Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Σπίτι της η Ρεάλ… σπίτι της και η Μπάγερν!

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Μετά από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στα πέναλτι η Μπάγερν Μονάχου πανηγύρισε πανάξια την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, μέσα στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Νόιερ. Στις 19 Μαίου οι Βαυαροί θα αντιμετωπίσουν στο γήπεδο τους την Τσέλσι, ενώ τα δύο μεγάλα φαβορί Ρεάλ και Μπαρτσελόνα θα δουν το ματς από την τηλεόραση.

Το LIVE του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα από τα καλύτερα της φετινής διοργάνωσης και καθήλωσε τους ποδοσφαιρόφιλους όλου του κόσμου. Μόλις στο 5΄η Ρεάλ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Αλάμπα και ο Ρονάλντο ευστόχησε από την άσπρη βούλα δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του. Ένα λεπτό μετά ο Ρόμπεν έχασε μοναδική ευκαιρία από το μισό μέτρο και στο 11΄χρειάστηκε η εντυπωσιακή επέμβαση του Κασίγιας για να μείνει το 1-0. Σα να μην έφτανε αυτό στην Μπάγερν δέχθηκε και δεύτερο γκολ στο 14΄με τον Ρονάλντο να φτάνει τα 10 γκολ σε 10 αγώνες στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Βαυαροί ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, είχαν την κατοχή της μπάλας και κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα με το πέναλτι που κέρδισε ο Γκόμεζ και εκτέλεσε ο Ρόμπεν στο 26΄.

Οι δύο ομάδες ήταν αδύνατο να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο η Μπάγερν εξακολουθούσε να είναι ελαφρώς καλύτερη. Οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λιγότερες, ενώ στην σημαντικότερη ο Γκόμεζ καθυστέρησε να σουτάρει στο 86΄. Αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση.

Στον επιπλέον χρόνο η κούραση των δύο ομάδων ήταν κάτι παραπάνω από φανερή και τελικά όλα κρίθηκαν στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Η Ρεάλ έχασε τα δύο πρώτα με τον Νόιερ να νικάει τον Ρονάλντο και τον Κακά. Την ίδια ώρα η ο Αλάμπα και ο Κρόος ήταν εύστοχοι. Το 0-2 είχε την Μπάγερν με το ενάμιση πόδι στον τελικό, ωστόσο ο Κασίγιας είπε “όχι” αρχικά στον Κρόος και στη συνέχεια στον Λάμ. Ο Τσάβι Αλόνσο μείωσε σε 2-1 αλλά στο κρίσιμο 5ο πέναλτι ο Σέρχιο Ράμος έστειλε τη μπάλα στα… περιστέρια. Ο Σβαϊστάινγκερ πήρε φόρα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και την Μπάγερν στον τελικό της 19ης Μαϊου στο Μόναχο, όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι. Έναν τελικό που τα δύο μεγάλα φαβορί, η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα θα τον παρακολουθήσουν από τα σπίτια τους.

Ρεάλ Μαδρίτης (Μουρίνιο)
: Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Κεντίρα, Εζίλ (111΄Γκρανέρο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (105΄Ιγκουαΐν), Αρμπελόα, Τσάμπι Αλόνσο, Ντι Μαρία (74΄Κακά)

Μπάγερν Μονάχου(Χάινκες): Νόιερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Ριμπερί (95΄Μίλερ), Ρόμπεν, Αλάμπα, Λουίς Γκουστάβο, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Γκόμες

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε