Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σούπερ -μπάχαλο- Λιγκ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
– Τρεις μέρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος δεν ξέρουμε αν αυτό θα ξεκινήσει και ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν
– “Να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα”, η πρόθεση της Superleague
– Το NewsIt αναλύει όλα τα ενδεχόμενα

Η απόφαση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού ανέτρεψε τα δεδομένα λίγα 24ωρα πριν την πρώτη σέντρα στην Σούπερ Λίγκα. Ολυμπιακός και Καβάλα υποβιβάζονται στην Δ΄ Εθνική και έχουν δικαίωμα προσφυγής (του οποίου θα κάνουν χρήση) μόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
 
Την ίδια ώρα Λάρισα και Πανσερραϊκός έχουν προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια ζητώντας προσωρινή διαταγή για μη έναρξη του πρωταθλήματος.
 
Αρχικά το ερώτημα αρκετού κόσμου είναι ποια απόφαση έχει μεγαλύτερη ισχύ. Σε περίπτωση, δηλαδή, που τα διαιτητικά δικαστήρια αποφασίσουν και αυτά τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας ποια απόφαση θα μετρήσει. Αυτό έχει άμεση σχέση με το ποιες ομάδες θα αγωνίζονται του χρόνου στην πρώτη κατηγορία.
 
Σύμφωνα με τον κανονισμό αν η ΕΕΑ αποβάλλει ομάδες από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, τότε τις θέσεις τους παίρνουν οι επόμενες ομάδες από την δεύτερη κατηγορία. Στην προκειμένη περίπτωση ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας. Αν όμως το διαιτητικό δικαστήριο ανατρέψει την απόφαση της πειθαρχικής της ΕΠΟ (η οποία είχε ανατρέψει την απόφαση της πειθαρχικής της Σούπερ Λιγκ), τότε Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα θα υποβιβαστούν όχι στην Δ΄ αλλά στην Β΄Εθνική καθώς θα καταλάβουν τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και τις θέσεις τους θα πάρουν η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός.
 
Αν αναλογιστεί κανείς πως όλες αυτές οι αποφάσεις εκκρεμούν τρεις μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, θα θεωρούνταν δεδομένη η αναβολή της έναρξης του. Ωστόσο στην Ελλάδα αυτό δεν ισχύει.
 
Σίγουρα υπάρχουν ομάδες που δεν τις συμφέρει η αναβολή και κυρίως δεν συμφέρει την Εθνική ομάδα καθώς ο Φερνάντο Σάντος θέλει τους παίκτες του σε ετοιμότητα ενόψει των αγώνων για τα προκριματικά του Euro 2012, ωστόσο είναι να απορεί κανείς πως είναι δυνατόν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα υπό αυτές τις συνθήκες.
 
Μια λύση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η πρώτη αγωνιστική να ξεκινήσει κανονικά και να αναβληθούν οι αγώνες της Καβάλας με τον Ολυμπιακό και του Ολυμπιακού Βόλου με την ΑΕΚ. Ωστόσο αν Λάρισα και Πανσερραϊκός κερδίσουν τα ασφαλιστικά μέτρα η Σούπερ Λιγκα δεν θα μπορεί να αγνοήσει την διαταγή και θα αναγκαστεί να αναβάλλει την έναρξη της Σούπερ Λίγκας ένα εικοσιτετράωρο πριν οι ομάδες στηθούν στην σέντρα.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε