Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Στα ίχνη της σπείρας που … “ψείρισε” Ομπράντοβιτς, Ριέρα και Πρίτο

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ακόμη και με μια απλή υπεύθυνη δήλωση μπορεί να περάσει από τα σύνορα ολόκληρο αυτοκίνητο χωρίς κανείς να πάρει είδηση το παραμικρό.

Αυτό λένε στο newsit έμπειροι αστυνομικοί που εξειδικεύονται στις (εκατοντάδες) κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων από την Ελλάδα τα οποία συνήθως καταλήγουν για… “σπάσιμο” στην Αλβανία.

Όπως λένε στο newsit οι αστυνομικοί οποιοσδήποτε μπορεί να πλαστογραφήσει μια υπεύθυνη δήλωση οποιουδήποτε στην οποία γράφει πως το… θύμα παραχωρεί το αυτοκίνητό του προς μεταφορά στην Αλβανία στον… κύριο τάδε (τον κλέφτη) και έτσι (ίσως και με λίγη “βοήθεια” στα τελωνεία) το αυτοκίνητο κάνει φτερά.

Ακόμη και με αυτόν τον… απλό τρόπο μπορεί να έφτασαν μέχρι την Αλβανία τα αυτοκίνητα του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Άλμπερτ Ριέρα, του παίχτη του Ατρομήτου Εδουάρδο Πρίτο και ίσως εκεί κατέλειξε και το πολυτελέστατο τζιπ του προπονητή του ΠΑΟ Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Άλλες πληροφορίες θέλουν την Ελληνική αστυνομία να έχει εστιάσει τις έρευνες σε μια παλιά γνώριμη σπείρα…

Ο εγκέφαλος μένει στην Αλβανία και δέχεται… παραγγελίες. Έχει άκρες παντού, σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Ολόκληρη στρατιά “τσεκαδόρων” που εντοπίζουν πολυτελή και φυσικά πανάκριβα αυτοκίνητα, ενώ μια δεύτερη στρατιά διαρρηκτών και μεταφορέων αναλαμβάνει να κλέψει και να μεταφέρει τα αυτοκίνητα στην Αλβανία.

Ανάλογα με την παραγγελία, αν ο… πελάτης θέλει ολόκληρο αυτοκίνητο ή ανταλλακτικά καθορίζεται και η τύχη του αυτοκινήτου.

Άλλα “σπάνε” σε ανταλλακτικά και άλλα σε άκρως εξειδικευμένα συνεργία σε ερημικές τοποθεσίες της Αλβανίας αλλάζουν χρώμα, πινακίδες και αριθμό πλαισίου σε μια νύχτα και … ξαναβγαίνουν στην αγορά.

Ο Πρίτο και ο Ριέρα στάθηκαν τυχεροί. Η BMW του 0πρώτου κόλλησε στις λάσπες σε ένα χωματόδρομο πριν την Κρυσταλλοπηγή και οι δράστες αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν, ενώ η Mercedes του Ριέρα βρέθηκε άθικτη, αν και χωρίς μπαταρία, έξω από τους Αγίους Σαράντα.

Η ολοκαίνουργια Cayenne του Ζέλικο παραμένει άφαντη και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι … έχει ήδη αλλάξει χέρια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε