Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σάντος: Έχω διαφορετικό τρόπο σκέψης από τον Ρεχάγκελ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για την φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην Εθνική, τον Ότο Ρεχάγκελ και τις φιλοδοξίες του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιστοσελίδα της χώρας του ο Φερνάντο Σάντος έθεσε ως στόχο την συμμετοχή της Ελλάδας σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις ενώ τόνισε πως θα είναι περίεργο για αυτόν η μη καθημερινή επαφή με τους αγωνιστικούς χώρους.
 
Αναλυτικά ο Σάντος μίλησε:
 
Για τους στόχους που έχει
“Θέλουμε να διατηρήσουμε την παρουσία μας στα τελικά του Euro και του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να βοηθήσουμε στην αναδόμηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ξέρω πως χρειάζεται χρόνος, αλλά για την ώρα αντιλαμβάνομαι πως κοιτάμε μόνο την επόμενη διετία, γιατί δεν γνωρίζω πώς θα προσαρμοστώ σε αυτό το νέο τρόπο ζωής. Όχι από προπονητική άποψη. Δεν ξέρω απλώς πως θα αισθάνομαι που δεν θα πηγαίνω κάθε μέρα στο γήπεδο. Πριν από έναν αγώνα, για παράδειγμα, πλέον θα έχουμε δύο προπονήσεις, ενώ παλαιότερα είχαμε οκτώ ή εννέα μέσα στην εβδομάδα. Ασφαλώς έχω πολλά πράγματα να κάνω, από το σχεδιασμό της ομάδας μέχρι τη μελέτη των αντιπάλων και την αξιολόγηση των παικτών”. 
Για τον τρόπο παιχνιδιού
“Αυτή η ομάδα κατέκτησε το Euro και ήταν ένα σπουδαίο επίτευγμα. Το όνομα του Ρεχάγκελ θα είναι για πάντα χαραγμένο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά κάθε προπονητής έχει το δικό του τρόπο σκέψης για το παιχνίδι κι εγώ έχω έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού”.
Για το αν γνώριζε από τον Μάρτιο το ενδιαφέρον
“Όχι. Πήρα αυτή την απόφαση γιατί κατάλαβα πως είχα φτάσει στο τέλος ενός κύκλου και ενημέρωσα τη διοίκηση για αυτό δύο μήνες πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για τη δουλειά μου, αλλά είχα ανάγκη να σταματήσω και να σκεφτώ. Εξακολουθώ να διατηρώ πολύ καλή σχέση και φιλία με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Τους ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια που ήμασταν μαζί και τους εύχομαι καλή επιτυχία στο μέλλον”. 
Για το εάν περίμενε την πρόταση
“Μετά την αποχώρηση του Ότο Ρεχάγκελ δεν με εξέπληξε το γεγονός ότι το όνομά μου ακούστηκε για την αντικατάστασή του. Πιστεύω πως ήταν η αναγνώριση του έργου μου στα επτά χρόνια που βρίσκομαι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για πολλά χρόνια φανταζόμουν την εμπειρία να είμαι προπονητής σε ένα εθνικό συγκρότημα. Όμως δεν έκανα ποτέ τέτοια σχέδια. Όλα έγιναν τυχαία”. 
Για το εάν θα εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα
“Ναι, γιατί πιστεύω πως είναι σημαντικό να διατηρείς συνεχή επαφή με την πραγματικότητα της χώρας. Από όλες τις απόψεις”. 
Για την πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ, 
“Παρακολούθησα προσεκτικά τα παιχνίδια. Στόχος ήταν η πρόκριση από τη φάση των ομίλων και θεωρητικά, βάσει της δυναμικότητας των αντιπάλων, ήταν εφικτός, αλλά δεν επετεύχθη”.
Για το αν η Εθνική Ελλάδας θα είναι ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του
“Δεν μπορώ να πω ναι ή όχι. Όταν ήρθε η πρόταση, άρχισα να σκέφτομαι πώς θα ήταν να δουλέψω σε μια εθνική ομάδα και πώς θα αισθανόμουν. Για πολλά χρόνια έκανα προπονήσεις καθημερινά και μου άρεσε πολύ. Τώρα δεν θα έχω κάθε μέρα μια ομάδα να προπονώ, αλλά θα κάνω άλλα πράγματα που ελπίζω να μου αρέσουν εξίσου. Περιμένω να είναι μία μακρά εμπειρία και με καλά αποτελέσματα. Τώρα, αν θα είναι ο τελευταίος επαγγελματικός κύκλος, είναι κάτι που δεν το γνωρίζω”. 
Για το αν θα αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία της Πορτογαλίας
“Η επιθυμία μου να δουλέψω σε μία εθνική γίνεται πραγματικότητα με τη συμφωνία μου με την Ελλάδα. Όμως δύσκολα μπορείς να πεις όχι στην πατρίδα σου”.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε