Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Σε 13 πόλεις το Euro 2020!

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020 θα διεξαχθεί σε 13 διαφορετικές πόλεις, ενώ έκανε γνωστά τα ονόματα των γαλλικών πόλεων που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση του 2016.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ συνεδρίασε την Παρασκευή στη Νιόν και -στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την πρώτη διοργάνωση- αποφάσισε να διεξάγει το Euro 2020 σε 13 διαφορετικές πόλεις. Τα ονόματά τους θα γίνουν γνωστά το Σεπτέμβριο του 2014.

Το συμβούλιο της ΟΥΕΦΑ, υπό την προεδρία του Μισέλ Πλατινί, αποφάσισε ότι σε δώδεκα πόλεις θα διεξαχθούν αγώνες των ομίλων και αγώνες στην φάση των νοκ άουτ, (είτε στους “16”, είτε στα προημιτελικά) και σε μία πόλη θα διεξαχθούν οι δύο ημιτελικοί και ο τελικός της διοργάνωσης.

Σε κάθε πόλη θα αντιστοιχεί ένα γήπεδο που θα χρησιμοποιηθεί για την διοργάνωση, ενώ το ίδιο θα συμβεί για τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό. Κάθε χώρα που θα μπει στην διαδικασία να υποβάλλει υποψηφιότητα για να αναλάβει την οργάνωση των αγώνων, θα έχει τη δυνατότητα για δύο προτάσεις γηπέδων στην φάση των ομίλων και μία για τα ημιτελικά και τον τελικό.

Τα γήπεδα θα πρέπει να έχουν μίνιμουμ 70.000 θέσεις για τους ημιτελικούς και τον τελικό, 60.000 θέσεις για τα προημιτελικά και 50.000 θέσεις για την φάση των “16” και τους ομίλους. Σε κάθε όμιλο θα υπάρχουν δύο διοργανώτριες χώρες που θα δίνουν δύο αγώνες στην έδρα τους ενώ δεν θα συμβεί αυτό στην φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Από εκεί και πέρα η εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έκανε γνωστά τα ονόματα των 9 γαλλικών πόλεων που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση του 2016.

Αυτές είναι οι Μπορντό, Λανς, Λιλ, Λιόν, Μασσαλία, Νίκαια, Παρίσι, Σεντ Ετιέν και Τουλούζη. Η μοναδική πόλη που θα φιλοξενήσει αγώνες σε δύο γήπεδα είναι το Παρίσι (“Σταντ ντε Φρανς” και “Παρκ ντε Πρενς”).

Διαβαστε ακόμα…

Οι υποψήφιοι… αντι-Κασίγιας για την Ρεάλ

Νοκ-άουτ με Μάντσεστερ ο Κασίγιας (VIDEO)

Κασίγιας και Ράμος “άδειασαν” τη Marca: Κανένα τελεσίγραφο για Μουρίνιο

Μήνυμα των αρχηγών σε Πέρεθ: Εμείς ή ο Μουρίνιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε