».

-τη δουλειά του Έβαλντ Λίνεν: «Προσπαθεί πάρα πολύ, όπως και όλοι μας. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά το σημαντικό είναι ότι μας δείχνει ότι πιστεύει στη σωτηρία και στις δυνατότητές μας. Αν έχουμε έναν προπονητή απέναντί μας που δείχνει ότι δεν το πιστεύει, όλα είναι λάθος από την αρχή. Ο κ. Λίνεν το πιστεύει. Έχουμε πολλά νεαρά παιδιά και όταν κερδίζουμε το κλίμα είναι πολύ καλό».

-τη δική του απόδοση: «Στο ποδόσφαιρο και τη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο σοβαρός τραυματισμός που είχα με επηρέασε, αλλά με έκανε και πιο δυνατό. Μετά όταν πήγα δανεικός και άλλαξε δύο ομάδες δεν είχα σταθερότητα. Πέρυσι γύρισα, έπαιξα κάποια ματς, φέτος είμαι δεύτερη χρονιά στην ΑΕΚ και με τη σταθερότητα, τη δουλειά και την πίστη βγαίνει σιγά-σιγά η καλή απόδοση στο γήπεδο».

Θα “παλέψει” για Κλωναρίδη η ΑΕΚ

Συμφωνία με Λαγό και… αποδέσμευση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε