Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σαν Πάουλι: Μια ομάδα διαφορετική από όλες τις άλλες

Σαν Πάουλι: Μια ομάδα διαφορετική από όλες τις άλλες

Υπάρχουν σύλλογοι που υποστηρίζουν ότι είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα και υπάρχουν ομάδες που είναι κάτι πολύ περισσότερο χωρίς να χρειάζεται να το διαφημίζουν.

Στην Γερμάνια, σε μία συνοικία του Αμβούργο, υπάρχει ένα κλαμπ με σήμα την νεκροκεφαλή και οπαδούς που δηλώνουν αριστεροί, αντιεξουσιαστές και αντιρατσιστές. Η Σαν Πάουλι είναι μία ομάδα εντελώς διαφορετική σε σχέση με τους υπόλοιπους συλλόγους. Το κατάστημα με τα αναμνηστικά είδη της μοιάζει περισσότερο με… δισκάδικο, το επίσημο περιοδικό της ομάδας φιλοξενεί θέματα που αφορούν τις τέχνες, την πολιτική και τη λογοτεχνία, σχεδόν οτιδήποτε πλην του ποδοσφαίρου, ενώ κατά τη διάρκεια της εισόδου των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακούγεται το «σκληρό» ροκ κομμάτι των AC/DC «Hell’s Bells». Ελληνιστή, οι πύλες της κόλασεως. Και όντως με κόλαση μοιάζει το Μίλερντορ αφού οποιαδήποτε ομάδα το επισκέπτεται περνάει 90 λεπτά εφιαλτικά.

 
 Χτισμένο κοντά στην Ρέεπερμαν έναν δρόμο που είναι γνωστός ως το “αμαρτωλό μίλι” αφού εκεί εδρεύουν οίκοι ανοχής, ντισκοτέκ, εκατοντάδες μπαρ, στριπτιτζάδικα, καταστήματα ερωτικών βοηθημάτων, ακόμη και μουσείο αφιερωμένο αποκλειστικά στο σεξ. Μάλιστα από το 2005 στην Ρέεπερμαν υπάρχει το μοναδικό θέατρο στην Γερμανία όπου πραγματοποιείται ζωντανό σεξ επί σκηνής. Εκεί βρήκαν σκηνή και ακροατήριο οι Μπιτλς στις αρχές της δεκαετίας του ’60 προτού αποκτήσουν την παγκόσμια φήμη που τους ακολουθεί μέχρι σήμερα. Μάλιστα οι ιστορίες από το πέρασμα των Σκαθαριών από το Σαν Πάουλι έχουν γίνει θρύλοι, όπως το τραγούδι του Τζον Λένον που φορούσε μόνο το εσώρουχό του και εκείνο του Τζορτζ Χάρισον που φορούσε ως κολάρο το πλαστικό κάθισμα της τουαλέτας!!
 
Μία μικρή ιστορική αναδρομή δείχνει γιατί η Σαν Πάουλι διαφέρει από τους άλλους συλλόγους. Την δεκαετία του 80, ο τερματοφύλακας της ομάδας, Φόκλερ Ίπινγκ , ο οποίος έμενε σε οίκημα που τελούσε υπό κατάληψη, παράτησε το ποδόσφαιρο για να προσφέρει εθελοντική εργασία στη σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο Νικαράγουα. Το 2005 πήγε για προετοιμασία στην Κούβα του Φίντελ Κάστρο και οι παίκτες της Σαν Πάουλι είδαν από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πόλης. Με πρωτοβουλία του κεντρικού αμυντικού της ομάδας, Φάμπιο Μορένο έγινε έρανος για την υδροδότηση των σχολείων με πόσιμο νερό. Έναν χρόνο αργότερα και την ώρα που ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης είχε στραμμένο το βλέμμα του στο Μουντιάλ της Γερμανίας, στο Μίλερντορ διεξήχθη ένα εναλλακτικό παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, χωρίς σπόνσορες. Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα της Φίφι, της παγκόσμιας ομοσπονδίας ανεξάρτητου ποδοσφαίρου και είχε τίτλο “Αυτοί εποφθαλμιούν στην τσέπη του φιλάθλου και εμείς εστιάζουμε στην χαρά του παιχνιδιού”. Στην διοργάνωση πήραν μέρος  χώρες που δεν αναγνωρίζονται από την Φίφα όπως η Δημοκρατίας  της Ζανζιβάρης από την Αφρική, του Θιβέτ από την Ασία, το Γιβραλτάρ από την Ευρώπη, την Γροιλανδία και φυσικά η Σαν Πάουλι.
 
Για όλα αυτά η Σαν Πάουλι έχει καταφέρει να γίνει μία από τις πιο αγαπητές ομάδες και αριθμεί περίπου 200 κλαμπ φιλάθλων σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσα σε αυτά και στην Αθήνα. Στις 15 Μαϊού η Σαν Πάουλι κλείνει 100 χρόνια ιστορίας και θέλει να τα γιορτάσει με την άνοδο στην Μπουντεσλίγκα. Το συγκρότημα του Χόλγκερ Στανισλάβσκι βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο όντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε και η γιορτή στο Αμβούργο έχει ήδη ξεκινήσει.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε