Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σάντος: Πρώτα η νίκη, μετά η ισοπαλία

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Εμφάνιση ανάλογη με αυτή του δευτέρου ημιχρόνου στον αγώνα με την Πολωνία επιθυμεί να δει από τους ποδοσφαιριστές του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος τόνισε πως “Δεν μπορούμε να κάνουμε σενάρια για την πρώτη θέση αν δεν έχει χαθεί η πρώτη”. Διαβάστε τι είπαν Τοροσίδης και Σαλπιγγίδης.

Aναλυτικά ο Πορτογάλος εκλέκτορας τόνισε: “Οι Ελληνες όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το έχουν αυτό. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι αρκετά δυνατό και εύχομαι να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό. Στόχος μας είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης.

Το ότι η Τσεχία έχασε από τη Ρωσία δεν μου αλλάζει την άποψη μου γι’ αυτήν. Είναι καλή, γρήγορη και συμπαγής ομάδα. Αν και έχασε 4-1, έδειξε τα βασικά της χαρακτηριστικά και παραμένει ένα επικίνδυνο σύνολο. Θέλω να πιστεύω ότι θα εξουδετερώσουμε τα βασικά της ατού”

Εχω κάποιες ιδέες στο μυαλό μου για την ενδεκάδα. Θα περιμένω και την τελευταία προπόνηση για να αποκτήσω μία πιο ξεκάθαρη γνώμη.

Υπάρχουν τρία αποτελέσματα σε κάθε ματς. Εμείς θα πάμε για τη νίκη, αλλά αν δεν μπορέσουμε, θα κοιτάξουμε να μη χάσουμε. Αυτό πιστεύω το λέει κάθε προπονητής. Πρέπει να αποφύγουμε την ήττα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ξεκινάμε για την ισοπαλία. Εμείς ξεκινάμε για τη νίκη. Από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβα την Εθνική τονίζω στους παίκτες ότι πρέπει να παίζουμε για τη νίκη.

Aν παραδεχθούμε ότι η Ρωσία έχει καπαρώσει τη μία θέση του ομίλου, είναι σαν να παραδεχόμαστε ότι αύριο δεν θα τα πάμε καλά. Δεν μπορούμε να κάνουμε σενάρια για τη δεύτερη θέση όταν δεν έχει χαθεί η πρώτη. Εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε πως πρέπει να κερδίσουμε την Τσεχία και να αφήσουμε στην άκρη τα μαθηματικά. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά.

Θα δούμε σήμερα αν ο Φωτάκης θα είναι σε θέση να αγωνιστεί. Θα δούμε αν θα μπορέσει να αποτελέσει επιλογή για τον αγώνα με την Τσεχία. Αν δεν μπορέσει, είμαι σίγουρος ότι η ομάδα έχει πολλές επιλογές για να φτιάξει μία πολύ καλή ενδεκάδα.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ο Μπάρος θα αγωνιστεί ή όχι. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάνει μια πολύ καλή ανάλυση της Τσεχίας. Εχουμε δει όλα τα χαρακτηριστικά των παικτών. Είμαστε αρκετά διαβασμένοι. Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι την Τρίτη θα μπορέσουμε να εξουδετερώσουμε τα ατού τους.

Πρέπει να σταθούμε στις επιθετικές αρετές της Ελλάδας στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Πολωνία. Δεν είναι μόνο η άμυνα, αλλά και η επίθεση. Από τη στιγμή που και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές κατάλαβαν ότι μπορούν να είναι καλοί και αμυντικά και επιθετικά, μπορούν να το κάνουν και στο ματς της Τρίτης.

Οι ποδοσφαιριστές έχουν δημιουργήσει εξαιρετικό κλίμα. Είναι μια οικογένεια μεταξύ τους. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι που συνεχίζεται αυτό το πολύ καλό κλίμα και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί για καιρό ακόμα”.

Ο Βασίλης Τοροσίδης είπε: Εχω παίξει με τον Ολυμπιακό σε μεγάλες διοργανώσεις, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και έτοιμος ψυχολογικά. Πρέπει να διαβάζεις τον αντίπαλο και να προετοιμάζεσαι ανάλογα.

Αυτό που θέλουμε να ξεχάσουμε όλοι από το προηγούμενο ματς είναι τα πρώτα 25 λεπτά. Ημασταν εκτός παιχνιδιού. Είχαμε άγχος. Mε την Τσεχία πρέπει να μπούμε από το πρώτο λεπτό δυνατά και να μην κάνουμε τα ίδια λάθη.

Δεν θέλω να κρίνω τη διαιτησία. Ο διαιτητής μπορεί να κάνει λάθη,όπως και εμείς οι παίκτες. Μακάρι την Τρίτη η διαιτησία να είναι άριστη. Η σωστή διαιτησία βοηθά το ποδόσφαιρο, το κάνει ελκυστικό”.

Τέλος, ο σκόρερ στο παιχνίδι με την Πολωνία Δημήτρης Σαλπιγγίδης επεσήμανε: Το ιδανικό για έναν αθλητή είναι να δίνει τον καλύτερό του εαυτό με στόχο τη νίκη. Αυτό σκεφτόμαστε όλοι. Να βγάλουμε τον καλύτερό του εαυτό στον αγωνιστικό χώρο. Ελπίζω με την Τσεχία να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε και την τύχη με το μέρος μας.

Το γκολ σου δίνει δύναμη, αλλά αυτό που προέχει για μένα είναι να προσπαθώ για την ομάδα. Θέλω να προχωρώ στο δρόμο που προχωρά η ομάδα. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για να κερδίζουμε.

Δεν έχω παίξει πολλά παιχνίδια εναντίον ομάδων της Τσεχίας. Σίγουρα πρόκειται για δυνατές ομάδες. Η Τσεχία έχει καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε