Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σάντος: Από τα πιο δύσκολα παιχνίδια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Έτοιμος για ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια των προκριματικών είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός καθώς περιμένει την Μάλτα να παραταχθεί με αμυντικούς προσανατολισμούς, ενώ στέκεται και στις πολλές απουσίες.

“Θα γίνει μάχη”

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φερνάντο Σάντος στο Conn-x tv Sports:

Πολλά τα προβλήματα αρκετοί ποδοσφαιριστές είναι τραυματίες. Οι αλλαγές που κάνατε θα επηρεάσουν την δομή της ομάδας ενόψει της Μάλτας;
 
Είναι αλήθεια ότι έχουμε πολλά προβλήματα ποδοσφαιριστές που είναι τιμωρημένοι,
Ποδοσφαιριστές που έχουν να παίξουν 45 ημέρες και ποδοσφαιριστές που τις τελευταίες εβδομάδες παίζουν Κυριακή Τετάρτη. Πρέπει, όμως, να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα και να μην τα αναφέρουμε ως δικαιολογία. Εμείς έχουμε προχωρήσει σε μία αποστολή που είναι μία μίξη παικτών. Οι ποδοσφαιριστές που είναι στην ομάδα αυτή την στιγμή έχουν καταλάβει ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αυτό με την Μάλτα.
 
Κερδίσαμε το ματς πολύ δύσκολα στην Μάλτα πόσο δύσκολο θα είναι επιθετικά το ματς με την Μάλτα;
 
Λογικά αυτά τα ματς είναι τα πιο δύσκολα παιχνίδια, ειδικά όταν ο αντίπαλος παίζει με δέκα παίκτες πίσω από την μπάλα. Η Μάλτα παίζει πολύ πίσω πολύ κλειστά και θα προσπαθήσει να κυνηγήσει τις αντεπιθέσεις. Είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και εμείς πρέπει να είμαι οργανωμένοι στην επίθεση για να σκοράρουμε και να κερδίσουμε. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στον Σαμαρά και στον Λυμπερόπουλου που είναι σημαντικοί παίκτες για μας, διότι είναι τραυματίες. Έχουμε τον Σαλπιγγίδη και τον Μήτρογλου από επιθετικούς και γι’ αυτό καλέσαμε τον Αθανασιάδη και έτσι καλέσαμε τον Αθανασιάδη για να καλύψει θέση αν υπάρξει ανάγκη. Είναι, όμως, παίκτης με παιχνίδια στα πόδια του από τα πλέι οφ, οπότε πιστεύω ότι θα είναι σε καλή κατάσταση.
 
Συνήθως σε τέτοια παιχνίδια το ματς πρέπει να αλλάζεις την φυσιογνωμία, να κάνεις το ματς άνω, κάτω για να κερδίσεις έναν αντίπαλο που παίζει πολύ αμυντικά. Τα σκέφτεστε όλα αυτά;
 
Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι ότι πρέπει να είμαστε μία ομάδα οργανωμένη, μία ομάδα που θα ξέρει τι χρειάζεται να κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να έχουμε υπομονή για να επιτεθούμε με τον σωστό τρόπο. Να παίζουμε με τον τρόπο που έχουμε πει από τα πλάγια κυρίως είναι πάρα πολύ σημαντικό να κερδίσουμε την δεύτερη μπάλα έξω από την περιοχή. Αυτό πρέπει να το κάνουμε για να μην αφήσουμε την Μάλτα να κάνει κόντρα επιθέσεις.
 
Τι προσδοκάτε από το φιλικό με το Εκουαδόρ στη Ν. Υόρκη;
 
Γνωρίζω καλά και από την Πορτογαλία ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες εκεί. Εμείς, λοιπόν, θα πάμε στην Αμερική και πιστεύω ότι θα είναι μία γιορτή για όλους που θα βρεθούν κοντά στην Εθνική ομάδα σε αυτό το παιχνίδι. Ελπίζω να γίνει πραγματικά ένα πολύ όμορφο παιχνίδι και να έρθουν πολλοί Έλληνες για να το παρακολουθήσουν.
 
Η σεζόν τελείωσε, μπορείτε να μας κάνετε ένα σχόλιο, μία αποτίμηση;
 
Ο Ολυμπιακός ήταν δίκαια πρωταθλητής. Ήταν η καλύτερη ομάδα σε όλη την σεζόν. Πάντως, σε όλη την χρονιά δεν είχαμε μεγάλο ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα. Υπήρχαν, όμως, ομάδες που ήταν καλά οργανωμένος, όπως ο ΠΑΟΚ και ο Άρης και τα πήγαν καλά στην Ευρώπη, αλλά δεν ανταγωνιστικές στο πρωτάθλημα.
 
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή κρίση. Οι ομάδες ετοιμάζονται να περιορίσουν τα μπάτζετ τους. Αυτό θα ρίξει τον ανταγωνισμό, θα επηρεάσει την Εθνική ομάδα;
 
Δεν νομίζω ότι το γεγονός αυτό θα επηρεάσει την δομή των ομάδων. Θεωρώ ότι και με λιγότερα λεφτά μπορεί να οργανώσεις καλά μία ομάδα. Πιστεύω ότι εδώ στην Ελλάδα σκέφτομαι μόνο τα ονόματα, ποια ονόματα θα έρθουν στις μεταγραφές. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να οργανώσεις καλά την ομάδα και να παίρνεις τους παίκτες που θέλεις με μικρότερο μπάτζετ. Το καλύτερο παράδειγμα είναι η Μπράγκα που έφτασε στον τελικό του EuropaLeague με πολύ μικρό μπάτζετ αλλά κατάφερε αξιοποιώντας τις ακαδημίες της και με σωστές κινήσεις να κάνει μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε