Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σηφάκης: Θα γυρίσω δυνατός

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Για την περιπέτεια που πέρασε με το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο γόνατο μίλησε ο διεθνής γκολκίπερ του Άρη, που τόνισε πως τον τελευταίο καιρό δυσκολευόταν ακόμα και να περπατήσει.

«Τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα απ ότι περιμέναμε. Δυστυχώς δεν κατάφερα να αποφύγω το χειρουργείο , κάτι που προσπαθούσα από πέρυσι. Σε κανέναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή δεν αρέσει το να μένει εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, και το χειρουργείο συνεπάγεται την αποχή για σημαντικό διάστημα», τόνισε αρχικά ο διεθνής γκολκίπερ στον Άρης fm.

Όσο για το πώς κατέληξε να είναι αναγκαίο να υποβληθεί σε επέμβαση: «Είμαι στο εξωτερικό και συγκεκριμένα βρίσκομαι στην κλινική όπου έκανα την επέμβαση και συνεχίζω την αποθεραπεία μου στο Βέλγιο, διαβάζω όμως και ακούω διάφορα πράγματα που βγαίνουν προς τα έξω και τα οποία με στεναχωρούν. Όλοι και η ομάδα μου και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης γνώριζαν ότι αντιμετωπίζω το συγκεκριμένο πρόβλημα με την άρθρωση στο γόνατο μου. Ακολούθησα ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης, που με βοήθησε πάρα πολύ. Έτσι λοιπόν κατάφερα να ολοκληρώσω χωρίς κανένα πρόβλημα, την προετοιμασία μου το καλοκαίρι. Αυτό τα λέει όλα. Πέρυσι δεν υπήρχαν οι ενδείξεις που υπήρχαν τις ημέρες που προηγήθηκαν. Μετά από τα συνεχή παιχνίδια το γόνατο μάζεψε υγρό. Όταν αγωνίζεσαι επί ενάμισι χρόνο, με πρόβλημα στην άρθρωση, είναι αναμενόμενο το πρόβλημα να μεγαλώσει. Η απόφαση να μεταβώ στο Βέλγιο ήταν ξαφνική. Θέλοντας να εκμεταλλευτώ το ρεπό, κατέβηκα στην Αθήνα στο ειδικό κέντρο αποθεραπείας όπου βρίσκεται ο γιατρός που έχει αναλάβει πλήρως την περίπτωση μου, ο κ. Παυλίδης, τον οποίο εμπιστεύομαι απόλυτα. Τότε, δεδομένων των συνθηκών αποφασίσαμε να μεταβώ στο Βέλγιο. Βρίσκομαι σε μια κλινική από την οποία έχουν περάσει και την οποία εμπιστεύονται πολλοί μεγάλοι αθλητές, όπως ο Κακά. Οπότε δεν υπάρχει αμφιβολία για την επιλογή μου».

Ο Μιχάλης Σηφάκης τόνισε πως έκανε ό,τι ήταν δυνατό από μέρους του για να αποφύγει το νυστέρι. «Ταλαιπωρούμουν ένα χρόνο με τον τραυματισμό στο γόνατο. Προσπάθησα να αντιμετωπίσω το πρόβλημα με μια ειδική αγωγή γιατί την περίοδο που μου έτυχε η ομάδα είχε πολλές υποχρεώσεις αγωνιστικά, είχαμε και πρόβλημα στον άσσο, οπότε ήθελα να αποφύγω το χειρουργείο. Τα πράγματα δεν είχαν φτάσει ακόμη στο σημείο αυτό. Η άρθρωση δεν είχε πόνο ούτε υγρό, σημάδια που δείχνουν καθαρά ότι υπάρχει πρόβλημα. Ήμουν χαρούμενος και ενθουσιασμένος καθώς νόμιζα πως είχα ξεπεράσει το πρόβλημα μου, αλλά έφθασα τον τελευταίο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίζω δυσκολία ακόμη και στο περπάτημα. Καταλαβαίνετε πως όταν ένας αθλητής δυσκολεύεται να περπατήσει, το να αγωνιστεί είναι πολύ δύσκολο».

Πλέον είναι βέβαιος πως βρίσκεται στα κατάλληλα χέρια. «Στο Βέλγιο υποβλήθηκα στην κατάλληλα επέμβαση, προκειμένου με την κατάλληλη αποθεραπεία να επανέλθω πλήρως. Οι άνθρωποι εδώ είναι οι καταλληλότεροι για την αντιμετώπιση τέτοιων τραυματισμών. Παρά την ατυχία του τραυματισμού, είμαι χαρούμενος με το ότι δέχομαι ιδιαίτερης φροντίδας και προσοχής. Οι γιατροί τονίζουν πως η αποθεραπεία είναι πιο σημαντική ακόμη και από την επέμβαση. Αν λοιπόν ακολουθήσω κατά γράμμα της οδηγίες τους, όπως με διαβεβαίωσαν σε πέντε μήνες θα είμαι εκατό τοις εκατό έτοιμος να επιστρέψω σε πλήρη αγωνιστική δράση. Λόγω της πληρότητας των χειρουργείων στην Ελλάδα θα έπρεπε να χειρουργηθώ σε ένα μήνα».

Ο διεθνής τερματοφύλακας ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΠΑΕ για τη στήριξη της ομάδας και υποσχέθηκε πως θα είναι έτοιμος σε πέντε μήνες. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ και τον πρόεδρο τη ΠΑΕ, Θανάση Αθανασιάδη και τον πρόεδρο της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, που από την πρώτη στιγμή με στήριξαν και τους ευχαριστώ και για τα λουλούδια που μου έστειλαν στο Βέλγιο. Θα επιστρέψω 100 τοις εκατό σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα για να βοηθήσω την ομάδα μου. Θα χρειαστεί να πηγαινοέρχομαι τους πέντε αυτούς μήνες της αποθεραπείας. Θα περνάω κάποιες εβδομάδες στο Βέλγιο και κάποιες στην Ελλάδα. Πιστεύω, όμως, πως θα είμαι στη Θεσσαλονίκη και θα προλάβω το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στην Ξάνθη».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε