Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σιμάο: Εγώ θέλω να μείνω

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Μοζαμβικανός μέσος του Παναθηναϊκού επανέλαβε την επιθυμία του να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό και να παραμείνει στην Παιανία και μετά το καλοκαίρι αλλά τόνισε με νόημα πως η τελική απόφαση ανήκει στη διοίκηση. Με Κουίνσι αλλά χωρίς Καραγκούνη, Λέτο στην Λειβαδιά.

Με Κουίνσι αλλά χωρίς Καραγκούνη-Λέτο στη Λειβαδιά

Αναλυτικά όσα είπε ο Σιμάο στο Novasports:

 

Για την αναμέτρηση απέναντι στον Λεβαδειακό:
«Όλα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά και δύσκολα από εδώ και πέρα. Όπως και είναι από την αρχή του δεύτερου γύρου. Πάντα ήταν δύσκολα για μας, όμως είμαστε ακόμα το φαβορί για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, τους κερδίσαμε πρόσφατα και ελπίζω να κερδίσουμε και αυτή τη φορά».

Για την ομάδα του Λεβαδειακού:
«Είναι καλή ομάδα, παίζουν εντός έδρας και έχουν κίνητρο γιατί παίζουν απέναντι στον Παναθηναϊκό. Νομίζω πως όλες οι ομάδες που μας αντιμετωπίζουν, διπλασιάζουν την προσπάθεια τους και θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε, ώστε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που θέλουμε».

Για την μάχη τίτλου:
«Ελπίζω να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Έχουμε πέντε βαθμούς διαφορά και νομίζω ότι μπορεί να μεγαλώσει η διαφορά. Θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Και μπορούμε να το κάνουμε. Και είμαι σίγουρος ότι θα χάσουν( ο Ολυμπιακός) βαθμούς, γιατί έχουν κι αυτοί δύσκολα παιχνίδια.

Δεν με ενδιαφέρει για τους άλλους. Εμείς απλά χρειάζεται να πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε το περιθώριο για βαθμολογικές απώλειες. Αν δεν μπορείς να κερδίσεις, τότε δεν πρέπει να χάσεις και αυτό μπορούμε να το κάνουμε. Πάντα είμαστε φαβορί. Έχουν και αυτοί καλή ομάδα ( Ολυμπιακός), όμως από την αρχή της σεζόν, είμαστε το φαβορί και πρωτοπόροι στη βαθμολογία. Υπήρξαν κάποια σκαμπανεβάσματα, κάτι που είναι φυσιολογικό, όμως είμαστε το φαβορί».

Για το μυστικό της επιτυχίας:
«Το μυστικό είναι δουλειά και δουλειά. Πάντα το ξεκίνημα της σεζόν είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες. Ήρθαν νέοι παίκτες, καθώς και κάποιοι παίκτες οι οποίοι έφυγαν και το καλό είναι, ότι όσοι ήρθαν σταδιακά προσαρμόστηκαν και έδεσαν με την ομάδα. Νομίζω ότι στην αρχή ήμασταν άτυχοι και τα πράγματα δεν πήγαν καλά σε όλα τα σημεία της ομάδας και αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο στα αποτελέσματα. Όμως δουλέψαμε σκληρά και χτίσαμε μια ομάδα και όλοι μπορείτε να δείτε την συμπεριφορά της ομάδας πλέον. Είναι όλα αυτοματοποιημένα. Δουλεύοντας καθημερινά σκληρά, μας βοήθησε πολύ…»

Για την αγωνιστική του μεταμόρφωση:
«Όσο παίζεις περισσότερα παιχνίδια, αποκτάς και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Όταν έχεις τέτοιο προπονητή και τέτοιους συμπαίκτες, που πάντα σε βοηθούν και στους αγώνες και στις προπονήσεις, τότε αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Και μεγαλύτερο κίνητρο.

Τα προηγούμενα χρόνια, έπαιζα λιγότερο και δεν είναι τόσο εύκολο να έχεις τόσο μεγάλο κίνητρο και αυτοπεποίθηση. Έχω επίσης έναν προπονητή, που νομίζω ότι δεν είναι απλά ένας προπονητής. Είναι ένας δάσκαλος για όλους μας, μαθαίνω πράγματα την εφετινή σεζόν, τα οποία δεν έμαθα τα προηγούμενα χρόνια. Τα έμαθα δίπλα του και αυτό με βελτίωσε ως ποδοσφαιριστή».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του:
«Φυσικά και θέλω να μείνω, όμως δεν είναι δική μου απόφαση. Είναι απόφαση του συλλόγου και πλέον η κατάσταση είναι στα χέρια τους. Είμαι χαρούμενος που θέλουν να παραμείνω και θα το ήθελα, όμως στη ζωή όλοι έχουμε όνειρα. Πρέπει να σκεφτώ την οικογένεια μου και σαν ποδοσφαιριστής πάντα θέλω να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο στην καριέρα μου. Και επαγγελματικά και οικονομικά. Θέλω να παραμείνω, είμαι χαρούμενος στην ομάδα.

Αγαπώ την χώρα, τους οπαδούς, όλοι στο σύλλογο με έχουν βοηθήσει, όμως δεν μπορώ να πω τίποτα γι’ αυτό το θέμα. Θέλω να μείνω, όμως υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα, για τα οποία ο σύλλογος πρέπει να με βοηθήσει, όπως έκανε μέχρι τώρα. Και αυτά δεν μπορώ να τα πω στην τηλεόραση, είναι θέμα δικό μου και της οικογένειας μου. Αν αποφασίσουμε μαζί με το σύλλογο, τότε θα μείνω, διαφορετικά θα χρειαστεί να βρω κάτι άλλο. Θέλω να μείνω, ο σύλλογος το γνωρίζει και είναι στο χέρι τους… »

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού:
«Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο είναι να παραμείνουν έτσι… Μας βοηθούν, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Πάντα είναι στο πλευρό μας και θέλω να συνεχίσουν έτσι, να μας κάνουν ευτυχισμένους και εμείς να τους κάνουμε χαρούμενους κερδίζοντας το πρωτάθλημα. Χάσαμε το Κύπελλο, όμως ακόμα μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και είμαστε το φαβορί για τον τίτλο.

Είμαστε πέντε βαθμούς μπροστά και πρέπει να μας βοηθήσουν και ελπίζω στο τέλος της σεζόν, όλοι να είναι χαρούμενοι. Ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να έρχεται στο γήπεδο, τους χρειαζόμαστε και είναι ακόμα πιο σημαντικό για εμάς στα παιχνίδια που απομένουν και τους χρειαζόμαστε όλους στο πλευρό μας».

Για το Κόπα Άφρικα:
«Για να σου πω την αλήθεια, θα ήθελα να το κερδίσει το Μάλι, γιατί ο φίλος και συμπαίκτης μου παίζει εκεί. Και νομίζω ότι είναι ένα από τα φαβορί. Πέρασαν από δύσκολο γκρουπ, υπάρχει βέβαια και η Γκάνα, όμως δίνω 80% πιθανότητες στο Μάλι και 20% στην Γκάνα. Ο Κουίνσι δεν είναι εκεί, άρα υποστηρίζω τον Καντέ και θα ήθελα να κερδίσει το Κόπα Άφρικα».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε