Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σάντος: Τα λάθη του διαιτητή έγιναν συνειδητά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε για τη διατησία του ντέρμπι κόντρα στον Άρη, χαρακτηρίζοντας ως συνειδητές αποφάσεις αυτές που πήρε ο Ηλίας Σπάθας.

“Οσοι με ξέρετε πολύ καλά γνωρίζετε ότι δεν μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία, ειδικά για συγκεκριμένα άτομα. Έχουν δύσκολη δουλειά, κάνουν λάθη είναι φυσιολογικό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει, ότι κι εγώ με τόσα χρόνια στα γήπεδα δεν μπορώ να καταλάβω κάποια πράγματα που γίνονται», είπε αρχικά ο Πορτογάλος όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τον ορισμό του Τάσου Κάκου στο ματς με την ΑΕΚ.
Αν κοιτάξουμε στα πρώτα 15 λεπτά του ματς με τον Άρη, οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος θα καταλάβει ότι δεν υπήρχαν μόνο λάθη. Υπήρχαν αποφάσεις συνειδητά προς τη μία μεριά. Συνειδητά. Δηλαδή το λάθος γίνεται και από τις δύο πλευρές, αρκεί να δεις το παιχνίδι και θα το καταλάβεις πολύ εύκολα. Στο πρώτο λεπτό γίνεται φάουλ σε παίκτη μας, δεν δίνεται, το καταλαβαίνω, γιατί λέμε εντάξει να μην αρχίσουμε αμέσως τα σφυρίγματα».

Αμέσως μετά όμως δίνεται κάρτα σε παίκτη μας, επειδή πήρε την μπάλα και την έδωσε σε αντίπαλο. Σε έναν παίκτη που αγωνίζεται σε νευραλγικό χώρο και ξέρουμε τις αντιδράσεις του. Μετά από λίγο πάλι σκληρό φάουλ σε παίκτη του ΠΑΟΚ δε δίνεται τίποτα, κάποιος που είναι χρόνια στο χώρο ξέρει τι σημαίνει αυτό. Αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τους παίκτες του Άρη, που καλά έκαναν και εκμεταλλεύτηκαν αυτό το γεγονός και έκαναν το παιχνίδι τους. Σε αντίθεση με τους δικούς μας, που στο πρώτο μέρος δεν ήταν αυτοί που έπρεπε».

Τέτοιες διαιτησίες πρέπει να τις εξοστρακίσουμε. Οι διαιτητές να κάνουν τη δουλειά τους, κανονικά και τα λάθη είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν, όχι όμως προς τη μία πλευρά. Περιμένω ότι ο κ. Κάκος θα κάνει ένα καλό παιχνίδι, και τα λάθη του δε θα είναι συνειδητές αποφάσεις. Δεν θέλω να ακυρώσω τη νίκη του Άρη, δε φταίει μόνο ο διαιτητής που χάσαμε. Αυτή η ομάδα μέχρι πριν από μια εβδομάδα διεκδικούσε το πρωτάθλημα και τώρα δεν μπορεί; Ας μην τα ακυρώνουμε όλα. Μια έκφραση στην Ισπανία λέει ότι: Δεν πιστεύω σε κάποια πράγματα, αλλά γίνονται», κατέληξε για το θέμα διαιτησίας.”

Όσον αφορά στην ατμόσφαιρα του Κλεάνθης Βικελίδης ο Φερνάντο Σάντος τόνισε:

“Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, είναι ένα ωραίο θέαμα, οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές πρέπει να προσπαθούν να κερδίζουν, αλλά δεν υπάρχει καμία λογική να μπαίνουμε σε ένα παιχνίδι και να είναι σαν να συμμετέχουμε σε μία ταινία τρόμου. Και μιλάω για όλες τις ομάδες. Μπαίνουμε για παράδειγμα για ζέσταμα και υπάρχουν περισσότεροι σεκιούριτι από ότι ποδοσαιριστές, ή κάποιος άλλος με το μεγάφωνο και λέει κοιτάξτε τους είναι φοβισμένοι.”

Εκτός από τη διαιτησία αναφέρθηκε και στο ματς που ακολουθεί κόντρα στην ΑΕΚ:

“Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό να αφοσιωθούμε στο παιχνίδι που έρχεται. Τίποτα άλλο δε μας απασχολεί. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, όπως όλα, είναι ακόμα ένα ντέρμπι, κλασικό παιχνίδι. Ξέρουμε την ένταση που θα παιχτεί το ματς από δύο καλές ομάδες, προφανώς θα αγωνιστούμε με στόχο τη νίκη. Εμείς έχουμε ξεκάθαρο στόχο, που υπάρχει από την αρχή της σεζόν, να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Μόνο νίκες στα δικά μας παιχνίδια.

Από την άλλη, υπάρχει μια ομάδα που δεν αγωνίζεται για κάτι, δεν κυνηγάει κάποιο στόχο. Αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι αγωνίζεται χωρίς άγχος. Θα γίνει ένα ωραίο ματς. Πιστεύω ότι έχουμε όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να φτάσουμε στη νίκη. Βέβαια πρέπει να κάνουμε τα πάντα. Όσο έχουμε στόχους στο πρωτάθλημα, που δεν έχει κριθεί ακόμα, τόσο θα κάνουμε τη δικιά μας προσπάθεια.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε