Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σειρά αγώνων για τον Καραλή

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Για την Τσεχία αναχώρησε σήμερα ο Εμμανουήλ Καραλής, προκειμένου την Τρίτη (20/6) να αγωνιστεί σε Street event στην πόλη της Πράγας, ενώ την Τετάρτη 28 Ιουνίου θα είναι ανάμεσα στους αθλητές, που θα συμμετάσχουν στο μίτινγκ του Ανσί στη Γαλλία.

Ο κορυφαίος Έλληνας έφηβος άλτης του επί κοντώ και ένας εκ των κορυφαίων φέτος στον κόσμο στην κατηγορία του, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας, όπου κατέλαβε την 3η θέση με 5.60μ και πρόσθεσε μία ακόμη καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του, αφού έδειξε σταθερός σε μεγάλα ύψη.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής παίδων το 2015 στη διάρκεια της διοργάνωσης της Πάτρας δοκίμασε και στα 5.75μ, ύψος που αν ξεπερνούσε θα αποτελούσε ισοφάριση του πανελληνίου ρεκόρ εφήβων.

«Στο πρωτάθλημα δοκιμάσαμε με τους 18 διασκελισμούς και νομίζω πως πήγε αρκετά καλά. Στα πρώτα άλματα είχα κάποια προβλήματα, αλλά στη συνέχεια το βρήκα. Ήταν ένας καλός αγώνας τον οποίο τον χάρηκα. Είναι σημαντικό όλοι όσοι μετέχουμε σε μια διοργάνωση να τη χαιρόμαστε. Δεν έχει πάντα σημασία το αν θα έρθεις πρώτος ή τελευταίος, αλλά να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις και να προσπαθείς για το καλύτερο. Αυτό είναι κάτι που έχω πάντα στο μυαλό μου και με βοηθάει να γίνομαι καλύτερος. Δε θα μπορούσα να μην είμαι χαρούμενος και για τα άλματα στα 5.75 μέτρα. Καταρχήν είναι σημαντικό ότι δοκιμάζω σε αυτά τα ύψη, καθώς εξοικειώνομαι με αυτά. Έκανα κάποια τεχνικά λάθη, τα οποία εντοπίσαμε με τον προπονητή μου και θα έχουμε την ευκαιρία να τα διορθώσουμε στη συνέχεια», είπε ο Καραλής και συμπλήρωσε σχετικά με την μέχρι τώρα πορεία του στη σεζόν. «Φυσικά και με ικανοποιεί, αφού είμαι σταθερός σε μεγάλα άλματα. Πιστεύω πως μέσα από τους αγώνες θα μπορέσω να ανέβω ακόμη υψηλότερα».

 

Τα τρία καλύτερα άλματα του Καραλή στη θερινή σεζόν

5.63μ Athens Street Pole Vault, Αθήνα, 1/6

5.60μ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Πάτρα, 17/8

5.60μ Μίτινγκ, Ζάρι (Πολωνία), 27/5

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε