Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Σπανούλης: Πάμε στην Πόλη για να πάρουμε το Ευρωπαϊκό

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν αρκείται στη συμμετοχή στο Final 4 της Ευρωλίγκας και θέλει να πάει το τρόπαιο ή τουλάχιστον να το διεκδικήσει.

Με συνέντευξη του στο All Star Basket ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε…

Για την πορεία του Ολυμπιακού: «Είναι αξιοπρόσεκτο ότι αυτή η ομάδα, ουσιαστικά στην πρώτη της χρονιά, έπαιξε τελικό Κυπέλλου και είναι ήδη στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ενώ θα ακολουθήσουν και οι τελικοί της Α1. Είμαστε ένα σύνολο που στα παιχνίδια του παρουσιάζει φρεσκάδα, ενέργεια και ποιοτικό μπάσκετ. Θα έλεγα, όμως, ότι η μεγαλύτερη επιτυχία μας ως τώρα είναι ότι έχουμε κερδίσει ξανά τον κόσμο μας». 

Για τον ηγετικό ρόλο του στην ομάδα: «Δεν φοβάμαι τις ευθύνες μου. Μη σου πω ότι τις ψάχνω, κάνουν πιο ενδιαφέρουσα τη ζωή μου. Στον Ολυμπιακό φέτος το πιο σημαντικό είναι ότι ευχαριστιέμαι τη δουλειά μου. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, όμως είμαστε μια πραγματική οικογένεια». 

Για τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα: «Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ καλή ομάδα και μαζί με την ΤΣΣΚΑ έχει χαρακτηριστεί από τα φαβορί της διοργάνωσης. Στη διάρκεια της σεζόν είχε πολλούς τραυματισμούς που ενδεχομένως να την κράτησαν πίσω, αλλά έχει επανέλθει και ο ημιτελικός θα είναι πολύ δύσκολος για μας». 

Για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τη διοίκηση: «Ο Ολυμπιακός είναι πολύ τυχερός που έχει προπονητή τον Ίβκοβιτς. Είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να έχει. Όλοι οι παίκτες είμαστε τυχεροί που τον έχουμε και τον ευγνωμονούμε γι’ αυτό. Βέβαια τίποτε από όλα αυτά δεν θα υπήρχε αν δεν ήταν η συγκεκριμένη διοίκηση που στήριξε όλη αυτή την προσπάθεια, έδειξε εμπιστοσύνη σε αυτό που ήθελε να δημιουργήσει ο κόουτς και μαζί το υλοποίησαν». 

Για το φαβορί του Final 4: «Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι φαβορί και τον τίτλο αυτό τον κέρδισε με τη σταθερότητά της σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Το αν είναι τελικά φαβορί, θα πρέπει να το αποδείξει στην Κωνσταντινούπολη. Σίγουρα υπάρχουν τρόποι να τους κερδίσεις. Είναι μια ομάδα με τεράστιες δυνατότητες, αλλά όπως όλες οι ομάδες, έχει και αδυναμίες». 

Για το στόχο στο πρωτάθλημα και το Final 4: «Σίγουρα το μεγάλο ‘θέλω’ του Ολυμπιακού είναι το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό το καταλαβαίνω απόλυτα, το ζω καθημερινά και το ασπάζομαι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πας στο Final 4 και ότι σου είναι αδιάφορο να στεφθείς πρωταθλητής Ευρώπης. Είναι δύο μεγάλοι στόχοι και είμαστε μέσα και στους δύο. Αυτό που μετρά στο τέλος της ημέρας είναι τι κέρδισες. Καλή η προσπάθεια, αλλά καλύτεροι οι τίτλοι. Δεν θα πάμε για το ταξίδι και μόνο στην Πόλη, αλλά για να το πάρουμε ή τουλάχιστον να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να το διεκδικήσουμε». 

Για το αν θα χαιρετούσε στο δρόμο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μου να απαντώ σε τέτοιες ερωτήσεις. Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω ‘ναι, θα τον χαιρετούσα’ ή ‘όχι, δεν θα το έκανα’. Από πολύ μικρός έχω μάθει να σέβομαι τόσο τους συμπαίκτες μου, όσο και τους αντιπάλους».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε