Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Στα δικαστήρια θα πάνε οι Ολυμπιονίκες του Πεκίνου την Πολιτεία!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου, αλλά οι εφτά Ολυμπιονίκες δεν έχουν πάρει “δραχμή” από το πριμ που όφειλε να τους έχει δώσει η Πολιτεία.

Αφού η υπομονή τους εξαντλήθηκε απευθύνθηκαν σε δικηγόρο για να μπορέσουν να εισπράξουν τα χρήματα που τους οφείλουν εδώ και 2 χρόνια.

Η Ελλάδα το 2008 πήρε τέσσερα μετάλλια. Δεβετζή, Νικολαΐδης, Πολύμερος – Μούγιος, Μπεκατώρου – Παπαδοπούλου – Κραβαριώτη. Κανείς δεν έχει εισπράξει ούτε ευρώ μέχρι τώρα.

Η Ελληνική Πολιτεία είχε ορίσει τα εξής ποσά: Το χρυσό μετάλλιο με 190.756 ευρώ, το ασημένιο με 132.062, το χάλκινο με 102.175, την 4η θέση με 73.368, την 5η – 6η με 44.021 και την 7η – 8η με 29.247.

Η Πηγή Δεβετζή μιλώντας στο Contra εξέφρασε τη δυασαρέσκεια της για τη στάση των αρμοδίων:

“Είναι ντροπή τους! Πώς θέλουν να έχουν αθλητισμό χωρίς κίνητρα; Στην αρχή μας είπαν να πάρουμε το 20% και στη συνέχεια τίποτα. Έτσι συμφωνήσαμε όλα τα παιδιά να πάμε στη λύση του δικηγόρου μήπως και βρούμε άκρη στο θέμα. Για τέσσερα χρόνια ξεχνάμε τα σπίτια μας και δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να φτάσουμε σε μια τέτοια επιτυχία και μετά συναντάμε την αδιαφορία. Πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει να συνεχίσω τον υψηλό αθλητισμό. Έχω ξεκινήσει να προπονούμαι αλλά τις τελικές μου αποφάσεις θα τις πάρω ανάλογα με τις εξελίξεις.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε