Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σπανούλης λαμπρός την οδηγεί! – Η Νιγηρία αντίπαλος στα προημιτελικά

Σπανούλης λαμπρός την οδηγεί! – Η Νιγηρία αντίπαλος στα προημιτελικά

Πρώτη και καλύτερη τερμάτισε στον α’ όμιλο του προολυμπιακού τουρνουά η Εθνική, προκρίθηκε δια περιπάτου στα προημιτελικά μετά το 98-84 επί του Πουέρτο Ρίκο και είναι με το… εισιτήριο για Λονδίνο στο χέρι!

Το δυο στα δυο στο προολυμπιακό τουρνουά που διοργανώνεται στη Βενεζουέλα δεν ήταν δύσκολο για τους παίκτες του Ηλία Ζούρου. Ούτε και το Πουέρτο Ρίκο αποδείχθηκε αντίπαλος που να τρομάξει τους Έλληνες διεθνείς.

Παρά την καλή απόδοση στην επίθεση και τον οίστρο του Βασίλη Σπανούλη, που πέτυχε τους 13 πρώτους πόντους της «γαλανόλευκης», η διαφορά δεν ερχόταν. Το ρόλο του σε αυτό έπαιξε και το γεγονός πως Μπουρούσης, Μαυροειδής και Καϊμακόγλου φορτώθηκαν γρήγορα με φάουλ.

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την Ελλάδα να προηγείται 30-27 και το ημίχρονο 49-47.


Το Πουέρτο Ρίκο είναι σκληροτράχηλη ομάδα, την ξέρουμε δα χρόνια τώρα και δεν επρόκειτο να το βάλει κάτω τόσο εύκολα. Για πρώτη φορά πήρε προβάδισμα στις αρχές του β’ ημιχρόνου (49-51) αλλά κάπου εκεί έφτασε η στιγμή να «μιλήσει» η ελληνική άμυνα! Ο Ράμος κουράστηκε, ο Καλάθης πάτησε γκάζι και κάπως έτσι φτάσαμε στο 70-62 του τρίτου 10λεπτου.

Αλλά είπαμε, οι Πορτορικάνοι είναι σκληρά καρύδια! Και για άλλη μια φορά (το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές το έργο) κατάφεραν να «ροκανίσουν» τη διαφορά. Για καλή μας τύχη, τα τρίποντα μπήκαν. Και επίσης ο Μπαρέα βγήκε με πέντε φάουλ. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα.

Με δυο νικες σε δυο ματς του ομίλου, η Εθνική πέρασε πρώτη και καλύτερη στα προημιτελικά και εκεί θα αντιμετωπίσει τη Νιγηρία (2η του β’ ομίλου) την Παρασκευή στις 21:00. Οι αντίπαλοί μας έκαναν την έκπληξη και νίκησαν (86-80) τη Λιθουανία του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.
Τα υπόλοιπα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης: Ρωσία-Αγκόλα, Λιθουανία-Πουέρτο Ρίκο και ΠΓΔΜ-Δομινικανή Δημοκρατία.

Τα δεκάλεπτα
: 30-27, 49-47, 70-62, 98-84

Πουέρτο Ρίκο: Ράμος 15, Μπαρέα 13 (2), Αρόγιο 8 (2), Ροζάριο 2, Φράνκλιν, Ροντρίγκεθ 2, Σάντσεθ 4 (1), Πίβι 10, Μπάλκμαν 13, Γκαλίντο 7, Σαντιάγκο 4.

Ελλάδα: Βασιλειάδης, Μπουρούσης 16 (2), Ζήσης 13 (1), Σπανούλης 27 (4), Καλάθης 8, Φώτσης 2, Πρίντεζης 16 (2), Παπανικολάου 9 (3), Μαυροειδής, Μάντζαρης, Καϊμακόγλου 7 (1).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ
Παρασκευή, 6 Ιουλίου

18:30 Ρωσία-Αγκόλα
21:00 Ελλάδα-Νιγηρία
24:30 ΠΓΔΜ-Δομινικανή Δημοκρατία
03:00 π.μ. Λιθουανία-Πουέρτο Ρίκο

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαν σε… προπόνηση – Προκρίθηκε με κατοστάρα η Εθνική

“Ορχήστρα” η Λιθουανία με…μαέστρο τον Σάρας – Σώθηκαν τα Σκόπια

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε