Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σάντος:Αν δεν πιστεύαμε στην πρόκριση δεν θα πηγαίναμε

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός εξέφρασε την αισιοδοξία του για πρόκριση της Εθνικής ομάδας στην επόμενη φάση του Euro 2012, ενώ τόνισε ότι θα κριθούν πολλά για τους παίκτες που θα πάρει μαζί του από την προετοιμασία.

Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε στο Novasports…

-Για τους στόχους της Εθνικής στο EURO: 
Να εκπροσωπήσουμε επάξια την Ελλάδα. Κι αυτό για να το κάνουμε θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να δώσουμε το μάξιμουμ ώστε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι δυνατόν αυτό να γίνει. Εμείς θα κάνουμε το παν. Είναι τιμή για τους ποδοσφαιριστές να βρίσκονται σε αυτή τη γιορτή και πρέπει οι παίκτες με μεγάλη αποφασιστικότητα και συγκέντρωση να αγωνιστούν ώστε να δώσουν χαρά στον Ελληνικό λαό. 

-Για το αν η Ελλάδα μπορεί να περάσει από τον όμιλο: 
Σίγουρα αν δεν το πιστεύαμε καλύτερα να μην πηγαίναμε. Καλυτερα να μέναμε στον Άγιο Κοσμά να κάνουμε προπονησούλες, έχει και ωραία παραλία δίπλα (γέλια). Για να το σοβαρέψουμε τώρα, εκεί έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πάμε μόνο για τη συμμετοχή. Πάμε εκεί γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητες μας. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά και συγκέντρωση τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του EURO. Πάντως εμείς αισθανόμαστε έτοιμοι για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. 

-Για το ποια ομάδα θεωρεί φαβορί για την κατάκτηση του EURO: 
Δεν θα πρωτοτυπήσουμε, από τη στιγμή που η Ισπανία είναι η κάτοχος του τροπαίου και του Μουντιάλ είναι το φαβορί. Όχι μόνο για τους τίτλους αλλά και για το ποδόσφαιρο που παίζει. Από εκεί πέρα θεωρώ πως η Γερμανία η Ολλανδία αλλά και η Ιταλία με το ειδικό βάρος που έχει είναι φαβορί. Υπάρχει κι ένα δεύτερο γκρουπ ομάδων με τις Αγγλία, Γαλλία, Πορτογαλία να είναι ιδιαίτερα υπολογίσιμες. 

Από την άλλη όλα τα προηγούμενα ευρωπαϊκά και οι μεγάλες διοργανώσεις μας έχουν δείξει πως πάντα υπάρχει ομάδα που θα κάνει την έκπληξη. Σίγουρα βέβαια όλοι οι ομοσπονδιακοί προπονητές πιστεύουν για την ομάδα του ότι μπορεί να φτάσει μακριά. Κι αυτό είναι θεμιτό γιατί χωρίς φιλοδοξίες δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα. 

Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα το 2004 έκανε μια τεράστια έκπληξη για τον παγκόσμιο αθλητισμό, αλλά και την Δανία το 1992 που δεν ήταν καν να συμμετάσχει. 

-Για το αν υπάρχει περίπτωση να δούμε παίκτη που δεν έχει κληθεί μέχρι τώρα στην αποστολή. 
Νομίζω ότι δε θα συμβεί κάτι τέτοιο όπως είναι τα δεδομένα αυτή τη στιγμή. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα έπρεπε κάποιος ποδοσφαιριστής να μου έχει δείξει ότι είναι ικανός να παίζει σταθερά σε υψηλό επίπεδο και με μεγάλη διάρκεια. Οπότε αυτή τη στιγμή δε μπορώ να πω ότι έχω δει κάτι τέτοιο. Επίσης θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία που μου δίνετε και να πω ότι ευχαριστώ όλους τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε επίσημα και φιλικά ματς. Κάποιοι δυστυχώς θα μείνουν έξω. Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό, ωστόσο έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνω ότι ίσως νιώθουν ότι αδικούνται. Εγώ ήμουν ξεκάθαρος και θεωρώ πως παίρνω τις πιο δίκαιες αποφάσεις και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τους ευχαριστήσω ξανά για όλη αυτή την όμορφη πορεία μέχρι τώρα. 

-Για το αν περιμένει και τα play off για να καταλήξει στην αποστολή: 
Σίγουρα από τη στιγμή που παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα play off πάει αν πει ότι δεν έχουμε καταλήξει στην τελική λίστα. Υπάρχουν 33 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων 16 έχουν ήδη αποφασιστεί. Συνεπώς υπάρχουν άλλες 6- 7 θέσεις ανοιχτές και γι’ αυτό βλέπουμε όλα τα ματς που αγωνίζονται διεθνείς. Όλους αυτούς τους είχα στα χέρια μου οπότε αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως αυτή τη στιγμή είναι η φόρμα και ο ρυθμός των ποδοσφαιριστών γιατί τα χαρακτηριστικά τους τα τακτικά και τα τεχνικά ήδη τα ξέρω. 

-Για τον Μήτρογλου και αν θα τον πάρει στην αποστολή: 
Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει δημιουργηθεί αυτή η εντύπωση δεν είναι στα πλάνα μου. Μόνο και μόνο αν δείτε τις αποστολές που βρίσκεται ο Μήτρογλου είναι πάρα πολλές. Πριν από μένα είχε κληθεί μόνο μια φορά. Με μένα έχει κληθεί 12 φορές. 9 φορές από αυτές έπαιξε και τρεις δεν έπαιξε. Τώρα τον ανακαλύψαμε τον Μήτρογλου; 

-Για τους Κλωναρίδη και Αθανασιάδη: 
Ο Κλωναρίδης δεν έχει ελληνικό διαβατήριο. Αυτό που έχει κάνει είναι ένα ξεπέταγμα για ένα μικρό διάστημα. Μετά χάθηκε πάλι και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έκανε εκπληκτική εμφάνιση και το γκολ του ήταν καταπληκτικό Αν ήξερα ότι θα παίζει συνέχεια έτσι θα τον έπαιρνα σίγουρα. Έχει όλο το μέλλον δικό του και πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες για να πάρει ελληνικό διαβατήριο. Πάντως αυτό που κοιτάμε τώρα είναι η διάρκεια. Τον έχω δει να κάνει καλά παιχνίδια αλλά περιμένω να δω και διάρκεια. 

Ο Αθανασιάδης βρίσκεται μέσα στο γκρουπ των 33 ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στο γκρουπ που είπαμε. Τον γνωρίζω πολύ καλά, έχει συμμετοχές με την Εθνική και στις 17 Ιουνίου θα ληφθεί η απόφαση γι΄αυτόν και τους υπόλοιπους. 

-Για το αν θα στηριχτεί στην εμπειρία ή στην νεολαία στο EURO: 
Θα στηριχτώ σε αυτούς που θα είναι καλά και που στην προετοιμασία θα αποδώσουν τα μέγιστα σε όσα τους ζητάω και θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Δε με νοιάζει αν κάποιος είναι 18 χρονών ή 40 από τη στιγμή που μου κάνει τη δουλειά μου. Αποφασιστικότητα και διάθεση είμαι σίγουρος ότι θα έχουν όλοι και από εκεί και πέρα σε μένα επαφίεται να διαλέξω τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές για αυτά τα τρία παιχνίδια. Σίγουρα αλλαγές θα υπάρχουν από παιχνίδι σε παιχνίδι. 

Η λίστα της αποστολής θα βασίζεται σε διαφορετικά κριτήρια. Από τη στιγμή που θα είμαστε ένα μήνα όλοι μαζί, χρειαζόμαστε και ηγέτες από πλευράς εμπειρίας και με παραστάσεις που ξέρουν πως να κρατήσουν τις ισορροπίες. Να έχουν ζήσει στα αποδυτήρια μεγάλες διοργανώσεις και να μπορούν να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση αλλά και να καθοδηγήσουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Θα υπάρχουν δηλαδή και παίκτες με αυτόν τον ρόλο πέρα από τον αγωνιστικό. 

-Για το γιατί αποφάσισε να μείνει στην Εθνική: 
Σίγουρα δεν ήταν οικονομικός ο λόγος. Μπορώ να σας αποκαλύψω ότι υπήρχαν προτάσεις για να κερδίσω και τα διπλάσια. Από εκεί και πέρα όλοι γνώριζαν τη λαχτάρα μου να επιστρέψω στην καθημερινή δουλειά ενός συλλόγου. Οπότε ούτε κι αυτός είναι ένας από τους λόγους. Οπότε ο πρώτος λόγος ήταν η πολύ καλή επικοινωνία η συνεργασία και οι δεσμοί με τους ανθρώπους που εχω συναντήσει από τον Πρόεδρο, τον Φύσσα, τον Τσαπίδη και όλους γενικά. 

Ένας ακόμα λόγος έχει να κάνει με το πλάνο που είχα παρουσιάσει στην ομοσπονδία για τις εθνικές ομάδες. Ένα πλάνο που αφιέρωσα πολύ χρόνο για να το φτιάξω, ξόδεψα πολλή φαιά ουσία γι’ αυτό και θα το θεωρούσε όχι σωστό να μη συνεχίσω και να μην είμαι εδώ να βοηθήσω τους ανθρώπους που θα το αναλάβουν όπως ο κύριος Βόκολος. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Ο τρίτος λόγος είναι ότι θέλησα να δώσω μια σταθερότητα σε μία κατάσταση που είχε αρχίσει να δημιουργείται σχετικά με το μέλλον μου στη Εθνική. Γι’ αυτό και το ανακοίνωσα σχετικά νωρίς αν και ήξερα ότι εγώ και οι παίκτες μου δε θα επηρεαζόμασταν. Ίσως όμως μας επηρέαζε όλη αυτή η ατμόσφαιρα και δεν ήθελα να γίνει αυτό. 

Είναι αλήθεια ότι όλη αυτή η πίεση με καλό τρόπο από τον Πρόεδρο και τον Φύσσα έπαιξε και αυτή το ρόλο του γιατί μου έδειξαν πραγματικά πόσο με ήθελαν. Αυτή η έντονη διάθεση αυτών των δύο να με κρατήσουν κοντά τους τελικά βοήθησε στο να μείνω. 

-Για το αν είχε προτάσεις από ελληνικούς συλλόγους: 
Δε θέλω να μιλήσω για προτάσεις που είχα. Υπήρχαν σίγουρα εκτός Ελλάδας όπως σας είπα. Έτσι κι αλλιώς όλα αυτά για τα οποία μιλάμε, δεν υπήρχε περίπτωση να μπω σε συζητήσεις αν δεν είχα πάρει την τελική μου απόφαση για να αποχωρήσω από την Εθνική ομάδα. Νομίζω ότι είναι νορμάλ πάντως κι εγώ να είχα τις προτάσεις μου αυτά τα δύο χρόνια, ακόμα και χθες. Και ίσως συνεχιστεί αυτό, χωρίς να το λέω αυτό αλαζονικά. 

-Για τη θέση του τερματοφύλακα: 
Αυτή είναι μια ερώτηση που θα δώσω στις 17 του μηνός. Ας επιφυλαχθούμε για εκείνη τη μέρα. 

-Για τον πολυτιμότερο παίκτη του πρωταθλήματος: 
Κατά την άποψή μου από τη στιγμή που μιλάμε για πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή σίγουρα αυτός θα είναι από την ομάδα του Ολυμπιακού. Τέτοιοι είναι παίκτες όπως ο Αβραάμ και ο Ιμπαγάσα που είχαν διάρκεια στην απόδοση τους. Αν και είναι δύσκολο αν επιλέξεις έναν καθώς το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε κάποιον τίτλο αλλά ο Λέτο ήταν σημείο αναφοράς της ομάδας. 

Επίσης κι ο Πάμπλο Γκαρσία παρά τα χρόνια έκανε μια γεμάτη και ώριμη χρονιά με τον ΠΑΟΚ. 

Ο Μήτρογλου μπαίνει σε αυτή την κατηγορία καθώς λόγω της εκτελεστικής του δεινότητας βοήθησε την ομάδα του να φτάσει εκεί που έφτασε. Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στους ποδοσφαιριστές αλλά και στους προπονητές. Με προεξέχοντα τον κύριο Βαλβέρδε που έκανε πολύ καλή δουλειά και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Αλλά και ο κύριος Δώνης που έχει καταφέρει αν παρουσιάζει την ομάδσ του ανταγωνιστική και χρόνο με το χρόνο όλο και καλύτερη. 

Επίσης προπονητές δύο ομάδων που προήλθαν από τη Β Εθνική που συμμετείχαν σε αυτά τα play off που δεν θυμάμαι καν πότε έγιναν και μιλάω ασφαλώς για τον Παράσχο και τον Αναστόπουλο. Ο Ουζουνίδης έκανε καλό πρώτο γύρο με την Ξάνθη και γενικά δεν πρέπει να ξεχνάμε κανέναν. 

-Ποια τα συναισθήματα αν βρεθείς απέναντι στην Πορτογαλία: 
Να κερδίσει η Ελλάδα. Αυτό είναι το συναίσθημα που θα έχω και μετά να ζητήσω και συγγνώμη από τους Πορτογάλους. Κι αυτοί θέλουν να κερδίσουν και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει και από την πλευρά του κύριου Μπέτο αν χάσουμε εμείς. Οπότε καλύτερα να κερδίσουμε εμείς και να του ζητήσω εγώ συγγνώμη. 

-Για το αν ήθελε τους παίκτες των play off νωρίτερα: 
Εγώ θα ήθελα να μην παίζουν καν play off. Γιατί αναγκάζονται σε μικρό διάστημα να κάνουν έξι αγώνες. Δεν υπάρχει χρόνος ξεκούρασης. Μιλάμε για παίκτες που μετά από μια κοπιαστική σεζόν που αναγκάζονται να παίξουν άλλα έξι σε διάστημα δύο εβδομάδων. Για παράδειγμα βλέπω τώρα στα χαρτιά μου τις αντίπαλες ομάδες. Η Πολωνία τελείωσε ήδη το πρωτάθλημα της ενώ η Τσεχία και η Ρωσία τελειώνουν αυτή την εβδομάδα. Ανησυχώ. Αυτοί θα ξεκινήσουν την προετοιμασία όπως αρχικά την είχα σχεδιάσει εγώ με μίνιμουμ 5 μέρες ξεκούρασης. Εγώ άλλαξα όλον τον προγραμματισμό μου. Εμείς θα ξεκινήσουμε στις 23 του μηνός την προετοιμασία και με παίκτες που θα έχουν έρθει κατευθείαν από τον αγώνα. Κι αυτό συνέβη γιατί δεν υπήρξε δέουσα προσοχή για αυτά τα πράγματα. Θυμάμαι ένα Σαββατοκύριακο που δεν είχαμε πρωτάθλημα λόγω απεργίας των συλλόγων. Θα έπρεπε τα play off να τελειώσουν στις 16 του μηνός το αργότερο. Αλλά από ότι έχω καταλάβει, οι τηλεοράσεις και το πως αυτές θέλουν να βγαίνει το προϊόν είναι πιο σημαντικές από την Εθνική ομάδα. Αλλά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη μοίρα μας και τώρα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Απλά 25% των προπονήσεων που είχα φτιάξει για την Αυστρία πήγαν στον κάδο. 

-Για το πως βλέπει την επιστροφή Νικολαΐδη στην ΑΕΚ: 
Θεωρώ πως είναι μια βιώσιμη λύση για την ΑΕΚ γιατί στο προηγούμενο διάστημα που ήταν έκανε καλή δουλειά. Σίγουρα είχαν γίνει και κάποια λάθη αλλά τουλάχιστον κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, ότι αυτός είχε τα κώτσια να βγει μπροστά και να πάρει στις πλάτες του την ΑΕΚ σε μια περίοδο που ήταν να πέσει στα τοπικά. Εκείνος την έβγαλε στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

Γνωρίζω την αγάπη του και το πάθος για την ΑΕΚ, αλλά αν γίνει αυτή η επάνοδος θα πρέπει να πορευτούν όλοι ενωμένοι για να φτάσουν την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει. 

-Για το αν είναι ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ: 
Εχω δύο μυαλά, είμαι δικέφαλος. Επαγγελματικά δεν έχω κάποια προτίμηση. Αλλά νομίζω ότι είναι φυσιολογικό αν δουλεύεις για τόσο μεγάλο διάστημα είναι σίγουρο ότι οι φιλίες και όσα ζεις εκεί σίγουρα μένουν μέσα σου. Εμένα μου αρέσει ο τρόπος που κάθε Έλληνας μου συμπεριφέρεται στο δρόμο. Αρχή μου όμως είναι ότι ο προπονητής δεν έχει σύλλογο, διαφορετικά κάτι δεν πάει καλά. Ωστόσο αν είναι μέσα στον σύλλογο, τότε ο προπονητής είναι ο μεγαλύτερος φίλαθλος της ομάδας. 

-Για τις αντιπάλους της Εθνικής: 
Σίγουρα έχουμε κάνει μια ανάλυση σε ποσοστό 95%. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση της κατάληξης ώστε να κατανοήσουν οι παίκτες όσο το δυνατόν καλύτερα τους αντίπαλους. Προετοιμαζόμαστε για να κάμψουμε τα θετικά τους και να εκμεταλλευτούμε τα αρνητικά τους. Σίγουρα θα παρακολουθήσουμε με έντονο ενδιαφέρον τα τελευταία τους φιλικά για να πάρουμε κάτι καινούριο που μπορεί να μας έχει ξεφύγει κα να δούμε τις τελευταίες τους λεπτομέρειες. Αν και τώρα είμαι περισσότερο συγκεντρωμένος στο τί πρέπει να κάνουμε εμείς. 

-Για τις διαφορές συλλόγου και εθνικής: 
Ο ένας είναι προπονητής κι ο άλλος εκλέκτορας. Τουλάχιστον προπονητής με την έννοια που έχω εγώ στο μυαλό μου. Δηλαδή να δουλεύεις καθημερινά μαζί τους και να προσπαθείς να τους βελτιώσεις. Ενώ στην Εθνική ομάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί επιλέγεις τους καλύτερους για την κάθε δεδομένη χρονική στιγμή. Όπου ουσιαστικά ο στόχος είναι να κάνεις μια ένωση διαφορετικών παικτών ώστε να αποδίδει με τον τρόπο που θες εσύ. Η επίδραση που έχεις όμως εσύ πάνω τους είναι ελάχιστη. Μηδαμινή στη φυσική κατάσταση θα έλεγα. Από πλευράς τεχνικής κι τακτικής με τόσες λίγες προπονήσεις είναι πολύ δύσκολο να περάσεις τα μηνύματα που θες. Και θα έλεγα πως αν οι ομοσπονδιακοί προπονητές είχαν τη δυνατότητα να έχουν τους παίκτες για ένα δίμηνο τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Γι΄αυτό και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι προσόν για κάποιες ομάδες (Ισπανία πχ) που βασίζονται σε δύο ομάδες. Στη Ρωσία πχ οι επτά παίκτες της εντεκάδας αγωνίζονται στη Ζενίτ και βρίσκονται με κλειστά μάτια. Άρα δεν υπάρχει προπονητής εθνικής ομάδας, αλλά εκλέκτορας. Με την εξαίρεση αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, να ξεκινάει μια εθνική ομάδα από μικρή ηλικία και να ακολουθούν την ανάλογη πορεία με τον ίδιο προπονητή μέχρι την ομάδα των ανδρών. 

-Για το ποιον αντίπαλο θα ήθελες στα προημιτελικά: 
Ας περάσουμε εμείς στη δεύτερη φάση και μετά ας έρθει όποιος θέλει. Θα ήθελα να παίξουμε με μια από αυτές τις ομάδες. Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Δανία. 

-Για τον Φετφατζίδη: 
Στις 17 του μηνός θα ξέρετε. 

-Για το σύστημα που θα ακολουθήσει στο EURO: 
Θα διατηρήσουμε το δικό μας μοντέλο παιχνιδιού. Αυτό που έχουμε δημιουργήσει από την πρώτη στιγμή και μας οδήγησε ως εδώ. Ίσως αλλάξει κάποιος παίκτης ή κάποιος ρόλος ενός παίκτη. Το σύστημα από τη βάση του δε θα αλλάζει. 

-Για τον τελικό του Europa League ώστε να το παίξουν στο στοίχημα: 
(Γέλια) Αν το ήξερα θα το έπαιζα. Δίνω πρώτο ρόλο στη Μπιλμπάο. Είναι δύο πολύ καλές ομάδες με καλούς προπονητές που γνωρίζονται μεταξύ τους και θα είναι σίγουρα ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. 

-Για το που χρειάζεται βελτίωση η Εθνική μας ομάδα: 
Από τη στιγμή που κανένας δεν είναι τέλειος πάντα μπορείς να βελτιώσεις πράγματα. Εμείς έχουμε φτιάξει έναν προγραμματισμό ώστε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Για παράδειγμα αμυντικά θα προσπαθήσουμε να είμαστε λίγο πιο πιεστική ή θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε λίγο πιο ψηλά την άμυνα μας. Επιθετικά θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια μας και να βρούμε συνδυασμούς για να γίνουμε πιο απειλητικοί αν και αυτό είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι. 

-Για την οικονομική κρίση σε Ελλάδα και Πορτογαλία: 
Και οι δύο χώρες είναι οι καλύτερες στον κόσμο για να ζεις. Το πρόβλημα είναι αυτή η κρίση. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αφαιρεί τα θετικά που έχει κάθε χώρα όπως το κλίμα και τους ανθρώπους. Απλώς πολύς κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα και οι άνθρωποι δεν είναι τόσο χαρούμενοι. Αυτό συμβαίνει και στις δύο χώρες και δε μπορώ να διακρίνω τη μία από την άλλη. Και στις δύο χώρες θα πρέπει να βρεθεί μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και να ακολουθηθεί από όλους και με την ίδια συνοχή. Δε θα άλλαζα καμία από τις δύο χώρες για καμία άλλη χώρα του κόσμου. 

-Για τους Βελλίδη και Γιαννιώτα του Άρη: 
Πρόκειται για δύο νεαρούς παίκτες που φέτος τους γνωρίσαμε με τον Άρη. Έχουν δείξει πάρα πολλά θετικά σημεία. Ο Βελλίδης είχε περισσότερη διάρκεια. Αν συνεχίσουν έτσι σίγουρα μιλάμε για δύο ποδοσφαιριστές που μπορείς να βασιστείς στο μέλλον. 

-Για τον Βλαχοδήμο: 
Ναι, προφανώς δεν θα είναι στην αποστολή. Ένας παίκτης με πολύ μέλλον μπροστά του. Έχω πάει και τον έχω παρακολουθήσει προσωπικά τρεις φορές. Μέσω των αρετών του θεωρώ πως θα αποτελέσει κεφάλαιο για την Εθνική ομάδα ωστόσο επί του παρόντος δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που θέλω εγώ. Αν συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο και έχει διάρκεια σίγουρα θα είναι παίκτης της Εθνικής ομάδας.

-Αν πιστεύει ότι μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο όπως το 2004: 
Όνειρο είναι αυτό. Δύο όνειρα έχω. Ένα είναι αυτό να καταφέρω ότι το 2004 κι ένα άλλο να μην κάνω ότι έκανε η Εθνική το 2008. 

-Αν θα πήγαινε ποτέ στον Ολυμπιακό: 
Γιατί όχι, επαγγελματίας είμαι. Είπαμε και πιο πριν ότι αυτό έγκειται στην κατηγορία του τί σημαίνει προπονητής. Όμως τα επόμενα δύο χρόνια η συγκέντρωση μου θα είναι στην Εθνική ομάδα. 

-Για το ποιον παίκτη που έχει συνεργαστεί και έχει αποσυρθεί θα ήθελε τώρα στην Εθνική: 
Αν μπορούσα να επιλέξω μόνο έναν θα επέλεγα τον Ζαγοράκη. Έτσι κι αλλιώς ήταν κι ο αρχηγός κι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας. Υπάρχουν πάντως πολλοί Έλληνες που έχω σε εκτίμηση και θα επέλεγα αλλά αν είναι ένας αυτός θα ήταν ο αρχηγός. 

-Για το γιατί είχε φύγει από τον Παναθηναϊκό: 
Είναι ιστορίες του παρελθόντος αυτά και καλό είναι να μένει εκεί. Ωστόσο υπήρχαν διάφοροι λόγοι που με είχαν οδηγήσει σε εκείνη την απόφαση κι έχω τη συνείδηση μου καθαρή γιατί οι παίκτες ξέρουν καλά το γιατί έφυγα. Σε κάθε περίπτωση δοθείσης της ευκαιρίας θα ήθελα να πω ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και δυναμική στην οποία είχα την ευκαιρία να εργαστώ έστω και για λίγο. 

-Για τον Μαλεζά: 
«Δε θέλω να επεκταθώ επί προσωπικού, Καταλαβαίνω την αδημονία που έχουν οι οπαδοί ή οι Έλληνες γενικότερα για να μάθει ποιοι θα απαρτίζουν την ομάδα. Ας κάνουν λίγη υπομονή, μια βδομάδα έμεινε. Όλοι θέλουν να είναι παρόντες, σύλλογοι, φίλοι, συγγενείς… Κι εμένα αν ο γιος μου είχε ελληνικό διαβατήριο θα ρώταγα αν θα τον πάρει».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε