Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σάντος: Με απογοήτευσε ο Φετφατζίδης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Την πτώση της απόδοσης του νεαρού μέσου στους αγώνες με Μάλτα και Πολωνία σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός που τόνισε πως η Εθνική χρειάζεται βελτίωση στον επιθετικό τομέα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος στην εφημερίδα “Real News”:

Για την υπόθεση-πρόκριση στον όμιλο των προκριματικών του “Euro 2012”, είπε: «Είχα πει από την αρχή ότι θα δώσουν μάχη τέσσερις ομάδες για την πρόκριση στο Euro 2012. Πολλοί δεν το πίστευαν. Είναι προφανές ότι φαβορί είναι η Ελλάδα και η Κροατία, αλλά το Ισραήλ και η Γεωργία είναι πολύ ανταγωνιστικές. Είμαστε πρώτοι, αλλά έχουμε δύσκολα ματς μπροστά μας. Πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Αν κάνουμε αυτό που πρέπει, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να παίξουμε στο Euro 2012».
Για το αήττητο που έχει στον πάγκο της Εθνικής, απάντησε: «Θέλω να κάνω ανανέωση, προκειμένου να είναι εξασφαλισμένο το μέλλον της Εθνικής. Είναι τιμή για μένα να προπονώ την Ελλάδα. Θέλω να ξεπληρώσω τα καλά που μου έχει κάνει η χώρα. Η Ελλάδα είναι σπίτι μου, γι’ αυτό θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ως αντίκρισμα. Δεν με αγχώνει το αήττητο. Κάποια στιγμή ξέρω ότι μπορεί να έρθει η ήττα. Είμαι ευχαριστημένος κατά 70-80% με τα αποτελέσματα, αλλά ακόμη παρουσιάζουμε πολλές μεταπτώσεις. Με προβληματίζει η εικόνα που δείχνουμε. Αμυντικά είμαστε συμπαγείς, όπως και στη μεσαία γραμμή. Δυστυχώς όμως δεν είμαστε καλοί στον επιθετικό τομέα και πρέπει να βελτιωθούμε».

Για τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο Πορτογάλος ανέφερε: «Ένιωσα απογοήτευση γιατί ξέρω τι μπορεί να κάνει. Αυτό το πισωγύρισμα που είχε στα ματς με τη Μάλτα και την Πολωνία με απογοήτευσε. Λέω τα πράγματα έτσι όπως έχουν. Δεν θέλω να χαϊδέψω. Ποτέ στη ζωή μου δεν χάιδεψα αυτιά.

 
Αυτή είναι η ουσία της εποικοδομητικής κριτικής. Δεν είναι ωραίο όμως τώρα που τον βρήκαμε στα κάτω του να τον ρίξουμε πιο χαμηλά. Πρέπει να σηκώσει το κεφάλι. Έχω αισθανθεί και για άλλους παίκτες έτσι. Το ‘δώστε μου την μπάλα να βάλω γκολ’ δεν το κάνει ούτε ο Μέσι. Και μιλάμε για τον Μέσι».
 
Για τους Γκέκα-Κυργιάκο, σημείωσε:«Δεν απέκλεισα εγώ τον Γκέκα και τον Κυργιάκο από την Εθνική. Εκείνοι αποφάσισαν να σταματήσουν. Αν αποφασίσουν να επιστρέψουν, εγώ δεν έχω πρόβλημα να τους καλέσω και πάλι».
 
Για τη διαιτησία, υποστήριξε: «Είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχουν ίδια κριτήρια για τις ομάδες. Υπάρχουν καλοί και κακοί διαιτητές. Νομίζω ότι τους ασκείται αφόρητη πίεση. Είναι δεδομένο ότι γίνονται τρανταχτά λάθη, αλλά θέλω να πιστεύω πως είναι ανθρώπινα».
 
Για τη φιλία του με τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον Ντέμη Νικολαϊδη, δήλωσε: «Ανάμεσα σε μένα και τον Ζαγοράκη και τον Ντέμη υπάρχει δυνατή φιλία. Ξέρω ότι πάντα στα δύσκολα θα είναι δίπλα μου και το αντίθετο. Ωστόσο τη δεδομένη στιγμή ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν έχουν τη δυνατότητα να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε