Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Σάντος: Θέλουμε μόνο τη νίκη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε το σύνθημα ενόψει της πρεμιέρας της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ κόντρα στην Λετονία, αποδέχθηκε τον ρόλο του φαβορί και μίλησε για τον Καραγκούνη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σάντος

Για τα όσα περιμένει να δει από την ομάδα της Λετονίας: “Είναι αλήθεια ότι αρχίζουμε μια νέα προσπάθεια. Αντιμετωπίσαμε τη Λετονία και για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012. Ήταν δύσκολα παιχνίδια. Αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Κοιτάμε μπροστά. Στόχος μας είναι να βρεθούμε στη Βραζιλία. Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας και στο ότι θα είμαστε έτοιμοι για να κερδίσουμε. Στόχος μας είναι η νίκη. Θέλουμε να αρχίσουμε με νίκη σε αυτό το δύσκολο δρόμο που έχουμε να διανύσουμε.”

Για το αν τον ικανοποιεί και η ισοπαλία: “Έχουμε δει τη Λετονία στα τελευταία της παιχνίδια. Είναι μέρος της δουλειάς μας αυτό. Αν έρθει ισοπαλία αυτό το ματς για εμάς θα είναι ένα κακό αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα είναι εύκολο παιχνίδι για εμάς. Σεβόμαστε τη Λετονία πάρα πολύ.”

Για αυτό που θα ήθελε να έχει και δεν έχει ενόψει του αγώνα με τη Λετονία: “Έχω όλους τους παίκτες προετοιμασμένους για το παιχνίδι. Πιστεύω στην ικανότητα και τη διάθεση που δείχνουν. Οι προπονήσεις έδειξαν ότι είμαστε σε καλό επίπεδο. Για αυτό πιστεύω ότι θα πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα κάτι που είναι σημαντικό στο ξεκίνημα αυτών των προκριματικών. Θα επιθυμούσα ωστόσο οι ποδοσφαιριστές να είναι σε πιο υψηλά επίπεδα, αλλά αυτό το θέλουν όλοι οι προπονητές αυτή την περίοδο. Είχα κάνει μια πρόταση να κάνουμε κάποιους φιλικούς αγώνες το Σεπτέμβρη και να παίζουμε επίσημα ματς τον Οκτώβρη για να είναι πιο έτοιμοι οι παίκτες. Ωστόσο αυτό προς το παρών δεν μπορώ να το έχω.”

Για το βασικό σχήμα: “Δεν είναι 100% σίγουρο ποιοι θα παίξουν. Θα πρέπει να δω και τη σημερινή προπόνηση. Όμως ένας μεγάλος αριθμός των παικτών που θα είναι στην ενδεκάδα είναι αυτοί που δοκιμάζω στις τελευταίες προπονήσεις. Πιο βασικό από το σύστημα είναι η νοοτροπία της ομάδας μέσα στο γήπεδο. Το σύστημα από μόνο του δεν έχει δυναμική. Θέλω όσα κάνουμε στις προπονήσεις να τα δω και στο γήπεδο στον αγώνα με τη Λετονία.”

Για τα στοιχεία που θέλει να έχει η ομάδα του: “Στο φιλικό με τη Νορβηγία η επιθετική μας λειτουργία ήταν καλή. Προσπαθήσαμε να βελτιωθούμε πιο πολύ μέσα από τις προπονήσεις. Όμως δίνουμε βάρος και στην αμυντική μας οργάνωση καθώς εκεί κάναμε κάποια λάθη στο φιλικό με τη Νορβηγία. Έγιναν λάθη που δεν τα περίμενα, με λάθος τοποθετήσεις παικτών. Περιμένω και ελπίζω ότι θα είμαστε καλοί και εκεί.”

Για το ότι στον περσινό αγώνα στο ίδιο γήπεδο, η Ελλάδα δυσκολεύτηκε: “Σε αυτό το παιχνίδι κάναμε κακή έναρξη. Δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε το ρυθμό. Ο αντίπαλος είχε τον έλεγχο του κέντρου και ήμασταν κομμένοι στα δύο. Μετά από αυτό το διάστημα ισορροπήσαμε και στο δεύτερο μέρος ελέγξαμε πλήρως το ρυθμό. Περιμένω να αφήσουμε πίσω αυτά τα 30 λεπτά και να δείξουμε τα στοιχεία που δείξαμε στο υπόλοιπο ματς. Βέβαια για να συμβεί αυτό δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε, σε κανένα σημείο του αγώνα, πως ο αντίπαλος μας είναι δύσκολος.”

Για το αν η Ελλάδα είναι φαβορί: “Ναι είμαστε φαβορί. Θεωρητικά. Στην κατάταξη της ΦΙΦΑ είμαστε πιο ψηλά. Αυτό δεν αυξάνει, ούτε μειώνει την πίεση μας. Αν συνέχεια κέρδιζαν τα φαβορί τα πράγματα θα ήταν απλά. Θα πρέπει σε κάθε αγώνα να αποδεικνύουμε ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα που θα μπορέσει να είναι πρώτη στον όμιλο και θα πάει στη Βραζιλία.”

Για τον Καραγκούνη: “Τρέφω μια τεράστια εκτίμηση για τον Καραγκούνη. Δεν είναι τυχαίο το ότι είναι στην πρώτη θέση μαζί με τον Ζαγοράκη με τις συμμετοχές στην Εθνική. Για το μέλλον του δεν μπορώ να πω κάτι. Εναπόκειται αποκλειστικά στον ίδιο. Εμείς θα σεβαστούμε όποια απόφαση πάρει. Από τη στιγμή που κάποιος παίκτης δεν έχει ομάδα δεν μπορεί να είναι στην εθνική ανδρών. Από την άλλη βέβαια, η πόρτα της εθνικής είναι ανοιχτή για όλους. Για όλους τους παίκτες που έχουν ομάδα, έχουν ρυθμό. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι .Κάποια στιγμή οι παίκτες φτάνουν στο τέλος της καριέρας τους. Οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές κάποτε τελειώνουν. Αν λοιπόν αυτή είναι η απόφαση του είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος και η εθνική θα συνεχίσουν το δρόμο τους. Δεν μιλάμε για κάποιο δράμα.”

Όλοι μεσα για το διπλό

Είχε… κούνημα η προσγείωση – Έφτασε στη Λετονία η Εθνική

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε