Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Σισέ: Τα ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός είναι ματς απόλυτης έχθρας

Σισέ: Τα ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός είναι ματς απόλυτης έχθρας

Ο Γάλλος σούπερ σταρ με αφορμή το τοπικό ντέρμπι της Τσέλσι με την ΚΠΡ θυμήθηκε τις στιγμές που έζησε στις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Ο Σισέ μιλώντας στη Sun τόνισε ότι τα ντέρμπι στην Ελλάδα είναι σε άλλο επίπεδο αφού υπάρχει έντονη έχθρα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

“Μην με κακοχαρακτηρίσετε, η κόντρα μεταξύ ΚΠΡ και Τσέλσι είναι πολύ δυνατή. Είναι το ντέρμπι με τους γείτονες και είναι μεγάλο παιχνίδι για μας, μεγαλύτερο από κάθε άλλο.

Είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο σημαντικά μας της σεζόν, για τους παίκτες και τους οπαδούς. Όλοι όμως οι σύλλογοι στους οποίους έχω αγωνιστεί, έχουν μεγάλα τοπικά ντέρμπι, και όταν μιλάμε για άσχημες συμπεριφορές εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, το ΚΠΡ-Τσέλσι δεν είναι το χειρότερο. Τα ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού ήταν πολύ έντονα. Στην εβδομάδα που ήταν το ντέρμπι οι οπαδοί έρχονταν στις προπονήσεις μας, είχαν συναντήσεις με τους παίκτες και μας έλεγαν πόσα πολλά σήμαινε το παιχνίδι για αυτούς και γιατί έπρεπε να πάρουμε τη νίκη.

Η πίεση στους ποδοσφαιριστές ήταν τεράστια και η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Εκείνο το ντέρμπι είχε πολύ παραπάνω ένταση. Δεν λέω ότι δεν έχει σημασία το ΚΠΡ-Τσέλσι, είναι τεράστιο ματς και μεγάλο ντέρμπι.

Αλλά το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός είναι σε άλλο επίπεδο, πρόκειται για ματς απόλυτης έχθρας. Οι παίκτες ακούν τα πάντα από την εξέδρα, ακόμα και ρατσιστικές φράσεις.

Δεν υπάρχουν όρια και αυτό δεν είναι ωραίο. Στην Αγγλία αντίθετα δεν έχω βιώσει ποτέ κάτι τέτοιο. Ο κόσμος εδώ αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει θέση ο ρατσισμός ούτε εντός ούτε εκτός αγωνιστικού χώρου.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε