Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ρώσος “τζογαδόρος” πίσω από την βομβιστική επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ

Ρώσος “τζογαδόρος” πίσω από την βομβιστική επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ

Ούτε Ισλαμικό Κράτος, ούτε ακροδεξιοί, ούτε ακροαριστεροί. Το κίνητρο για την βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο της Μπορούσια Ντόρτμουντ λίγη ώρα πριν από τον πρώτο προημιτελικό του Champions League κόντρα στη Μονακό δεν ήταν η τρομοκρατία αλλά η… απληστία!

Ένας 28χρονος Ρώσος που ήθελε να βγάλει κέρδος από την πτώση των μετοχών της γερμανικής ομάδας φαίνεται πως είναι ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης στο πούλμαν της ομάδας, από την οποία τραυματίστηκε ο Ισπανός αμυντικός των Βεστφαλών, Μαρκ Μπάρτρα. Σύμφωνα με το Spiegel, το πρωί της Παρασκευής (21.04.2017), μετά από επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων στη Βάδη – Βυτεμβέργη, συνελήφθη ο Sergej W., από την περιοχή του Τούμπιγκεν.

Ο 28χρονος Ρώσος, σύμφωνα με το Spiegel, έμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με τη γερμανική ομάδα και το δωμάτιό του είχε… θέα στο σημείο όπου είχαν τοποθετηθεί οι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Κίνητρό του; Ήθελε να “σορτάρει” 15.000 μετοχές της Ντόρτμουντ, να ρίξει δηλαδή την τιμή τους και στη συνέχεια να ποντάρει σε αυτές για να κερδίσει χρήματα. Όπως και έκανε…

Ο ύποπτος είχε μπει στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών εδώ και μια εβδομάδα. Στο διάστημα αυτό τον παρακολουθούσαν και μάλιστα ζητήθηκε η συνδρομή αστυνομικών που ασχολούνται με οικονομικά εγκλήματα και ξέπλυμα χρήματος.

Όπως αναφέρει το Spiegel, οι γερμανικές αρχές θεωρούν ότι ο 28χρονος είχε στόχο να σκοτώσει ή να τραυματίσει όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Έτσι, η μετοχή της ομάδας να έπεφτε δραματικά, εκείνος θα πόνταρε σε 15.000 μετοχές της και θα έβγαζε εκατομμύρια. Πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση στα γερμανικά χρονικά.

Ο 28χρονος είχε κλείσει το δωμάτιο στο ξενοδοχείο από τον Μάρτιο και είχε ζητήσει να έχει θέα στο σημείο όπου στη συνέχεια έγινε η επίθεση. Πιθανολογείται πως από το δωμάτιό του πυροδότησε τις τρεις βόμβες που είχε τοποθετήσει. Ο δεύτερος και πιο ισχυρός από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, όμως, είχε τοποθετηθεί σε σημείο τέτοιο, που όταν εξερράγη, δεν προκάλεσε τη ζημιά την οποία είχε φανταστεί ο κατασκευαστής του.

Στη συνέχεια, είχε επιχειρήσει να αποπροσανατολίσει τις αρχές, με “προκηρύξεις” για την ανάληψη ευθύνης από ισλαμιστές ή και από αντιφασίστες. Αλλά έπεσε στην ίδια του την παγίδα και πλέον κατηγορείται για 20 απόπειρες ανθρωποκτονίας!

Πηγή: Spiegel

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε