Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Σαντορίνη: Σοκ! Ολυμπιονίκης συνελήφθη για ληστείες!

O Ουσλιάν Τιγκράν κατά την επιστροφή της Ολυμπιακής ομάδας από το Σίδνεϊ - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

O Τιγκράν Ουσλιάν, που κατετάγη 5ος στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, ο πυγμάχος που είχε διοριστεί και έπαιρνε μισθό από το Πυροσβεστικό Σώμα, είναι -σύμφωνα με την αστυνομία- ο εγκέφαλος συμμορίας που διέπραττε κλοπές και ληστείες… 

Ο Ολυμπιονίκης έπεσε στα χέρια της αστυνομίας στην Αθήνα, μαζί με έναν 38χρονο Έλληνα, γιατί συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες και κλοπές. Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες μαζί με άλλα 5 άτομα, τα οποία αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση και διέπρατταν ληστείες και κλοπές με διαφορετική σύνθεση ομάδας κάθε φορά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, στις 21 Αυγούστου του 2009, λήστεψαν χρηματαποστολή στην Περίσσα Θήρας και 4 μέρες αργότερα εισέβαλαν και λήστεψαν υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Φηρά της Σαντορίνης.

Ο Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας φορούσαν κουκούλες στα πρόσωπά τους, κρατούσαν όπλα και διέφευγαν με ένα αυτοκίνητο και 2 μοτοσικλέτες, που είχαν κλέψει. Τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στις μηχανές, είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός συσκευών και καρτών κινητής τηλεφωνίας, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους επικοινωνίες καθώς και αποδεικτικά κατάθεσης και αποστολής χρημάτων σε χώρες του εξωτερικού. Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε το κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου…

Το βιογραφικό του Ολυμπιονίκη-ληστή

Το 2000 έγινε ο πρώτος Έλληνας πυγμάχος που έφτασε μία ανάσα από το μετάλλιο σε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Άρχισε να ασχολείται με την πυγμαχία σε ηλικία 10 ετών με πρώτο προπονητή το θείο του που ήταν και αυτός πυγμάχος. Αγωνίστηκε δύο φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Ατλάντα και το Σίδνεϊ, ενώ πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1998, χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1997 και πέμπτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1995. Ο Ουσλιάν Τιγκράν ήταν πρωταθλητής Ελλάδος από το 1994 μέχρι το 2001.

Οι επιτυχίες του στον αθλητισμό, τον έβαλαν στο πυροσβεστικό σώμα. Το 2003 έπαιρνε το μισθό του ανθυποπυραγού και 3 χρόνια αργότερα έγινε υποπυραγός…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε