Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σούζα…, Λάρισα – ΑΕΚ 1-0

Σημαντικό βήμα παραμονής έκανε η Λάρισα
Σημαντικό βήμα παραμονής έκανε η Λάρισα, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με έναν καταπληκτικό Μπλάζεκ στην σύνθεση της, η Λάρισα έκανε το καλύτερο φετινό της παιχνίδι και πήρε σπουδαία νίκη παραμονής στην Σούπερ Λιγκ.

Μαντούκα: Έπρεπε να χάσουμε με 4-0

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά το ματς δημιουργώντας σωρεία επικίνδυνων καταστάσεων κοντά στην εστία του Σάχα. Μόλις στο 1ο λεπτό κεφαλιά του Κουζέν πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 5΄ο Μετίν σούταρε ανενόχλητος μέσα από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 6΄ο Μπλάζεκ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μάκου, έκανε ωραία ατομική προσπάθεια όμως ο “κεραυνός” που εξαπέλυσε σταμάτησε στο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Η υπεροχή της Λάρισας συνεχίστηκε μέχρι το 30ο λεπτό με τον Μετίν να χάνει δύο ακόμα ευκαιρίες στο 19΄ και το 20΄, ενώ στη συνέχεια η ΑΕΚ ισορρόπησε χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει.

 
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Παπακώστα μπήκε με λιγότερη ορμή αλλά με περισσότερη ουσία. Στο 55΄ο Τουάμα πέρασε την μπάλα στον Μπλάζεκ μέσα στην περιοχή και αυτός με εξαιρετικό αριστερό έστειλε τη μπάλα στην εστία του ανήμπορου να αντιδράσει Σάχα. Ένα λεπτό αργότερα λίγο έλειψε ο Μπλάζεκ να πετύχει και δεύτερο τέρμα όμως δεν είχε ισορροπία στο σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή. Στη συνέχεια ανέλαβε τα ηνία του αγώνα η ΑΕΚ και στο 78΄έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Μπλάνκο να σουτάρει από πλάγια θέση και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ. Η Λάρισα απάντησε από στημένη φάση με τον Κουζέν αρχικά και τον Ρομέου στη συνέχεια να αναγκάζουν σε εντυπωσιακές επεμβάσεις τον Σάχα. Η “Ένωση” δεν μπόρεσε να απειλήσει μέχρι το τέλος και το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος.
 
Η ομάδα του “κάμπου” έφτασε στους 27 βαθμούς και ξέφυγε από την επικύνδιη ζώνη του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η ΑΕΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία του Άρη με την Καβάλα και να εδραιωθεί στην 4η θέση.

Οι συνθέσεις:

ΛΑΡΙΣΑ (Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης (50′ Τουάμα), Νταμπίζας, Κουζέν, Μετίν (81′ Ιγκλέσιας), Ρομέου, Βελάσκο, Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (68′ Σκάτσελ).

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Καφές, Μαντούκα (62′ Χέρσι), Γιάχιτς, Μάκος (77’ Λεονάρντο), Μπλάνκο, Σκόκο, Τζεμπούρ (67′ Νέμεθ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε