Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σσσσ η ΑΕΚ κοιμάται…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ενας κατά βάση συντηρητικός προπονητής, ο Φερνάντο Σάντος, αιφνιδίασε έναν επιθετικογενή  προπονητή όπως ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Στο ΟΑΚΑ οι ρόλοι αντιστράφηκαν.

Κερδισμένος βγήκε ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ. Είχε τη φαεινή ιδέα να βάλει τον ακραίο μπακ Σαβίνι στόπερ και τον κλασσικό στόπερ Κοντρέρας δεξιό μπακ.

Από την άλλη ο επιθετικογενής Μπάγιεβιτς, άφησε τον Μπλάνκο σαν την καλαμιά στον κάμπο της περιοχής του Χαλκιά. Το αποτέλεσμα ήταν μια ακατανίκητη τάση για ύπνο στους θεατές, ειδικά εκείνους που είχαν κόντρα τον υπέροχο ανοιξιάτικο ήλιο.

Η ΑΕΚ της συσπείρωσης και των γευμάτων έπαιξε σαν να επρόκειται για ματς προετοιμασίας. Αργή, ράθυμη και άνευρη. Ο ΠΑΟΚ αφού εξασφάλισε τα νώτα του το θεώρησε υπέρμετρο ρίσκο να βγει μπροστά για να πάρει τη νίκη. Οκτώ χιλιάδες θεατές αφού χασμουρήθηκαν αρκετά έφυγε από το ΟΑΚΑ με την εντύπωση ότι αυτή η ΑΕΚ μπορεί λίγα πράγματα.

Ο Άρης έχει σαν ομάδα μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Μπορεί ατομικά οι παίκτες του να μην υπερτερούν των αντίστοιχων της Ένωσης αλλά η φλόγα της συσπειρωμένης και απαιτητικής εξέδρας, να τους εξιτάρει.

Ο Ολυμπιακός συμπεριφερόμενος περίπου σαν ΑΕΚ, εισέπραξε δύο και του άξιζαν άλλα δύο γκολ ακόμα.

Αυτά τα πλέι οφ έγιναν τα πιο ενδιαφέροντα. Ηδη έφεραν τη Θεσσαλονίκη σε θέση υπεροχής έναντι της Αθήνας. Εκαναν το ντέρμπι της Κυριακής τη μεγάλη μάχη της χρονιάς. ΠΑΟΚ και Άρης θα συγκρουστούν για πρώτη φορά με τόσο σοβαρό διακύβευμα που ξεφεύγει κατά πολύ από τα συνηθισμένα ντέρμπι γοήτρου.

Θα είναι μεγάλη ευεργεσία για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αν μέχρι την Κυριακή αλλά και αμέσως μετά μιλούμε για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μόνο με ποδοσφαιρικούς όρους.

Υ.Γ. Η αποβολή του Μότα ήταν το δώρο που περίμενε ο Μουρίνιο. Με δέκα παίκτες δεν χρειάζεται να τηρηθούν τα προσχήματα. Η μαζική αλλά οργανωμένη άμυνα της Ίντερ την έφερε δίκαια στον τελικό και δημιούργησε νέα ερωτηματικά για το αν βρέθηκε τελικά ο διάδοχος του Μαραντόνα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε