Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σεξουαλική βία, ταμπού και αθλητισμός!

ΦΩΤΟ GAZZETTA.GR
ΦΩΤΟ GAZZETTA.GR

Η Επίκουρη Καθηγήτρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στον Αθλητισμό και την Άσκηση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ανή Χρόνη, σχολιάζει τα αυξανόμενα κρούσματα σεξουαλικής βίας και προτείνει τρόπους αντιμετώπισης/πρόληψής τους.

Το τελευταίο θέμα ασέλγειας προπονητή, αυτή τη φορά στα Πατήσια, ήρθε να ταράξει για μια ακόμα φορά τα νερά στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού και στη συνέχεια ως δια μαγείας να… εξαφανιστεί, μέχρι την εμφάνιση του επόμενου κρούσματος. Τα περιστατικά σεξουαλικής βίας στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού το τελευταία διάστημα έχουν αυξηθεί δραματικά και σε όλες τις γωνιές της χώρας. Μετά τον 49χρονο προπονητή μπάσκετ από τη Ρόδο που κατηγορήθηκε για αποπλάνηση ανηλίκου, ήταν η σειρά της Κρήτης.

Πριν ακόμα η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου προλάβει να συνέλθει από το σοκ της αποκάλυψης ότι 47χρονος προπονητής μπάσκετ εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικα παιδιά τα οποία προπονούσε, βγήκε στη δημοσιότητα η περίπτωση ενός καθηγητή φυσικής αγωγής, παντρεμένου και πατέρα δύο παιδιών, για ασέλγεια σε ανήλικα κορίτσια. Η τελευταία περίπτωση -που βγήκε στη δημοσιότητα, καθώς είναι και αρκετές που δεν βγαίνουν- έγινε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Πατήσια, γεγονός που δείχνει ότι το θέμα αφορά όλη την κοινωνία και δεν συμβαίνει μόνο σε τοπικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Αυτός είναι ο παιδεραστής – προπονητής! – Κατηγορείται για 4 περιπτώσεις ασέλγειας

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε