weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Σφοδρή επίθεση Αλαφούζου στον Τσάκα:Δεν ασχολούμαι, έχει 15 καταδίκες

Σφοδρή επίθεση Αλαφούζου στον Τσάκα:Δεν ασχολούμαι, έχει 15 καταδίκες | Newsit.gr
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Η απάντηση του Τσάκα

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Γιάννης Αλαφούζος αποκάλυψε ότι ο Βλάσης Τσάκας κουβαλάει 15 καταδίκες και δεν είναι δυνατόν να καθήσει στο ίδιο τραπέζι μαζί του, ενώ αμφισβήτησε τη γνησιότητα του εγγράφου που κατέθεσε ο Πρίγκιπας Φειζάλ.

Από εκεί και πέρα αναφέρθηκε στο σχέδιο του για τη σωτηρία της ΠΑΕ, μίλησε για το στόχο των 20 εκ. ευρώ και επιβεβαίωσε ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα καλύψει τα πάντα γύρω από τη ΓΗΠΕΛ.

Ο Γιάννης Αλαφούζος
είπε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε εδώ για να σας εξηγήσουμε διάφορα πράγματα. Θέλουμε να συντελέσουμε πρώτα στη διάσωση και μετά στη δημιουργία μιας ομάδας χρόνων. Είχαμε αυτή την ιδέα από τον χειμώνα. Βλέπαμε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η ομάδα με το απαρχαιωμένο μοντέλο διοίκησης. Τη συζήτησα με άλλους Παναθηναϊκούς και με το Δημήτρη Γόντικα και αποφασίσαμε να δράσουμε.

Κάναμε μία έρευνα. Είδαμε ότι υπάρχουν 1,7 εκατομμύρια οπαδοί και από αυτούς, ο σκληρός πυρήνας είναι 150.000, οι οποίοι έχουν διάθεση να βοηθήσουν. Μευά απόφασίσαμε να προχωρήσουμε. Στις 3 Μαϊου ανακοινώσαμε την ίδρυση μας. Στις 9 Μαϊου συστήθηκε διοίκηση στην ΠΑΕ και συμμετέχουμε στο ΔΣ.

Στις 16 Μαιου έγινε μία συνάντηση με τους παλαιούς μετοχους και τους ενημερώσαμε. Πριν λίγες μέρες, εγώ ως εκπρόσωπος του σωματείου υπέγραψα συμφωνητικό με την εταιρία Green Dream για να πάρουμε τις μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε, ήταν το θέμα της αδειοδότησης και το αντιμετωπίσαμε, μαζεύοντας χρήματα για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ έως τις 31 Δεκεμβρίου. Αυτά εν ολίγοις πετύχαμε ως τώρα.

Ο φάκελος μας είναι πληρέστατος. Ο Ολυμπιακός έχει έννομο συμφέρον, διότι αν προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα χάσει χρήματα. Δεν μας θέλει ισχυρούς.

Θαύματα μην περιμένετε. Οι μεταγραφές αφορούν την ΠΑΕ. Εγώ τώρα εκπροσωπώ το σωματείο, που είναι ο βασικός μέτοχος. Εμείς κάναμε παρέμβαση στα μετοχικά όταν είδαμε ότι υπήρχε κίνδυνος χρεωκοπίας. Βλέπετε τι γίνετε με άλλες ομάδες. Πρώτο μας μέλημμα είναι η αδειοδότηση και η αντιμετώπιση των επειγόντων θεμάτων. Το κάναμε. Τώρα η ΠΑΕ αντιμετωπίζει το θέμα των παικτών. Δεν έχει τα μέσα που θα ήθελε να έχει, αλλά και το χρόνο.

Ακόμα και τώρα ασχολείται με την επιβίωση και λιγότερο με τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας. Το σωματείο έχει διακυρήξει αρχές που συμβαδίζουν με νέα προσπάθεια. Δεν υπάρχει οροφή, εφόσον λειτουργήσει η λαϊκή βάση. εάν πετύχουμε, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει μέσα οικονομικά που δεν θα είχε ποτέ μέχρι σήμερα. Μην πάρουμε την λαϊκή βάση σαν μια προσπάθεια επιβίωσης. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Τα περιθώρια ανάπτυξης είναι απεριόριστα. Μέσα από τη λαϊκή βάση, οι μεγάλες ομάδες μπορούν να αγίνουν ανταγωνιστικές απέναντι στις ευρωπαϊκές ομάδες».

Με διακατέχει απελπισία όταν συζητώ το θέμα του Πρίγκιπα. Μακάρι να βρεθεί ισχυρός επενδυτής. Όλα τα μέλη και εγώ, θα κάνουμε το παν να τον δούμε και τον διευκολύνουμε. Μου κάνει εντύπωση πως εμείς οι Παναθηναϊκοί, μετά από τόσο καιρό, ασχολούμαστε με τον κύριο Τσάκα και άλλους του συστήματος. Θέλω να μοιραστούμε πληροφορίες.

Ο Τσάκας έχει 15 καταδίκες για αποδοχές, έχει καταδίκη για δόλια αποδοχή, παραδοχή, έχει καταδίκη για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, έχει 3 καταδίκες για παράνομες δραστηριότητες, καταδίκη και χρεωκοπία. Αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος έχει ταλαιπωρήσει τον κόσμου της ομάδας. Για να κερδίσει χρήματα και να κερδίσει το δημόσιο ενδιαφέρον. Εγώ ως Γιάννης Αλαφούζος, με τον Βλάση Τσάκα και ανθρώπους επιπέδου του Τσάκα, δεν μιλάω. Πείτε μου έναν καλό λόγο για να μιλήσω μαζί του.

Η κυρία Μιχόπουλου έχει στενές επαγγελματικές σχέσεις με τον Αχιλλέα Μπέο. Είναι η δικηγόρος του στα στημένα. Μέχρι τότε δικηγόρος του ήταν ο Θανάσης Κανελλόπουλος., τέως αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου. Μετά τα στημένα, ο Κανελλόπουλος βρέθηκε αντιμέτωπος με κακουργηματικές ποινές για το ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, με διαιτητή τον Καλόπουλο.

Ο αδερφός, αντιεισαγγελέας, ήταν ο άνθρωπος που όφειλε να ερευνά τα στημένα. Δεν τα έκανε και παραιτήθηκε. Να μας απαντήσει η κυρία Μιχοπούλου ποια είναι η σχέση της με τον προκάτοχο της στην υπόθεση. Ο κύριος Μακρόπουλος είχε τονίσει ότι είχε διερευνήσει στην Πρεσβεία εάν περίμεναν άφιξη, ποτέ δεν υπήρξε κάτι τέτοιο.

Δεν ξέρω τον μύθο. Αν υπάρχει Πρίγκιπας, ας μας κάνει μία γραπτή πρόταση. Οι άνθρωποι της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας κινούνται με συγκεκριμένο τρόπο. Τράπεζες, συμβούλους. Ακολουθείται μία διαδικασία που στον Παναθηναϊκό δεν ακολουθείται. Υπάρχει ένα έωλο χαρτί από γερμανική τράπεζα, που όταν το ερευνήσαμε, έχουμε ενδείξεις ότι δεν είναι γνήσιο. Δεν λέω ότι είναι πλαστό, δεν μπορώ να το ερευνήσω τόσο πολύ.

Το 1.1 εκ. ευρώ το βάλαμε ως έναντι αύξησης και έχουν μπει άλλες 300.000 ευρώ με άλλη μορφή. Πέρυσι πληρώσαμε την Παιανία, τώρα θα την έχουμε δωρεάν και αυτό είναι σημαντικό. Κάνουμε μία άλλη διαδικασία, για να επιταχύνουμε τις εξελίξεις. Ελπίζουμε την επόμενη εβδομάδα να μας αναγνωρίσει το Πρωτοδικείο, για να είμαστε επίσημο νομικό πρόσωπο και στο τέλος της, να προχωρήσουμε τη μεταβίβαση των μετοχών.

Δεν έχουμε μπάτζετ στο μυαλό μας. Σε πρώτη φάση θέλουμε να μαζέψουμε 15 εκατομμύρια ευρώ. Είναι μικρό το ποσό αλλά κατανοούμε τις δύσκολιες συγκυρίες. Εγώ προσωπικά, θα το θεωρήσω δική μου αποτυχία εάν δεν συγκεντρώσουμε 20 εκατομμύρια ευρώ.

Στις 2 Ιουλίου θα αρχίσει η διαδικασία. Ο Παναθηναϊκός έχει και έσοδα. Τα αξιοποιούμε ώστε να τα βγάλουμε πέρα. Την επόμενη εβδομάδα ελπίζουμε να πάρουμε νομική υπόσταση. Την επόμενη Κυριακή μέσω εφημερίδων, θα μοιραστούν έντυπα για το πως μπορεί ο κόσμος να βοηθήσει. Μετά θα γίνει και μία διαφημιστική καμπάνια.

Ελάχιστη συνδρομή είναι τα 250 ευρώ για να γίνει κανείς μέλος. Βέβαια, ο καθένας βάζει όσα χρήματα θέλει και θα ανεβαίνει στην κλίμακα των μελών. Μετά την πρώτη αρχική εισφορά θα υπάρχει μία ετήσια εισφορά, την οποία βάλαμε στα 180 ευρώ. Θα υπάρχει πρόβλεψη για ανήλικους, ανέργους και για ηλεκτρονικά μέλη με 20 ευρώ.»

#TAGS MM