Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σάντος: “Με πρότυπο την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Να καθιερώσει το σύστημα 4-4-2, θα προσπαθήσει ο Πορτογάλος τεχνικός, στο φιλικό αγώνα με τη Σερβία. “Η Εθνική είναι ανοιχτή σε όσους το αξίζουν”, δήλωσε.

“Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι με τη Σερβία και θα δοκιμάσουμε ένα σύστημα 4-4-2 με ρόμβο που δεν το έχουμε παίξει ως τώρα. Απαιτεί όμως διάθεση από τους παίκτες. Το παιχνίδι είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε μια δοκιμή”, δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου, ενόψει της αναμέτρησης.

Ο χρόνος μέχρι τις 11 Αυγούστου δεν είναι πολύς, αλλά ο 56χρονος τόνισε ότι έχει στη διάθεση του, τους “καλύτερους”: “Θα είναι μια δύσκολη περίοδος, επειδή κάποιοι παίκτες έχουν μείνει πίσω και προσπαθούν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση. Έτσι, θα είναι πιο δύσκολο το έργο. Ωστόσο, επειδή παίρνουμε τους καλύτερους, πιστεύω ότι θα προσαρμοστούν γρήγορα σε αυτά που θέλουμε”.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, σε περίπτωση που δεν “δουλέψει” το 4-4-2: “Εχουμε όμως στο μυαλό μας το 4-3-3, αν δούμε ότι υπάρχει δυσκολία προσαρμογής. Χρειάζεται μια συγκεκριμένη φιλοσοφία στο παιχνίδι μας. Το 80% οργανωμένες επιθέσεις και το 20% γρήγορες. Στην άμυνα θα παίξουμε με ζώνη και πρέσινγκ χωρίς μαν του μαν”, συμπλήρωσε.

Η “νέα σελίδα” στην Εθνική είναι μέρος της φιλοσοφίας του: “Βάζουμε νέο αίμα στην ομάδα, με την είσοδο του Γιάννη Παπαδόπουλου, του Γκέντσογλου και του Μαρίνου. Θέλουμε να τους δοκιμάσουμε και να διαπιστώσουμε αν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτή τη νέα φιλοσοφία που θέλω να περάσω με το σύστημα 4-4-2 ή στο γνωστό 4-3-3. Δεν κάνει την ομάδα το σύστημα, αλλά τα πρόσωπα. Τα περισσότερα παιδιά έπαιξαν στα φιλικά, στελεχώνουν τις μικρές εθνικές ομάδες που είχαν πολλές επιτυχίες το προηγούμενο διάστημα. Τους έχουμε δει, ενώ παρακολουθούμε και τα υπόλοιπα παιδιά, όπως τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στη Σάλκε. Όλοι τους έχουν πολύ καλά στοιχεία και έχουν διακριθεί στις μικρές εθνικές ομάδες”.

Στόχος της Εθνικής, δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά και να δείχνει σε κάθε αγώνα τον καλύτερο της εαυτό, υπογράμμισε ο Σάντος. “Η δική μου φιλοσοφία είναι πάνω από τα συστήματα”.

Η ομάδα είναι “ανοιχτή” σε όσους το αξίζουν, επεσήμανε: “Θα υπάρχει ένας κορμός 4-5 παικτών. Πάντως θέλω να ξέρετε πως δεν υπάρχουν νέοι και μεγάλοι παίκτες. Υπάρχουν παίκτες που πληρούν ή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να αγωνιστούν στην Εθνική, υπάρχουν παίκτες που μπορούν ή δεν μπορούν. Εμείς δεν κόβουμε τον δρόμο σε κανέναν. Οσο για αυτούς που έμειναν εκτός σε σχέση με το Μουντιάλ, δεν σημαίνει ότι δεν θα αποτελέσουν μέρος της Εθνικής στο εφεξής μέλλον. Για παράδειγμα ο Τζιόλης δεν κλήθηκε γιατί έχει μείνει πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης, διότι δεν έχει κάνει προετοιμασία. Αυτή η Εθνική θα είναι ανοιχτή σε όσους το αξίζουν”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε