Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σκόκο: Θα μείνω στην ΑΕΚ αν γίνει ανταγωνιστική

Ο Σκόκο εμφανίζεται πλέον διατεθειμένος να μείνει στην ΑΕΚ
Ο Σκόκο εμφανίζεται πλέον διατεθειμένος να μείνει στην ΑΕΚ, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Αργεντινός τα “γυρνάει” ακόμη μία φορά και πλέον εμφανίζεται διατεθειμένος να μείνει στην ΑΕΚ αρκεί να γίνει πιο ανταγωνιστική η ομάδα.

Ο Νάτσο Σκόκο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Sportday μίλησε για το μέλλον του στην ΑΕΚ αλλά και για τα όσα έγιναν στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. 

-Από τη συνέντευξη στην «Ole» προκύπτει ότι το καλοκαίρι θέλεις να δοκιμάσεις την τύχη σου σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα.
«Εμφανίζομαι σαν να υποτιμώ το ελληνικό πρωτάθλημα ενώ αντίθετα είμαι ευγνώμων σε αυτό. Είπα όντως ότι υπάρχουν πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα από το ελληνικό και ότι ήθελα να εξελιχθώ σε κάποια από αυτά αλλά η ερώτηση δεν αφορούσε το μέλλον μου. Αφορούσε την Εθνική και εννοούσα πως αγωνιζόμενος στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο να κληθώ σε αυτή, επειδή στην πατρίδα μου δεν παρακολουθούν αυτό το πρωτάθλημα. Για να παίξω στην Εθνική θα πρέπει να πάω σε ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα. Δεν ήθελα όμως να υποτιμήσω το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζομαι». 

-Με αυτό που λες όμως πολλοί θα σκεφτούν ότι δεν υποτιμάς το ελληνικό πρωτάθλημα επειδή στην άκρη του μυαλού σου βρίσκεται ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός…
«Εγώ δεν έχω μιλήσει και δεν θα μιλήσω ποτέ για τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Λέω πως τα μεταγραφικά ζητήματα τα χειρίζονται οι μάνατζερ μου». 

-Είναι κοινό μυστικό ότι και οι δύο θα επιμείνουν το καλοκαίρι στην απόκτηση σου. Ο κόσμος της ΑΕΚ αντιλαμβάνεται την επιθυμία σου να αγωνιστείς σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, αλλά δεν αντιλαμβάνεται γιατί θεωρεί πρόοδο μια πιθανή μεταγραφή σου σε κάποια από αυτές τις δύο ομάδες….
«Μένω στο περιθώριο απ’ όσα γράφονται και ακούγονται και είμαι επικεντρωμένος στις υποχρεώσεις της ΑΕΚ. Μέχρι την τελευταία μέρα που θα παίζω στην ΑΕΚ θα υπερασπίζομαι τη φανέλα της όπως κάνω πάντα. Ο μόνος στόχος που μας έχει απομείνει είναι η δεύτερη θέση και η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα τα δώσουμε όλα για να το καταφέρουμε. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε όταν ολοκληρωθεί η σεζόν. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρει τι γίνεται. Το βέβαιο είναι πως αν φύγω η πρόταση που θα γίνει αποδεκτή θα είναι συμφέρουσα και για εμένα και για την ΑΕΚ. Εξάλλου πιστεύω πως είναι προτιμότερο για την ΑΕΚ να φύγω το καλοκαίρι από την άποψη ότι σε έναν χρόνο μένω ελεύθερος και δεν θα επωφεληθεί από την αποχώρηση μου. 

-Με αυτά που λες, προαναγγέλλεις το τέλος της καριέρας σου στην ΑΕΚ στο τέλος της σεζόν τη στιγμή που τον επόμενο μήνα η διοίκηση σκοπεύει να σου προτείνει να ανανεώσεις. Οι μάνατζερ σου εμφανίζονται αρνητικοί σε αυτό το ενδεχόμενο.
«Εγώ δεν είμαι αρνητικός σε μια πρόταση ανανέωσης. Ζήτησα να φύγω για αγωνιστικούς λόγους. Δεν ξέρω τι σκέφτεται η διοίκηση για την επόμενη μέρα. Αν μου προσφέρει αγωνιστικούς λόγους για να παραμείνω, αν μου παρουσιάσει ένα αγωνιστικό πλάνο με προοπτική δεν έχω λόγο να φύγω. Θα μιλήσουμε και θα αναλύσουμε την πρόταση. Σε αυτή τη φάση θεωρώ πιο σημαντικό το αγωνιστικό κομμάτι χωρίς να παραγνωρίζω φυσικά και το οικονομικό. Αν η ομάδα με πείσει πως θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για να είμαστε του χρόνου πρωταγωνιστές και να παλεύουμε για τίτλους θα σκεφτώ σοβαρά την πρόταση ανανέωσης. Εγώ θέλω να προοδεύσω. Αν μπορώ να προοδεύσω στην ΑΕΚ θα μείνω».

-Δηλαδή αν η ΑΕΚ σου προσφέρει αγωνιστικούς λόγους εσύ είσαι πραγματικά διατεθειμένος να μείνεις;
«Θα πρέπει να μιλήσουμε πρώτα και αν υπάρχει σχέδιο θα εξετάσω σοβαρά την πρόταση».

Στη συνέντευξη αυτή λες πως τον Ιανουάριο δεν σε άφηνε η ΑΕΚ να φύγεις, επειδή διέρχεται μια δύσκολη φάση σε διοικητικό επίπεδο και κανένας δεν τολμούσε να πάρει την απόφαση να φύγεις.
«Τα είπα αυτά, αλλά αναφέρθηκα σε μια πρόταση που είχαν οι εκπρόσωποι μου χωρίς να αναφέρω το όνομα της ομάδας. Δεν μίλησα για τον Ολυμπιακό. Είπα ότι οι μάνατζερ μου παρουσίασαν μια πρόταση στη διοίκηση η οποία όμως δεν την άκουσε».

-Σου υποσχέθηκε η διοίκηση πως το καλοκαίρι θα σε αφήσει να φύγεις;
«Το μόνο που είπε η διοίκηση και σε εμένα και στους εκπροσώπους μου είναι πως κάποια στιγμή τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Ιούνιο θα ξανασυζητήσουμε γα το μέλλον μου. Δεν μου υποσχέθηκαν σε καμία περίπτωση πως θα φύγω στο τέλος της χρονιάς και κακώς έχει αποδοθεί σε μερικά ελληνικά σάιτ, όπως μου μετέφεραν, ότι ηρέμησα επειδή έλαβα την υπόσχεση ότι θα φύγω. Μου είπαν πως αν προκύψει κάτι ενδιαφέρον και για τις δύο πλευρές θα το συζητήσουμε.

-Τον Ιανουάριο δήλωσες πως δεν είσαι ευτυχισμένος εξηγώντας έτσι γιατί θέλεις να φύγεις. Έκτοτε έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση σου και ο κόσμος διερωτάται πως θα έπαιζες αν δεν ήσουν δυστυχισμένος;
«Τον Ιανουάριο ήμουν σαφής ως προς τους λόγους που ζήτησα να αποχωρήσω. Είπα ότι δεν είμαι ευτυχισμένος, διότι μείναμε εξ αρχής εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος. Μείναμε εκτός Κυπέλλου και δεν δώσαμε στο Europa League τη σημασία που έπρεπε. Επίσης υπήρχε μεγάλη διοικητική αστάθεια. Αλλάζουμε συνεχώς πρόεδρο. Δεν υπάρχει ηρεμία μέσα στην ομάδα και έτσι είναι δύσκολο και για τους παίκτες να μείνουν ανεπηρέαστοι. Η κατάσταση μέσα στην ομάδα ήταν πολύ δύσκολη και για αυτό ζήτησα μεταγραφή. Από εκεί και πέρα όμως όταν μπαίνω στο γήπεδο ξεχνάω την αγωνιστική δυστυχία που μου προκαλούν όλα αυτά και επικεντρώνομαι στο παιχνίδι και στο να τα δίνω όλα για να κερδίζει η ομάδα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε