Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Σαλπιγγίδης: Θέλουμε ένα πρωτάθλημα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μιλάει για τον διακαή πόθο του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, για τον Ιβάν Σαββίδη, για την εθνική ομάδα, αλλά και για το φινάλε της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην ΟΠΑΠ TV:

Για τα παραπάνω βήματα που μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ: «Όλοι γνωρίζουμε ότι έχουμε δυνατότητες. Το καλοκαίρι αλλάξαμε πρόεδρο. Στον ΠΑΟΚ έχει έρθει ένας πρόεδρος που επενδύει και θα το κάνει μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας. Εμείς από την πλευρά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φτάσουμε στην επίτευξη των στόχων».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα: «Αυτός είναι ο στόχος της ομάδας, της διοίκησης. Αυτό θέλουμε και εμείς και ο κόσμος. Ελπίζουμε να έρθει στα επόμενα χρόνια».

Για τις αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Υπάρχει ένα δεδομένο και έχει να κάνει με τις δυσκολίες που βιώνει η χώρα. Αυτό δεν βοηθάει το ποδόσφαιρο. Αυτό δεν είναι καλό για τον κόσμο που θέλει να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο. Είναι σε μεταβατικό στάδιο το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Το θετικό είναι ότι παίζουν νέα παιδιά και έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να δείξουν τι αξίζουν. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να ξεφύγουμε από τη δύσκολη κατάσταση ως χώρα. Πλέον, δεν έρχονται μεγάλα ονόματα αλλά θεωρώ είμαστε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ποιότητας».

Για την αγωνιστική κόντρα με τον Ολυμπιακό: «Δεν το βλέπουμε σαν κόντρα. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος. Θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Στόχος μας είναι η κορυφή. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα με καλό ρόστερ. Εμείς θα κάνουμε τον απολογισμό στο τέλος».

Για το επίπεδο των νέων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα: «Υπάρχει ποιότητα και ταλέντο στην Ελλάδα. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής και η εθνική ομάδα είναι και θα είναι σε υψηλό επίπεδο. Πλέον, με τις ευκαιρίες που παίρνουν τα ελληνόπουλα, τα πράγματα θα είναι καλύτερα από πριν».

Για την εθνική ομάδα και την πρόκριση στη Βραζιλία: «Η εθνική ομάδα είναι σε πολύ καλή θέση στον προκριματικό όμιλο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εμείς και η Βοσνία είμαστε τα φαβορί. Αν πάρουμε τη νίκη μέσα στη Βοσνία θα έχουμε τον πρώτο λόγο. Πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια στα 6 επόμενα ματς. Ελπίζω, εύχομαι και πιστεύω ότι εμείς θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση».

Για τα καθοριστικά γκολ που έχει σημειώσει με την εθνική ομάδα: «Είναι κάποια γκολ που με έχουν σημαδέψει γιατί κατάφερα να βοηθήσω την εθνική ομάδα. Είναι όμορφες αναμνήσεις. Το κάθε γκολ έχει ξεχωριστή σημασία για μένα. Και το γκολ στην Ουκρανία ήταν σημαντικό, και αυτό με τη Νιγηρία. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Εύχομαι να έχουμε φυλάξει όλοι οι παίκτες κάτι καλό για τη Βοσνία για να το χαρεί όλη η Ελλάδα».

Για την ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο άσχημο συγκριτικά με την Ευρώπη. Θεωρώ ότι κάποια πρωταθλήματα δεν θα τα φτάσουμε ποτέ. Υπάρχει το πολύ υψηλό επίπεδο, το επόμενο που είμαστε εμείς και το κατώτερο. Ελπίζω να κάνουμε βήματα μπροστά. Έξω είναι λίγο πιο επαγγελματικά τα πράγματα, αλλά θεωρώ πως δεν θα φτάσουμε ποτέ στο πιο υψηλό επίπεδο».

Για την πορεία της εθνικής ομάδας τα τελευταία χρόνια: «Λυπάμαι σαν ποδοσφαιριστής που δεν ήμουν στο Euro το 2004. Εκείνα τα δύο χρόνια ήταν η αλλαγή της σελίδας. Υπάρχει ταλέντο, ποιότητα και θεωρώ ότι πάντα η εθνική ομάδα θα βρίσκεται ψηλά. Η εθνική ομάδα είναι μια οικογένεια με όμορφο κλίμα. Είναι τιμή για κάθε Έλληνα να είναι εκεί. Το ποδόσφαιρο κάνει κύκλους. Πλέον και οι αντίπαλοι μας αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο. Η αρχή έγινε πριν από δέκα χρόνια .Υπάρχει καλή ψυχολογία και νοοτροπία νικητή. Η αποτυχία είναι κοντά με την επιτυχία. Πλέον οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά».

Για το τι θα είναι επιτυχία και τι αποτυχία για τον ΠΑΟΚ στο τέλος της σεζόν: «Είναι λάθος σκεπτικό για έναν ποδοσφαιριστή να σκέφτεται τι είναι αποτυχία και τι επιτυχία. Στο τέλος γίνεται ο απολογισμός και εμείς κοιτάμε κάθε ματς. Δεν κοιτάμε στο τέλος. Αν κοιτάει ο ποδοσφαιριστής το τέλος, τότε είναι χαμένος ψυχολογικά. Είμαστε μέσα στο Κύπελλο, είμαστε στη 2η θέση στο πρωτάθλημα και προσπαθούμε για το καλύτερο».

Για το αν έχει σκεφτεί τι θα κάνει όταν θα σταματήσει το ποδόσφαιρο: «Είναι κοντά η στιγμή που θα σταματήσω. Ξεκίνησα στα 18, και πλέον είμαι 32. Όλα παίζουν ρόλο για μια τόσο σημαντική απόφαση. Η διάθεση, η υγεία και οι συγκυρίες. Μπορεί να έχεις κουραστεί ψυχικά και ψυχολογικά. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους ποδοσφαιριστές και σε όλους τους ανθρώπους που ζουν με την πίεση. Κάποια στιγμή θα έρθει και ο αποχαιρετισμός αλλά δεν έχω σκεφτεί τι θα κάνω. Θα έπρεπε να είχα σκεφτεί τι θα κάνω όταν θα σταματήσω».

Για το αν θα έφευγε για το εξωτερικό όπως έκανε στα 36 του ο Καραγκούνης: «Όχι, δεν έχω τέτοιο πλάνο. Ενδεχομένως να το δοκίμαζα αν ήμουν στη θέση του Καραγκούνη. Η ζωή μου το έχει διδάξει αυτό. Ποδοσφαιρικά αυτό έχω μάθει. Έχω κάποια χρόνια πίσω μου και ξέρω ότι ποτέ δεν μπορείς να υπολογίζεις τι θα κάνεις αύριο. Μπορεί σήμερα να είσαι σε μια ομάδα, και να φύγεις σε τέσσερις μήνες. Αισθάνομαι πολύ καλά που είμαι μέλος του ΠΑΟΚ και προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό».

Για το αν θα έλεγε στα παιδιά του να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο: «Αν είχα κάποιο γιο ή κόρη θα ήθελα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Καλό είναι τα παιδιά να επιλέγουν από μόνα τους αλλά είναι καλό να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Είναι ψυχική υγεία και θα το ήθελε κάθε πατέρας».

Για όσα του έχει προσφέρει το ποδόσφαιρο: «Πολλά μου έχει δώσει το ποδόσφαιρο. Πολλοί θεωρούν εύκολο το επάγγελμα του αθλητή επειδή έχει λεφτά και δόξα. Δεν είναι έτσι. Έχει τριβές, τσακωμούς. Αισθάνομαι πολύ τυχερός, αλλά δεν είναι εύκολα όλα όσα μου πρόσφερε το ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολος ο δρόμος και θέλει πολύ προσπάθεια. Σε αυτές τις εποχές είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής συγκριτικά με άλλους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Αλλά δεν έρχονται έτοιμα, δεν αρπάζεις έτσι τους καρπούς. Έχεις να διαβείς δύσκολο δρόμο. Πολλά παιδιά έχουν δυνατότητες αλλά δεν τα καταφέρουν. Δεν αρκεί να είσαι τεχνίτης γρήγορος. Θέλει κόπο και θυσίες».

Για τα προβλήματα του Παναθηναϊκού: «Είναι δυσάρεστο αυτό που συμβαίνει και δεν αρέσει όχι μόνο στους φιλάθλους της ομάδας, αλλά γενικά στον κόσμο. Οι δυνατές ομάδες δημιουργούν πιο δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Εύχομαι όλα αυτά να κάνουν τον κύκλο τους και να είναι καλύτερα τα πράγματα συγκριτικά με πριν. Πρέπει να έχουμε υπομονή, καλούς παράγοντες και καλή δουλειά για να χαιρόμαστε. Να μην απαξιούμε το ποδόσφαιρο μας και όλα θα πάνε καλά».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχει έρθει στην ομάδα. Δείχνει το ενδιαφέρον του για τον ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρο. Πρέπει να δώσουμε ότι μπορούμε για να τον κρατήσουμε στο ποδόσφαιρο. Μακάρι να έρθουν και άλλοι παράγοντες στις άλλες ομάδες και να το κάνουν πιο ανταγωνιστικό. Είναι ωραίο να έχεις διάθεση, όρεξη να πας γήπεδο και να ξεφύγεις από τη ρουτίνα. Το έχει ανάγκη ο κόσμος αυτό αλλά και εμείς που είναι η ζωή μας και η δουλειά μας».

Λαζάρ: Θα ήταν ντροπή…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε