Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σάντος: Τα όνειρα μας δεν έχουν όρια

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός ανέλυσε τις σκέψεις του για το Euro, εξέφρασε για ακόμη μία φορά την απογοήτευση του για το λίγο χρόνο που είχε με τους παίκτες αλλά τόνισε ότι πιστεύει ότι όλοι μαζί μπορούν να τα καταφέρουν.

Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA…

Για τη δύναμη της Εθνικής μέσα κι έξω από το γήπεδο: «Η δύναμη της Ελλάδας είναι το πνεύμα της ομάδας. Οι παίκτες δείχνουν μεγάλο πάθος, όταν παίζουν για την Εθνική και δίνουν ό,τι έχουν στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, με όλα όσα οι παίκτες έχουν καταφέρει στην προετοιμασία. Μέχρι στιγμής, δεν ήταν εύκολο, αφού πολλοί από αυτούς ήταν κουρασμένοι. Το πρωτάθλημα τελείωσε πολύ αργά, με τα play offs, αλλά έχω εμπιστοσύνη στον χαρακτήρα και το πάθος των ποδοσφαιριστών μου».

Για την προετοιμασία ενόψει της πρεμιέρας
: «Υπάρχουν δύο φάσεις. Πρώτα η προετοιμασία, όπου σκέφτομαι αποκλειστικά την ομάδα και τον τρόπο παιχνιδιού στον επιθετικό και τον αμυντικό τομέα. Όταν πήγαμε στην Αυστρία, σκεφτόμασταν την ομάδα μας και τι πρέπει να κάνουμε. Τώρα είμαστε πιο κοντά στην διοργάνωση, και πρέπει να γνωρίσουμε και τους αντιπάλους μας.
Αυτή την εβδομάδα, θα δουλέψουμε για το παιχνίδι απέναντι στην Πολωνία. Θα σκεφτόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν θα σκεφτούμε και τα τρία παιχνίδια, αλλά θα συγκεντρωθούμε αποκλειστικά σε αυτό με την Πολωνία.
Μετά την Πολωνία, θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την Τσεχία και μετά, τη Ρωσία. Η ταπεινοφροσύνη είναι θεμελιώδης κανόνας για να μπορέσεις να κερδίσεις τα παιχνίδια. Άρα πρέπει να σεβόμαστε τους αντιπάλους μας, χωρίς να τους φοβόμαστε. Αυτό είναι που θέλω από τους παίκτες μου. Πρέπει να κάνουν ό,τι πρέπει να κάνουν, αλλά παράλληλα να ξέρουν τι κάνει και ο αντίπαλος».

Για το «κλειδί» που θα οδηγήσει στη νίκη κόντρα στους Πολωνούς
: «Η Πολωνία είναι δυνατή ομάδα, με ποιοτικούς παίκτες. Είναι περιττό να πούμε ότι τρεις από αυτούς αναδείχθηκαν πρόσφατα πρωταθλητές Γερμανίας, ενός πρωταθλήματος που είναι πολύ ανταγωνιστικό. Είναι μια ομάδα, η οποία επίσης στηρίζεται στην υποστήριξη των οπαδών της (αυτό είναι πολύ σημαντικό) και πρέπει να προετοιμαστούμε και για αυτό.
Ένα πρωτάθλημα εναντίον της Πολωνίας, στο γήπεδό της. Καραγκούνης και Κατσουράνης έχουν την εμπειρία και τη γνώση του πώς είναι να παίξεις το πρώτο παιχνίδι απέναντι στους διοργανωτές, έτσι οφείλουν να περάσουν αυτό το μήνυμα.
Εγώ, επίσης, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα, καθώς θα πρέπει να περιμένουμε μια επιθετική ομάδα, μπροστά στους φιλάθλους της. Γι αυτό θα πρέπει να μάθουμε να παίζουμε με αυτό. Αν καταφέρουμε να είμαστε πολύ δυνατοί και συγκεντρωμένοι και να ξεδιπλώσουμε το πάθος μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τότε θα έχουμε την ευκαιρία».

Για το αν η πίεση στους Πολωνούς μπορεί να γίνει πλεονέκτημα για τους Έλληνες
: «Θα μπορούσε να είναι πλεονέκτημα για εμάς ή ακόμα και μειονέκτημα, καθώς από την αρχή οι προσδοκίες θα είναι μεγάλες για την Πολωνία. Θα έχουν ένα γεμάτο στάδιο που θα τους σπρώχνει. Πρέπει να ελέγξουμε την κατάσταση και να το γυρίσουμε σε πλεονέκτημα, όταν τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν καλά γι αυτούς».

Για το πώς αισθάνεται που βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής
: «Θα προτιμούσα να είχαμε περιθώριο άλλης μιας εβδομάδας, γιατί πιστεύω ότι θα ήταν πολύ σημαντικό, αλλά από την πρώτη στιγμή στην Εθνική ομάδα ξανάνιωσα προπονητής. Φυσιολογικά, το να προπονείς μια εθνική ομάδα, σημαίνει ότι έχει λίγα πράγματα να κάνεις. Περισσότερο πρέπει να περάσεις τη φιλοσοφία σου για την προπόνηση και την προετοιμασία. Εδώ έχουμε περισσότερο χρόνο και φυσικά νιώθουμε καλύτερα. Κάθε μέρα έχουμε διαθέσιμους παίκτες, κάθε μέρα προσπαθούμε να διορθώσουμε πράγματα».

Για το τι περιμένει από την Ελλάδα στο EURO
: «Θα είμαι ικανοποιημένος, αν η ομάδα δώσει αυτά που μπορεί. Αν κάνουν αυτά που τους ζητάω και είμαι σίγουρος ότι θα τα κάνουν, δίνοντας τα πάντα. Δεν έχουμε όρια σε αυτά που ζητάμε και καμία ομάδα εδώ δεν θα βάλει όριο να προκριθεί μόνο από την πρώτη φάση των ομίλων.
Θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά. Αυτό θέλουμε. Αυτό είναι το όνειρό μας και ελπίζουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Αλλά για εμένα, είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Ελλάδα να κάνουμε μια δήλωση, γιατί έχουμε την ικανότητα: παλεύουμε, δουλεύουμε και είμαστε ίσοι με τους υπόλοιπους».

Δείτε όλα τα νέα του EURO στην ειδική σελίδα του NewsIt

Το NewsIt στην Πολωνία: Αποθέωσαν τους διεθνείς στην προπόνηση(ΦΩΤΟ&BINTEO)

“Πληρωμένη” απάντηση των Ελλήνων:Εμείς πάμε στις διοργανώσεις. Οι Πολωνοί;

Συμβουλή του Σάντος εμπνευσμένη από τον… Τζόρνταν!

Καραγκούνης: Θα ματώσουμε για την πρόκριση!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε