Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σεισμός Κως: Έτσι τον έζησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Γιάννης Βαλαώρας!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Την δική του εμπειρία από τον μεγάλο σεισμό της Κω μετέφερε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Γιάννης Βαλαώρας, ο οποίος βρίσκεται στο νησί, όπου διατηρεί ξενοδοχείο στο Τιγκάκι επί 25 χρόνια.

“Είναι άλλο πράγματα να μιλάς για σεισμό και άλλο πράγμα να το νιώθεις. Στην αρχή μιλάμε για φόβο… Κουνηθήκαμε πάρα πολύ”, ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάννη Βαλαώρα, ο οποίος αναφέρθηκε στα συναισθήματα των πρώτων λεπτών από τη σεισμική δόνηση των 6,4 Ρίχτερ,  λίγο μετά τη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα.

“Την ώρα του σεισμού ήμουν στον χώρο της reception του ξενοδοχείου. Στην αρχή βγήκα έξω, στη συνέχεια πήγα στα δωμάτια και έβγαλα όλον τον κόσμο έξω, καθώς εκείνη την ώρα δεν ξέραμε αν θα γίνει και άλλη δόνηση”, δήλωσε χαρακτηριστικά κι επισήμανε πως οι τουρίστες βρέθηκαν σε κατάσταση σοκ.

“Αυτοί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν από σεισμούς και είναι λογικό να σοκάρονται”, υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε στη “συνέχεια καλέσαμε τον κόσμο στο μπαρ, προσφέραμε καφέδες και είμασταν ήρεμοι”.

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί πως το Τιγκάκι, όπου βρίσκεται η επιχείρηση του Γιάννη Βαλαώρα, απέχει περίπου 10 χλμ. από την πόλη της Κω και δεν καταγράφηκαν ζημιές ούτε στο ξενοδοχείο που διατηρεί ο ίδιος ούτε και σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

“Το ξενοδοχείο είναι σχεδόν καινούργιο, ενώ γίνονται κάθε χρόνο συντηρήσεις. Από τη δόνηση μόνο τα νερά βγήκαν έξω από την πισίνα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τις ζημιές αυτές εντοπίζονται σε παλαιότερα κτίσματα, μέσα στην πόλη της Κω, όπως και στο λιμάνι όπου δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα είναι εφικτό να δέσει και πάλι πλοίο.

Κλείνοντας ο κ. Βαλαώρα επισήμανε πως έχει δεχθεί από το πρωί “βροχή” τηλεφωνημάτων από Ελλάδα και Εξωτερικό για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, τονίζοντας ότι “οι πελάτες θέλουν να έρθουν στην Κω” και πρόσθεσε πως “βρήκαμε και πάλι τους ρυθμούς μας και είμαστε ήρεμοι”.

Πηγή: larissanet.gr

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε