Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σπανούλης: Θα γίνει μεγάλη “μάχη”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε για τις αναμετρήσεις με την Σιένα και στάθηκε στις διαφορές τις ιταλικές ομάδας σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης στο σαιτ της Ευρωλίγκας:

Για τις διαφορές που εντοπίζει στη φετινή ομάδα της Σιένα, σημείωσε:

“Φέτος είναι διαφορετική ομάδα η Σιένα. Έχασαν σημαντικούς παίκτες όπως ο Χέρστον, ο Ράκοβιτς και ο Γιάριτς, αλλά απέκτησαν άλλους σπουδαίους παίκτες όπως ο Άντερσεν, ο Θόρντον και ο Ρακότσεβιτς. Εξακολουθούν να έχουν πολλή πείρα και χαρακτήρα νικητή που τον έχουν χτίσει όλα αυτά τα χρόνια κατακτώντας τίτλους στην Ιταλία και αγωνιζόμενοι σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη. Θα είναι μία δύσκολη σειρά και πιστεύω πως θα γίνει μία μεγάλη μάχη ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Θα δούμε”.

Για τον τρόπο που περιμένει να τον αντιμετωπίσει η άμυνα της Σίενα, σημείωσε:

“Φέτος έχω συνηθίσει να με αντιμετωπίζουν οι αντίπαλες άμυνες με δύο ή περισσότερους παίκτες. Η ομάδα περιμένει από μένα να πάρω 2-3 παίκτες πάνω μου και να βρω τον ελεύθερο συμπαίκτη. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ σαν ομάδα και να κερδίσουμε, όχι τι θα κάνω εγώ. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα κι όχι ατομικό”.

Τέλος, για τον περσινό αποκλεισμό από τους πρωταθλητές Ιταλίας, είπε:

“Ήταν κάτι που κανείς δεν περίμενε να συμβεί. Κερδίσαμε με 50 πόντους, μία από τις μεγαλύτερες διαφορές στην ιστορία της διοργάνωσης, αλλά ήταν μόνο το 1-0. Μείναμε περισσότερο στη διαφορά παρά στο 1-0. Και δεν έχει σημασία με πόσους πόντους κερδίζεις, αλλά η νίκη. Δεν διαχειριστήκαμε καλά αυτή τη μεγάλη σε έκταση νίκη. Δεν είχαμε ισορροπία στο μυαλό μας και δεν προσαρμοστήκαμε στις συνθήκες των επόμενων αγώνων. Η Σιένα είναι μία ομάδα με μεγάλη εμπειρία, μεγάλες προσωπικότητες και εξαιρετικό τεχνικό τιμ. Πληγώσαμε τον εγωισμό τους και μας απάντησαν αμέσως. Έτσι έκαναν το 1-1”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε