Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σισέ: Ο Ντομενέκ είναι έξυπνος

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Το εγκώμιο του προπονητή του στην Εθνική Γαλλίας έπλεξε ο Τζιμπρίλ Σισέ που δήλωσε έτοιμος για θυσίες προκειμένου να κατακτήσουν οι “τρικολόρ” το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού με δηλώσεις του στο “foot365.fr” αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός πως αγωνίσθηκε στην δεξιά πλευρά στο τελευταίο φιλικό με την Τυνησία.

 
Η Γαλλία έχει τέσσερις επιθετικούς για την αρχική ενδεκάδα. Πόσο δύσκολο είναι αυτό;
Όχι, δεν είναι. Ο προπονητής έχει πάρει την απόφασή του. Ξέραμε οτι θα άλλαζε το σύστημα και οτι θα παίζαμε με έναν επιθετικό. Αναπόφευκτα, θα πρέπει να αφήσει τους άλλους τρεις στην άκρη. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν θα μας καλέσει. Εγώ προσωπικά είμαι, εδώ και πολύ καιρό.

Στο παιχνίδι με την Τυνησία, έπαιξες από την δεξιά πλευρά.
Προτιμώ να παίζω στον άξονα, αλλά αν με βάλει δεξιά κάνω τα πάντα για να παίξω καλά. Όλοι ξέρουν οτι παίζω στην κορυφή, όμως αν αναγκαστώ να παίξω σε μία πλευρά θα βάλω τα δυνατά μου. Θα προσπαθήσω να δώσω ταχύτητα και να δημιουργήσω ρήγματα.

Πως βλέπεις την κατάσταση μέχρι στιγμής;
Κάθε ένας πρέπει να δώσει μάχη για να δείξει το καλύτερο πρόσωπο. Ο προπονητής δεν είναι βλάκας και θα διαλέξει τους πιο αποτελεσματικούς παίκτες. Παρά το γεγονός οτι έχει λίγο χρόνο στα παιχνίδια, θα δώσω το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου.

Θεωρείς οτι μπορεί να αλλάξει κάτι;
Ο προπονητής είναι έξυπνος. Ακόμα και αν έχουμε αυτή την εντύπωση, γνωρίζουμε οτι ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις. Τέλος πάντων, υπάρχει μία ομάδα. Αν θέλει να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει όλοι να πολεμήσουν και να καταλάβουν οτι ενδεχομένως να παίξουν για 10 ή για 15 λεπτά και να αντικαταστήσουν έναν τραυματία. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Θέλουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις θυσίες που χρειάζεται.

Οι “μπλε” το 2002 είχαν αποκλειστεί απο την πρώτη φάση. Το έχετε αυτό στο μυαλό σας;
Κανείς δεν θέλει να επαναληφθεί κάτι όπως το 2002. Γνωρίζουμε οτι έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Πρέπει να σταματήσει η κριτική και να αλλάξει η νοοτροπία που οι φίλαθλοι βλέπουν την ομάδα. Αυτό απαιτεί σκληρή προπόνηση. Όλα τα λεφτά είναι το παιχνίδι με την Κίνα. Χρειαζόμαστε γκολ για να πάρουμε τη νίκη και μετά θα έχουμε αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα χέρια μας

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε