Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

“Σκοτώθηκαν” στην συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ- Αναβλήθηκαν οι εκλογές!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Στα πρόθυρα διάλυσης είναι η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος μετά την αποτυχία της συναινετικές λύσης για την προεδρία. Αιχμές Τζίγγερ για Ολυμπιακό, Βγενόπουλο και Πατέρα. Απέσυρε την υποψηφιότητα του ο Τσακίρης που καταφέρθηκε εναντίον του Κανελλόπουλου.
Η κλήρωση του πρωταθλήματος

Το σχόλιο του Γιώργου Χελάκη για τη συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ

“Γυρίζουμε πολλά χρόνια πίσω”, ήταν οι πρώτες κουβέντες του Γιάννη Βαρδινογιάννη κατά την έξοδο του από τα γραφεία της Σούπερ Λιγκ, πριν μάλιστα,ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε απογοητευμένος από τα όσα προηγήθηκαν στη συνεδρίαση τονίζοντας για την υποψηφιότητα του Κανελλόπουλου: “Όταν κάποιον στηρίζουν οι μεγάλες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός και ο… Παναθηναϊκός τότε βγαίνει” ενώ όταν ρωτήθηκε για το ποιον Παναθηναϊκό εννοεί χαμογέλασε με νόημα και αποχώρησε.

 
Εκείνη την ώρα ο Αχιλλέας Μπέος που περνούσε του είπε: “Αυτή είναι επικοινωνιακή πολιτική”, με τον Τζίγγερ να απαντά χιουμοριστικά: “Εσύ είσαι αρχηγός σε αυτά”!
 
Τελικά η “έκρηξη” Τζίγγερ οδήγησε στην αναβολή της διαδικασίας με ψήφους 8 υπέρ και 5 κατά, καθώς μιλώντας μέσα στην αίθουσα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, είχε απειλήσει με αποχώρηση του Παναθηναϊκού από τη Σούπερ Λίγκα λόγω των μεθοδεύσεων.

Η απάντηση Πατέρα – “Ανίκανος να στηρίξει τον Τσακίρη ο Τζίγγερ”

 
Κατά την έξοδο του ο Κωνσταντίνος Τσακίρης αποκάλυψε πως “δεν πρόκειται να βάλω και πάλι υποψηφιότητα”. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανιώνιος είναι εμφανώς απογοητευμένος από τα όσα είδε και άκουσε στο ΔΣ και όπως τόνισε «έχω “τσαλακωθεί” αρκετά με τις ταμπέλες που μου έχουν κολλήσει. Εγώ είμαι πεντακάθαρος, και θέλω να είναι όλα όπως όταν ξεκίνησε η Λίγκα πριν από πέντε χρόνια. Δεν πρόκειται να είμαι υποψήφιος όποτε γίνουν τελικά οι εκλογές. Εγώ δεν ήθελα τη διάσπαση», κατέληξε ο Τσακίρης.
 
Στη συνέχεια, ο κ. Μπέος τόνισε ότι “την υποψηφιότητα του Κανελλόπουλου δεν τη στήριξε ο Θωμάς Μητρόπουλος. Ήταν ομόφωνη η απόφαση για την αναβολή της εκλογής. Μέτρησαν οι αντίπαλοί μας τα κουκιά και είδαν ότι δεν τους έβγαιναν”.
 
Συμπερασματικά, το αποτέλεσμα της συνεδρίασης βγάζει νικητή τον Γιάννη Βαρδινογιάννη που δεν ήθελε σε καμία περίπτωση στη θέση του προέδρου της Λίγκας τον Θανάση Κανελλόπουλο. Η Σούπερ Λιγκ αποφάσισε την Πέμπτη να γίνει νέα συνεδρίαση όχι για την ανάδειξη προέδρου αλλά για να αλλάξει το καταστατικό και να απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία για την εκλογή προέδρου. Επίσης είναι πολύ πιθανό να υπάρχει η απαίτηση ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ να είναι και πρόεδρος ομάδας. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Κανελλόπουλος ουσιαστικά τοποθετήθηκε στη θέση του αντιπροέδρου στον Ολυμπιακό Βόλου για να μπορεί να πάρει μέρος στην διαδικασία.
 
Οι πέντε ομάδες που ψήφισαν κατά της αναβολής των εκλογών ήταν ο Ολυμπιακός, ο Ολυμπιακός Βόλου, η ΑΕΚ, ο Άρης και η Ξάνθη. “Λευκό” ψήφισαν ο Πανιώνιος, ο Παναθηναϊκός, ο Πανσερραϊκός και η ΕΠΟ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε