Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Σήκωσε τη ναζιστική σημαία και τον συνέλαβαν

Σήκωσε τη ναζιστική σημαία και τον συνέλαβαν

Ο 23χρονος, την ώρα που έβλεπε με χιλιάδες άλλους τον τελικό του Euro άρχισε να φωνάζει “ζήτω ο Ντούτσε”.

Ενας 23τριάχρονος Ιταλός ο οποίος κρατούσε μια ναζιστική σημαία και εξυμνούσε τον Μπενίτο Μουσολίνι ενώ παρακολουθούσε τον τελικό του Euro κάτω από γιγαντοοθόνη, συνελήφθη σήμερα στην Αιώνια Πόλη.

Πρόκειται για τον Ενρίκο Τζακάρντι, ο οποίος είχε μεταβεί, μαζί με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της Ρώμης, στον αρχαιολογικό χώρο του «Τσίρκο Μάσιμο», όπου, χθες βράδυ, στήθηκε η μεγαλύτερη από μια σειρά γιγαντοοθόνες που επέτρεψαν σε όσους ιταλούς το επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν σε ανοικτούς χώρους τον μεγάλο τελικό.

Ο Τζακάρντι, όταν η Ιταλία έχανε τρία-μηδέν, άρχισε να φωνάζει «Viva il Duce» («Ζήτω ο Ντούτσε») και να κυματίζει μια σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό.

Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν είναι αντίσταση κατά της αρχής και υπεράσπιση του φασισμού (κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον ιταλικό νόμο).

Μαζί με τον Τζακάνρτι, συνελήφθη και ένας 19χρονος φίλος του, ο Ίβαν Σιμοντσίνι, ο οποίος, βάσει των όσων προέκυψαν από τηλεοπτικές λήψεις, εκτόξευσε αντικείμενα κατά των φιλάθλων και της γιγαντοοθόνης, θέτοντάς την εκτός λειτουργίας.

Διαβάστε
Σαρώνει τα βραβεία του Euro η Ισπανία

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε