Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Σπανός: Θα φτύσει αίμα ο Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο πρόεδρος του Ατρομήτου μίλησε για την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, το ματς με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί, ενώ σχολίασε τα πάντα, από την υπόθεση των στημένων μέχρι την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σπανός στον Sentra 103,3:

Για το αν η ομάδα έχει υψηλούς στόχους: «Κάτω η μπάλα, εμείς δουλεύουμε και πηγαίνουμε βήμα-βήμα, πρέπει να μιλάμε λίγο και να δουλεύουμε πολύ», είπε το αφεντικό του Ατρόμητου και πρόσθεσε: «Σίγουρα έχουμε θέσει τους στόχους στην αρχή της σεζόν, θέλουμε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα δείχνει δυνατότητες για να πετύχει τους στόχους της».

Για τη συνεργασία με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Κυλάει άψογα η συνεργασία μας, δεν υπάρχει πρόβλημα, εμείς θέλουμε να δώσουμε τις καλύτερες συνθήκες σε παίκτες και προπονητή. Θεωρώ πως πάμε μέχρι στιγμής πολύ καλά και όλοι ξέρουν πως υπάρχουν διακριτοί ρόλοι στην ομάδα».

Για τους στόχους που έχει οριοθετηθεί: «Εμείς τους έχουμε οριοθετήσει, θέλουμε να επαναλάβουμε την περσινή καλή χρονιά, όπου βγήκαμε στην 4η θέση. Να μπούμε στα Play οff. Σούπερ επιτυχημένη η χρονιά αν το επαναλάβουμε, εξαιρετική, αν πάμε πιο ψηλά».

Αν ο Ατρόμητος μπορεί τη 2η θέση βάσει της εικόνας των βασικών αντιπάλων: «Σίγουρα η εικόνα των ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ δεν είναι αυτή που πρέπει. Κανείς, όμως, από την 4η αγωνιστική δεν παίρνει πρωτάθλημα, ο Ατρόμητος έχει κλείσει ψαλίδα στο αγωνιστικό κομμάτι. Πρέπει να συνεχίσουμε δουλειά, να είμαστε προσγειωμένοι και να πηγαίνουμε βήμα-βήμα».

Για το ποια ομάδα υποστήριζε μικρός: «Μικρός ήμουν ΑΕΚ…»

Για τις επαφές της οικογένειας του για την αγορά της ΑΕΚ: «Πράγματι είχαν γίνει επαφές πριν κάποια χρόνια επί Στάθη το 2000, αλλά δεν προέκυψε συνεργασία, όταν αντιλήφθηκαν τα νούμερα. Όταν αναλαμβάνεις ένα μέγεθος σαν την ΑΕΚ για να παράγεις πρέπει να μπορείς κι έτσι δεν προχώρησε».

Για το πώς αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο: «Ανήκω στη 2η κατηγορία, το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής. Μεγάλωσα στα αποδυτήρια και τα γήπεδα, μπολιάστηκα με το μικρόβιο του ποδοσφαίρου με τον πατέρα μου στον Ιωνικό. Υπήρξα ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής. Δεν βλέπω το ποδόσφαιρο για να κερδίσω ή να πάρω δουλειές στο Δημόσιο».

Για τα λάθη που ΄χει κάνει στα γήπεδα: «Εχω αδικήσει την εικόνα μου με τη συμπεριφορά απέναντι στους διαιτητές».

Για τα χρόνια στη Χαλκηδόνα και τη συγχώνευση με τον Ατρόμητο: «Πραγματικά ήταν πολύ ωραία διαδρομή με τη Χαλκηδόνα, ένα πανεπιστήμιο μέχρι την άνοδο στη Superleague. Κάποια στιγμή που δεν κατέστη εφικτό να συνεννοηθούν Ιωνικός-Χαλκηδόνα, η περιοχή δεν χωρούσε δυο ομάδες. Δεν κατέστη εφικτό η συγχώνευση, οπότε πήραμε την απόφαση. Δεχθήκαμε τότε μία πρόταση από τον κύριο Παπανικόλα και τον δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη και προχωρήσαμε στη συγχώνευση. Τα πρώτα ένα-δυο χρόνια ο κόσμος του Ατρόμητου ήταν επιφυλακτικός, δικαιολογημένο. Από κάποιους δεν είχε απορροφηθεί η ιδέα της συγχώνευσης βλέποντας, όμως τη δουλειά που κάναμε, ο κόσμος πείστηκε ότι γίνεται σοβαρή δουλειά».

Για το αν το 2008 του περνά η ιδέα από το μυαλό να τα παρατήσει μετά τον υποβιβασμό της ομάδας στη Β’ Εθνική: «Όχι, δεν πέρασε, επέδρασε ο ποδοσφαιρικός εγωισμός. Δεν άξιζε στην ομάδα ο υποβιβασμός, είπαμε ότι πρέπει να είμαστε περαστικοί στη Β’ Εθνική, είχαμε φτιάξει ομάδα Α’ Εθνικής. Μία ομάδα παίρνει δυνάμεις από έναν υποβιβασμό και αυτό κάναμε. Σίγουρα η ήττα είναι σαν την κοπριά που μυρίζει άσχημα, αλλά κάνει και καλό και αυτό αποδείχθηκε στην τριετία του Γιώργου Δώνη με το που ανέβηκε η ομάδα. Παίξαμε σε δυο συνεχόμενους τελικούς και μπήκαμε στην τετράδα».

Για το αν η αύξηση της προσέλευσης στο γήπεδο του Ατρόμητου, θα φέρει τίτλους στην ομάδα: «Οι τίτλοι έρχονται πιο εύκολα, όταν υπάρχει κόσμος σε μία ομάδα. Ο Ατρόμητος έχει φτιάξει μία σταθερή βάση κόσμου. Και στους τελικούς είχαμε τη συμπαράσταση 10.000 έστω και αν η πρώτη τους αγάπη δεν είναι ο Ατρόμητος. Μία δεκαετία είχε φθίνουσα πορεία η ομάδα με αποτέλεσμα ο κόσμος να εισχωρήσει στις μεγάλες ομάδες. Εχουμε, όμως, αυξητική, πλέον, δράση».

Για τις υψηλές προσδοκίες του κόσμου: «Ο κόσμος βιάζεται λιγάκι πιστεύω, έχει υψηλές προσδοκίες από την ομάδα. Βλέπω κόσμο που το 1-1 με ΠΑΟ τους στεναχώρησε. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα μεγαλώνει… Και όχι μόνο ο κόσμος, αλλά και οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές δεν ήταν ικανοποιημένοι. Για να καθιερωθούμε θέλει χρόνο και διάρκεια και η διάρκεια θα μας καταξιώσει».

Για το ποια προσέλευση θα τον ικανοποιεί: «Αν φτιάξουμε πυρήνα κόσμου 5.000-6000 κόσμου, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να βάλουμε ψηλά τον πήχη».

Για τις σχέσεις με οργανωμένους: «Δεν έχουμε προβλήματα συνδιοίκησης με τους οργανωμένους στον Ατρόμητο, άπαντες κάνουν τη δουλειά τους. Ο κόσμος δεν παρεμβαίνει, οι οργανωμένοι έχουν καλή και οργανωμένη κουλτούρα».

Για τον τελικό του 2011 με την ΑΕΚ: «Ηταν η κορυφαία μου στιγμή σαν παράγοντας η συμμετοχή στον πρώτο τελικό. Η όλη, όμως, ατμόσφαιρα με έκανε να απογοητευτώ. Δεν μπορέσαμε να διεξάγουμε έναν τελικό που να διασφαλίζεται η ισονομία. Ηταν μία πρόχειρη διοργάνωση. Ολοι οι συντελεστές του ματς δεν έκαναν σωστά τη δουλειά. Μιλάμε για μία από τις καλύτερες σφυρίχτρες της χώρας, τον Κάκο και απορώ πως επέτρεψε να γίνει ένας τελικός με κόσμο γύρω-γύρω».

Για το κεφάλαιο Δώνης με την επάνοδο στη Superleague και την αποχώρηση του με προορισμό τον ΠΑΟΚ: «Κάναμε μία έρευνα αγοράς, όταν πετύχαμε άνοδο στη Superleague. Πήραμε πληροφορίες για τη δουλειά και τη φιλοσοφία του. Αρχικά υπογράψαμε για δυο χρόνια. Είχαμε τα πάνω μας και κάτω μας. Στηρίξαμε τον προπονητή μας και νομίζω ότι δικαιωθήκαμε. Εβαλε τις βάσεις των υψηλών στόχων ο Δώνης στον Ατρόμητο. Εγώ έβλεπα κάποια στιγμή ότι ο Δώνης ήθελε να κερδίσει χρόνο για να δοκιμάσει κάτι άλλο. Θέλω να έχουν άπαντες ως πρώτη επιλογή το μαγαζί μου. Πραγματικά τον πιστεύω ως προπονητή για αυτό τον στήριξα σε πρόσφατη συνέντευξη μου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Δεν θα μπορούσα να ξεγράψω συνεργασία 3 ετών. Η ομάδα μεγάλωσε με Δώνη. Δεν υπάρχει κανένα παράπονο από Δώνη».

Για τη στάση των πρόεδρων των ελληνικών ομάδων σε περιστατικά βίας και όχι μόνο: «Συμφωνώ οι πρόεδροι βάζουν τη σπίθα. Είμαστε κατά βίας, το έχουν καταλάβει οι οργανωμένοι, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Για το σύστημα σκάουτινγκ και ακαδημιών που έχει δημιουργηθεί στον Ατρόμητο: «Εχουμε φτιάξει ένα δίκτυο σ’ όλη την Ελλάδα. Διευθυντής είναι ο κύριος Μιχαλέτος με αρχισκάουτερ τον Τόλη Αποστόλου. Εχουμε ένα προπονητικό κέντρο με ξενώνες για να φέρουμε παιδιά από επαρχίες. Είναι 30 παιδιά ήδη στις εγκαταστάσεις μας. Προσπαθούμε να αντιγράψουμε κάποια μοντέλα, όπως κάναμε τώρα με τη Νιούκαστλ, έστω και αν τα μεγέθη είναι διαφορετικά».

Για το μέγεθος του μπάτζετ του Ατρόμητου και πως καλύπτεται αυτό: «Το μπάτζετ είναι γύρω στα 4 εκ. ευρώ. Προσπαθούμε να κάνουμε σωστές επιλογές και να δουλέψουμε με σωστή νοοτροπία. Δείτε τι γίνεται στην ΑΕΚ, η οποία προσαρμόστηκε βιαίως στα νέα δεδομένα. Προσπαθούμε, λοιπόν, να πάμε ίσα βάρκα-ίσα γιαλό και το όποιο έλλειμμα καλύπτεται από μένα»

Για το πώς νιώθει που ο ίδιος πληρώνει τις υποχρεώσεις του και άλλοι τις αγνοούν, αλλά εξασφαλίζουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα: «Κάποιες φορές έχω αισθανθεί και ανόητος, όταν πληρώνω. Αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Πιστεύω ότι τώρα με τις επιταγές της UEFA, την οποία κάθε τρεις μήνες ενημερώνουμε, θα ξεχωρίσουν και θα πετύχουν μόνο οι ομάδες που έχουν σταθερή φιλοσοφία να πετυχαίνουν στόχους»

Για το αν είναι εφικτός ο στόχος του Champions League: «Να μπούμε πρώτα στα play-0ff. Είναι νωρίς, τα δείγματα είναι άκρως ενθαρρυντικά. Τα πάντα για τη 2η θέση θα κριθούν στα play off».

Για την εικόνα ΑΕΚ και Παναθηναϊκού και αν μπορούν να βελτιωθούν: «Είναι λίγο δύσκολο να αλλάξει η εικόνα της ΑΕΚ, διότι έχει ρόστερ με παιδιά από τη β’ ομάδα, ο Παναθηναϊκός είναι δυνατό όνομα, βαριά φανέλα και μπορεί να βρει λύσεις και να βρεθεί πολύ ψηλά».

Κεφάλαιο Μήτρογλου, μεταγραφές και επιθετικός: «Ο Μήτρογλου είναι ο κορυφαίος Ελληνας επιθετικός, δύσκολο να καλύψεις το κενό του. Πιστεύω στον Κούτσι πολύ για αυτό ήρθε στην ομάδα. Θα μας βοηθήσει και θα πετύχει γκολ. Προσπαθούμε να σκοράρουμε με ομαδική δουλειά. Τους στόχους τους, πάντως, είμαι της άποψης πως τους δίνει η άμυνα…

Η ομάδα διαθέτει Καραμάνο και Καραγκούνη είναι παίκτες με μέλλον και προοπτική. Σαν έτοιμο πήραμε τον Κούτσι. Είναι και θέμα προσαρμογής το γκολ.Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για την ενίσχυση του Γενάρη. Η ομάδα τώρα αξιολογείται. Απόλυτα αρμόδιος είναι ο προπονητής. Θα έχουμε πλήρη εικόνα της ομάδας στο τέλος του α’ γύρου».

Για Μπάγεβιτς και πως ήρθε η συμφωνία μαζί του: «Κατ’ αρχάς πιστεύω ότι μετά την πορεία των 3 ετών, έπρεπε να επιλέξουμε προπονητή που θα συνέχιζε την ανοδική πορεία. Καταλήξαμε μετά από έρευνα αγοράς στον Μπάγεβιτς, είχαμε οικογενειακές σχέσεις από το παρελθόν. Προσπάθησα να τον πείσω να ξαναβάλει τη φόρμα και να καθίσει στον πάγκο. Τον έπεισε και το πλάνο, τον επιλέξαμε για πρωταγωνιστικές βλέψεις. Ο στόχος ήταν να προοδεύει την ομάδα και να φθάσουμε στο Κύπελλο όσο πιο μακριά γίνεται, μακάρι να πάμε σε έναν 3ο και να το πάρουμε».

Για το πώς αισθάνθηκε μετά τη ρεβάνς με Νιούκαστλ: «Ναι, θα έσκαγα μετά το 2ο ματς με τη Νιούκαστλ. Μετά το 1ο ματς, όπου ήμασταν άτυχοι, πίστεψα ότι στη ρεβάνς θα πουλήσουμε ακριβώς το τομάρι μας. Εκεί κάναμε πολύ καλό ματς, καλύτερο απ’ ό,τι στην Ελλάδα, όμως πέρασε η Νιούκαστλ. Εγιναν λάθη από τον ρέφερι, ίσως να ήταν πιο δυνατό brandname της αντιπάλου για το Europa League, πολλά μπορούμε να πούμε για τον διαιτητή του ματς. Αν, πάντως, περνάγαμε, θα μας έδιναν έσοδα για περισσότερα πράγματα».

Για τους δανεικούς και την επίθεση από Παναθηναϊκό το καλοκαίρι περί των δανεισμών από Ολυμπιακό: «Τους δανεικούς τους πληρώνει ο Ατρόμητος. Πάμε σε δανεισμό μόνο αν πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση. Ενιωσα προσβεβλημένος από την επίθεση του Παναθηναϊκού για τους δανεικούς. Ηταν άστοχη η δήλωση. Εχω πάρει και έχει δώσει παίκτες στον Παναθηναϊκό. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να κτυπήσει τον Ατρόμητο, αλλά τον Ολυμπιακό μέσω της ομάδας μου».

Για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Σκόνδρα: «Ο Ολυμπιακός έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Σκόνδρα, όμως δεν προέκυψε συμφωνία στο οικονομικό».

Για το αν θα παίξει ο Σουμπίνιο με Ολυμπιακό: «Ο Σουμπίνιο θα παίξει με Ολυμπιακό. Όπως έγινε με τους Τάτο και Μήτρογλου στον τελικό του Κυπέλλου».

Για τις σχέσεις του με τους υπόλοιπους της Superleague: «Καλές οι σχέσεις μου με Μαρινάκη, όπως με όλους τους πρόεδρους. Μ’ αρέσει να με σέβονται και να τους σέβομαι…».

Για παλιότερους χαρακτηρισμούς κατά Σπάθα: «Όταν θέλει ο Σπάθας, είναι διαιτητάρα… Εσείς θα το αξιολογήσετε τι έκανε στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρουμε αν στην αντίπαλη περιοχή δινόταν το πέναλτι που έδωσε… Στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, είδα δυο διαφορετικές διαιτησίες. Μέχρι το 1-0 ήταν άριστος, μετά την ισοφάριση δεν μας έδωσε ούτε τον πυρετό του. Πάντως, χθες ήταν μία διαιτησία που δεν αλλοίωσε αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να επικεντρωθεί σ’ άλλα προβλήματα».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Αν ήξερα τι θα γίνει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δεν θα πήγαινα στο γήπεδο, είμαστε και εμείς αήττητοι, όπως και ο Ολυμπιακός και για να μας κερδίσει ομάδα μέσα στο Περιστέρι, πρέπει να φτύσει αίμα. Για τα ελληνικά δεδομένα, έχει δυο ενδεκάδες ο Ολυμπιακός, έχουμε αυτοπεποίθηση και πιστεύω ότι και το Σάββατο θα τα δώσουμε όλα»

Για την αύξηση των ομάδων του χρόνου στη Superleague, γιατί ψήφισε «ναι», ενώ δεν συμφωνεί και για τις καμπάνες που είχαν επιβληθεί πέρσι στις Καβάλα, Ολυμπιακό Βόλου και Ηρακλή: «Ούτε 16 δεν μπορεί να φιλοξενήσει το ελληνικό πρωτάθλημα, όχι 18 ομάδες…. Δεν μπορείς, όμως, να πας κόντρα στον Συνεταιρισμό, να πας το ρεύμα. Είμαι της άποψης ότι πρέπει να υπάρχουν αθλητικές κυρώσεις στις ομάδες. Πέρσι, λοιπόν, δεν ήταν στη σωστή κατεύθυνση οι αποφάσεις της ΕΕΑ για τις τρεις αυτές ομάδες. Το ποδόσφαιρο μας είναι περισσότερο καθαρό απ’ άλλα πρωταθλήματα μέσα σ’ όλα όσα ακούγονται».

Για τις προσεχείς εκλογές στην ΕΠΟ: «Δεν ασχολούμαι με εκλογές της ΕΠΟ. Δεν θέλω να μπω. Δεν με αφορά το κομμάτι της ΕΠΟ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε