Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σέντερ μπακ υπάρχουν λεφτά όμως;…

Σέντερ μπακ υπάρχουν λεφτά όμως;…
Εδώ και αρκετό καιρό (πριν από τα Χριστούγεννα) ο Νίκος Νιόμπλιας χωρίς περιστροφές ενημέρωσε τη διοίκηση ότι του χρειάζεται ένας σέντερ μπακ.

Ζήτησε να είναι δυνατός στο ψηλό παιχνίδι και αποτελεσματικός στο ατομικό μαρκάρισμα. Συμπληρώνεται ένας μήνας χωρίς ένας τέτοιος αμυντικός να εμφανιστεί στην Παιανία. Αν επρόκειτο για τον Ολυμπιακό θα είχε ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων για την αδυναμία της διοίκησης να κλείσει τη μεταγραφή. Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού υπάρχει απλά μια… αγωνία γιατί η μεταγραφική καθυστερεί.

 

Πριν υποθέσουμε οτιδήποτε άλλο ας συμμεριστούμε τη διαπίστωση πως στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο οι καλοί σέντερ μπακ δεν είναι είδος εν ανεπάρκεια. Η βιομηχανία του ποδοσφαίρου έχει μεγάλη άνεση στην παραγωγή σέντερ μπακ. Δηλαδή αθλητών που βασίζονται στη δύναμη, την ταχύτητα και την αλτικότητα. Για την… παραγωγή παικτών με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν απαιτεί ιδιαίτερες τεχνικές αρετές, ταλέντο δηλαδή. Σέντερ μπακ δεν γεννιέσαι αλλά μπορείς να γίνεις. Κατά συνέπεια οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού είχαν (και έχουν) την ευχέρεια να διαλέξουν. Η καθυστέρηση λοιπόν δεν πρέπει να αναζητηθεί στην περιορισμένη προσφορά.

 

Ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός “προίκισε” το καλοκαίρι τη διοίκηση της ΠΑΕ με 20 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να κάνει μεταγραφές. Το ποσό αξιοποιήθηκε σωστά σε γενικές γραμμές αν κρίνουμε από τη βαθμολογική θέση της ομάδας και τις ατομικές επιδόσεις όσων μετακόμισαν το καλοκαίρι στην Παιανία. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι έγινε μια μικρή υπέρβαση του μπάτζετ. Τότε, λοιπόν, γνωστοποιήθηκε ότι ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση τον χειμώνα θα γίνει με χρήματα που θα προέλθουν από την πώληση κάποιου ποδοσφαιριστή.

 

Η μεταγραφική περίοδος βαδίζει προς το τέλος της και κανείς δεν χτυπά την πόρτα του Παναθηναϊκού για να αγοράσει. Η Ανόρθωση πήρε τον Μάντζιο δανεικό δίνοντας το συμβολικό ποσό των 100.000 ευρώ!

 

Οι διαβεβαιώσεις των κ.κ. Πατέρα και Αντωνίου ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει σέντερ μπακ δοκιμάζονται στον χρόνο. Κι ο χρόνος κυλάει χωρίς να βγαίνει άσπρος καπνός από το διοικητήριο της Παιανίας. Οι λόγοι πρέπει να αναζητηθούν στα γλίσχρα οικονομικά της ΠΑΕ σε αντίθεση με τα οικονομικά των μετόχων. Κάθε άλλη εξήγηση για την καθυστέρηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός δεν ψάχνει ψύλλους στ’ άχυρα. Ψάχνει σέντερ μπακ και καθυστερεί γιατί δεν έχει να ξοδέψει.

 

Ακόμα και μπροστά στην προοπτική των εξασφαλισμένων 20 εκατομμυρίων ευρώ από τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, η δυστοκία είναι εμφανής. Όμως τα κενά στην άμυνα είναι εμφανή. Μπορεί να μην αξιοποιηθούν από τον αναιμικό Πανθρακικό αλλά αύριο μεθαύριο από τον Αρη και τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη ίσως στοιχίσουν. Κι η καθυστέρηση συνεχίζεται…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε